Lėtoje viryklėje keptas pupeles lengva pasigaminti naudojant kelis sandėliuko pagrindus ir puodą.
Konservuotos jūrinės pupelės, melasa, šoninė, rudasis cukrus ir keli prieskoniai lėtai verdami, kol pasidarys saldūs ir skanūs!
- Niekas nepranoksta turtingas ir nuoširdus keptų pupelių.
- Kelias valandas ant silpnos ugnies kepama šoninė į patiekalą įberia a pikantiško dūmo skonio.
- Visi myli saldumas melasos ir rudojo cukraus.
- Rezultatas yra saldus, nuoširdus ir aštrus kiekviename kąsnyje.
Ko prireiks keptoms pupelėms
- Pupelės: Konservuotos tamsios pupelės (AKA Boston Baked Beans) yra geriausias pasirinkimas pagal šį receptą, tačiau galite naudoti bet kokias pupeles, kurios jums patinka. Prieš naudodami juos būtinai nusausinkite ir nuplaukite. Jei naudojate sausas pupeles, jas nuplaukite ir pamirkykite per naktį. Jei laiko trūksta, galite juos nuplauti ir virti vandenyje vieną valandą. Prieš naudojimą nusausinkite
- Šoninė: Šoninė kepamoms pupelėms suteikia sūraus dūmo skonio, tačiau jos galima ir praleisti, jei norite vegetariško varianto.
- Svogūnai: Svogūnai ir paprika suteikia saldaus, karamelinio skonio. Taip pat galite pridėti kapotų paprikų, jalapenų ar žaliųjų čili.
- Rudasis cukrus ir melasa: Naudokite juos puodui pasaldinti arba išbandykite klevų sirupą ar medų.
- Kečupas ir sidro actas: Čia aštrumas susitinka su saldžiu ir pikantiškumu, pridedant balanso pupelėms, kai jos lėtai verda. Jei norite, pridėkite Tabasco arba Sriracha, kad šiek tiek pašildytumėte.
Variacijos: Lėtoje viryklėje keptas pupeles paverskite pagrindiniu patiekalu, pridėkite pjaustytų dešrainių, virtos itališkos dešros, likusios plėšytos kiaulienos arba jautienos antgalių.
Kaip pasigaminti „Crockpot“ keptas pupeles
- Šoninę išvirti ir nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
- Likusiame šoninės riebaluose pakepinkite svogūną (receptas žemiau).
- Lėtoje viryklėje sumaišykite svogūną, kečupą, melasą, rudąjį cukrų, actą, Worcestershire ir garstyčias.
- Į puodą įpilkite pupelių, pipirų, ½ šoninės.
- Uždenkite ir virkite. Prieš patiekdami papuoškite rezervuota šonine.
Keptų pupelių laikymas
Lėtoje viryklėje keptų pupelių likučius laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų. Mėgaukitės jais šaltai arba pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Šaldykite porcijas maišeliuose su užtrauktuku iki 6 mėnesių.
Keptos pupelės puikiai dera su…
Ar jums patiko šis lėtoje viryklėje keptų pupelių receptas? Būtinai palikite komentarą ir įvertinimą žemiau.
Lėtoje viryklėje keptos pupelės
Lėtoje viryklėje keptos pupelės yra sotus patiekalas, turintis dūminio, aštraus ir saldaus skonio užuominą.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies kepkite šoninę, kol taps traški. Perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir atidėkite į šalį, palikdami 2 šaukštus šoninės riebalų. Šoninę sutrupinkite ir padėkite į šaldytuvą patiekimui.
-
Į keptuvę įdėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės, dažnai maišydami.
-
6 litrų lėtos viryklės dugne sumaišykite svogūnus, kečupą, melasą, rudąjį cukrų, sidro actą, Vusterio padažą ir sausas garstyčias.
-
Įpilkite pupelių, žaliųjų pipirų, jei naudojate, ir ½ šoninės, likusį šoninę pasilikite patiekimui. Maišykite, kad susijungtumėte.
-
Virkite ant silpnos ugnies 7–8 valandas arba ant stiprios 3–4 valandas.
-
Papuoškite patiekimui skirta šonine ir pagardinkite druska bei pipirais.
Likučiai bus laikomi sandariame inde šaldytuve 4 dienas, o šaldiklyje – 6 mėnesius.
Kalorijos: 400 | Angliavandeniai: 74g | Baltymai: 18g | Riebalai: 6g | Sotieji riebalai: 2g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 3g | Transriebalai: 0,01g | Cholesterolis: 22mg | Natris: 1556 mmg | Kalis: 1139mg | Pluoštas: 14g | Cukrus: 20g | Vitaminas A: 136TV | Vitaminas C: 13mg | Kalcis: 176mg | Geležis: 5mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.