Mėgaukitės šviežiais arba šaldytais persikais šiame saldžiame ir drėgname persikų pyrage!
Paprasti pyrago ingredientai iš sandėliuko, persikai ir traškus, karamelizuoto rudojo cukraus užpilas paverčia šį lengvą desertą dekadentišku skanėstu!
- tai lengva pagaminti su ingredientais, kuriuos tikriausiai turite po ranka.
- Pasiruošimas super greitas.
- Tai a purus, švelnus geltonas pyragas su sviestiniu persikų užpilu.
- Galite naudoti švieži, šaldyti arba konservuoti persikaitodėl šį receptą lengva paruošti ištisus metus.
Apversto persikų pyrago ingredientų pastabos
- Persikai: Šiame recepte tinka švieži arba šaldyti persikai. Jei naudojate konservuotus, įsitikinkite, kad jie gerai nusausinami. Jei naudoju šviežius, persikus mėgstu nulupti (žr. recepto pastabas dėl lupimo).
- Miltai: Šio pyrago pagrindas yra universalūs miltai.
- Sviestas: Man labiau patinka nesūdytas sviestas kepant (ir sūdytą sviestą gaminant ar patiekiant).
- Rudasis cukrus: Šiam pyragui galima naudoti šviesų arba tamsiai rudą cukrų.
- Cukrus: Cukrus suteikia saldumo ir tekstūros.
- Kepimo milteliai: Kepimo milteliai padeda šiam pyragui pakilti, todėl kepimo milteliai turi būti švieži.
Variacijos: Sumaišykite ir derinkite persikus su mėlynėmis ar griežinėliais pjaustytomis braškėmis arba vietoj jų naudokite kriaušes, obuolius ar ananasus.
Norėdami nulupti šviežius persikus, kiekvieno vaisiaus apačioje įpjaukite mažą „X“ raidę ir įmeskite į verdantį vandenį maždaug 20 sekundžių. Nedelsdami sudėkite juos į dubenį su lediniu vandeniu ir nuvalykite žieveles.
Kaip pasigaminti apverstą persikų pyragą
Mėgaukitės šviežiais arba šaldytais persikais šiame saldžiame ir drėgname persikų pyrage!
- Rudąjį cukrų ištirpinkite svieste keptuvėje su pjaustytais persikais.
- Paruoškite tešlą (receptas žemiau) ir paskleiskite ant persikų.
- Kepkite, kol medinis kirtiklis išeis švarus.
- Prieš patiekdami apverskite ant lėkštės.
Mėgaukitės šiltu arba šaltu su plakta grietinėle arba samteliu naminių vanilinių ledų.
Kaip laikyti persikų pyragą aukštyn kojomis
- Jei norite, kad pyragas liktų iki 3 dienų į priekį, atvėsusį pyragą suvyniokite į aliuminio foliją, tada suvyniokite į plastikinę plėvelę ir laikykite šaldytuve. Išmeskite plastikinę plėvelę ir prieš patiekdami pašildykite pyragą 300 ° F temperatūroje maždaug 10–15 minučių.
- Likusį persikų pyragą apverstą aukštyn kojomis laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
- Atvėsusį pyragą ar porcijas užšaldykite šaldiklyje saugiuose induose ir per naktį atitirpinkite šaldytuve. PASTABA: Atšildyti persikai gali pakisti spalvą, tačiau tai neturės įtakos skoniui. Tiesiog apibarstykite šviežiais persikais arba plakta grietinėle.
Kiti persikų malonumai
Ar jūsų šeimai patiko šis persikų pyragas aukštyn kojomis? Palikite komentarą ir įvertinkite žemiau.
Persikų pyragas aukštyn kojomis
Drėgnas ir purus apverstas persikų pyragas gaminamas iš šviežių, šaldytų arba konservuotų persikų ir sviestinės naminės pyrago tešlos.
Neleiskite ekranui užtemti
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
Įdėkite rudąjį cukrų ir sviestą į 9 colių apvalią skardą. Įdėkite į įkaitintą orkaitę maždaug 3–4 minutėms arba kol sviestas ištirps. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Jei naudojate šviežius arba šaldytus, persikų griežinėlius ir miltus suberkite į nedidelį dubenį (konservuotiems persikams miltų nereikia). Persikų griežinėlius lygiu sluoksniu išdėliokite ant rudojo cukraus ir sviesto. Atidėkite į šalį.
Tešla
Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir lydytą sviestą. Įmuškite kiaušinį.
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir žiupsnelį druskos.
Į sviesto mišinį pakaitomis sumaišykite su pasukomis miltų mišinį. Maišykite tik tol, kol susimaišys.
Tešlą paskleiskite ant persikų griežinėlių ir kepkite 32–36 minutes arba tik tol, kol dantų krapštukas išeis švarus.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti keptuvėje 15-20 minučių. Paleiskite peilį išilgai pyrago krašto ir apverskite jį ant lėkštės. Jei norite, patiekite šiltą su ledais.
Kalorijos: 356 | Angliavandeniai: 57g | Baltymai: 4g | Riebalai: 13g | Sotieji riebalai: 8g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 3g | Transriebalai: 0.5g | Cholesterolis: 53mg | Natris: 135mg | Kalis: 232mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 36g | Vitaminas A: 540TV | Vitaminas C: 2mg | Kalcis: 92mg | Geležis: 2mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.
Source link