Šis citrinžolės vištienos receptas yra mėgstamiausia lengva vakarienė.
Vištienos šlaunelės marinuojamos skaniame citrinžolės marinate su šviežiais laimais ir imbieru. Jis kepamas ant grotelių, kol tampa sultingas ir minkštas.
Kas yra citrinžolės vištiena?
Citrinžolių vištiena yra populiari Tailando ir Vietnamo virtuvėje, tarp daugelio kitų. Jis turi žolelių, citrinų aromatą, o ši versija suteikia daug skonio, pridedant aromatinių medžiagų ir žuvies padažo. Tai primena mėgstamą patiekalą, kuriuo mėgaujuosi vietiniame vietnamiečių restorane; jis yra skanus ir tinka beveik bet kokiam šviežiam šonui.
Daugumoje maisto prekių parduotuvių citrinžolės stiebeliai yra šalia kitų šviežių žolelių. Jei norite, taip pat galite jį pakeisti citrinžolės pasta.
Norėdami paruošti citrinžolę, nulupkite kietus išorinius sluoksnius ir smulkiai supjaustykite arba sumalkite minkštą vidurį. Daugiau informacijos apie pasiruošimą žemiau!
- The sodrus ir šiek tiek karamelizuotas marinato skonio saldus ir pikantiškas su puikiu skonių balansu.
- Įpylus laimo sulčių, pridedama a ryškus ir aštrus žvilgesys prie patiekalo.
- Šis jsodri, švelni vištiena šiek tiek apanglėjusi ant grotelių ir puikiai dera su kvapniu padažu.
- Tai puiki vištiena šviežiam ir kvapniam dubeniui ar įvyniojimui.
Ingredientai citrinžolei vištienai
Vištiena: Vištienos šlaunelės be kaulų yra geriausias pasirinkimas pagal šį receptą, nes jos yra gražios ir sultingos. Vištienos krūtinėlės taip pat gali būti naudojamos šiame recepte, taip pat rekomenduočiau jas sumušti iki ½ colio storio.
Citrinžolė: Citrinžolė suteikia puikų citrininį citrusinių vaisių skonį ir paprastai parduodama ilgais stiebais bakalėjos parduotuvėje. Taip pat galite naudoti citrinžolės pastą (peržiūrėkite recepto pastabas). Nors tai nėra visiškai tas pats, vietoje galima naudoti šiek tiek citrinos žievelės.
Marinatas: Iš marinato atsiranda visas šio patiekalo skonis. Šviežias imbieras suteikia skonio, žuvies padažas – pikantiško umami skonio, o rudasis cukrus – saldumo ir padeda vištienai karamelizuotis.
Variacijos
Pagardinkite marinatą ypač raudonųjų pipirų dribsniais, juodaisiais pipirais, tailandietišku baziliku, sriracha, tajų čili pasta arba gochujang.
Kaip pasigaminti citrinžolių vištieną
- Paruoškite marinatą (receptas žemiau).
- Supilkite vištieną į marinatą, kad apsemtų ir marinuotų.
- Kepkite vištieną ant vidutinio aukščio.
- Prieš patiekdami leiskite vištienai pailsėti 5 minutes.
Norėdami paruošti citrinžolę pagal šį receptą, supjaustykite kotelį į 3–4 colių ilgio gabalus ir pašalinkite kietus, sumedėjusius išorinius sluoksnius. Smulkiai supjaustykite minkštą vidinę dalį.
Likusios citrinžolės vištienos laikymas
Likusią citrinžolės vištieną laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų, o porcijas užšaldykite maišeliuose su užtrauktuku iki mėnesio.
Pašildykite citrinžolės vištieną mikrobangų krosnelėje arba gruzdintuvėje ir patiekite kaip naują patiekalą su saldžiu čili padažu arba sudėkite likučius į greitai išmaišytą kepti arba kokoso kario sriubą.
Citrinžolės viščiukai puikiai dera su…
Ar jums patiko šis citrinžolių vištienos receptas? Būtinai palikite komentarą ir įvertinimą žemiau.
Citrinžolės vištiena
Ši citrinžolės vištiena turi saldų ir pikantišką marinatą ir kepama iki sultingo tobulumo.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Norėdami paruošti citrinžolę, supjaustykite ją 3–4 colių ilgio gabalėliais ir pašalinkite kietus, sumedėjusius išorinius sluoksnius. Smulkiai supjaustykite minkštą vidinę dalį.
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, sojų padažą, žuvies padažą, laimo sultis, citrinžolę, imbierą, česnaką ir raudonųjų pipirų dribsnius, jei naudojate.
-
Sudėkite vištienos šlauneles ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų. Marinuoti mažiausiai 1 valandą arba iki 8 valandų.
-
Įkaitinkite grilį iki vidutinio aukščio. Kepkite vištieną 3–4 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol storiausia dalis pasieks 165 °F.
Vištienos krūtinėlės: Jei vietoj vištienos šlaunelių naudojate vištienos krūtinėlę, prieš marinuodami jas susmulkinkite iki ½ colio storio ir kepkite ant grotelių 6–7 minutes iš kiekvienos pusės.
Pateikimo pasiūlymas: Mėgstamiausias būdas patiekti šią vištieną yra su ryžių makaronais arba ant ryžių su šviežiais laimais, šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip agurkai, pupelių daigai, žirnių ūgliai ir šviežios žolelės, pavyzdžiui, bazilikas, kalendra ir (arba) mėtos.
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
Kalorijos: 320 | Angliavandeniai: 12g | Baltymai: 45g | Riebalai: 9g | Sotieji riebalai: 2g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 3g | Transriebalai: 0,04g | Cholesterolis: 215mg | Natris: 1239 mmg | Kalis: 649mg | Pluoštas: 0.2g | Cukrus: 9g | Vitaminas A: 94TV | Vitaminas C: 2mg | Kalcis: 40mg | Geležis: 2mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.