Tai buvo po karatė klasės gėrimas su draugu Brukline, kur Kiki Austin pirmą kartą paragavo sake. Šis smalsumas peraugo į visą darbo dieną dirbančią karjerą, ir šiandien Ostinas – „Michelin“ žvaigždute apdovanoto japonų restorano Atlantoje „Mujō“ someljė – džiaugiasi galėdamas prisidėti prie labai mažai pranešamos juodosios sake scenos Jungtinėse Valstijose. „Juodaodžiai jau dirba (dėl) pramonėje, mums tereikia pabrėžti juos ir jų puikų darbą“, – sako Austinas. „Tai paskatins kitus juodaodžius labiau domėtis sake ir įsitraukti į pramonę.
Austin pradėjo savo edukacinę kelionę į dvasių pasaulį per Amerikos kulinarijos institutą. Persikėlimas į Atlantą ir darbas restoranuose paskatino Ostino smalsumą someljė mokymų kryptimi. Kai pandemija privertė apsisukti, Ostin įsidarbino mažmeninės prekybos vynu srityje, o tai nepaprastai pasitarnavo tolesniam jos išsilavinimui. Vėlesniais metais Ostinas tapo sertifikuotu japonų sake patarėju, taip pat dirbo someljė puikiose maitinimo įstaigose, tokiose kaip Empire State South ir Piedmont Driving Club.
Nors Austin šiuo metu yra viena iš kelių Z kartos someljė, ji aktyviai skatina kitus prisijungti prie pramonės, noriai dalindamasi ištekliais ir atsakydama į klausimus. „Ištyrinėk tai, kas tau įdomu“, – sako ji. „Eikite į savo vietinę parduotuvę, pasiteiraukite apie degustacijas ar mokymosi galimybes. …Apsilankykite savo vietinėje bibliotekoje ar knygyne ir paimkite knygą apie sake ar vyną.
Spustelėkite čia, kad sužinotumėte daugiau apie kai kuriuos kitus 2025 m. Imbibe 75 žmones ir vietas, kuriuos verta žiūrėti.