Šie kreminio sūrio cukraus sausainiai yra lengvi, purūs ir be galo skanūs! Padarykite partiją, pusę užšaldykite ir mėgaukitės skaniais cukraus sausainiais ištisus metus!

Norite išsaugoti šį receptą?
Įveskite savo el. pašto adresą ir mes atsiųsime šią idėją tiesiai į jūsų pašto dėžutę (be to, gausite įdomių savaitinių idėjų iš mūsų!)
Mano sūnus nemėgsta šokolado, taigi, nors aš asmeniškai norėčiau valgyti visus šokoladinius pudingus ir pyrago rutuliukus, jis jo nelies.
Tačiau jis mėgsta cukrinius sausainius (ir „snickerdoodles“…) – bet kokius ir visus cukrinius sausainius. Aš jau pasidalinau savo mėgstamiausiais išpjautais cukraus sausainiais, lengvais cukraus sausainių kąsneliais ir tik praėjusią savaitę savo mėgstamiausiu cukraus sausainių glajumi.
Šiandien dalinuosi šiais skaniais grietinėlės sūrio cukraus sausainiais, nes cukrinių sausainių receptų niekada negali būti per daug, tiesa?
Kodėl jums patiks šie slapukai
- Grietinėlės sūrio pagrindas – kreminis sūris šiuose sausainiuose padaro juos itin kreminius ir minkštus (jei yra kreminiai sausainiai).
- Puikiai tinka iškirpti – šis itin paprastas receptas puikiai tiks ir išpjautiems cukriniams sausainiams gaminti.
- Patogus vaikams – Vaikai ne tik mėgsta šiuos sausainius, jie taip pat mėgsta padėti gaminti tešlą IR išpjauti sausainius prieš kepant!
Ingredientai


Ingredientų pastabos
- Kreminis sūris – prieš pradėdami ruošti sausainių tešlą įsitikinkite, kad kreminis sūris suminkštėjo. Rekomenduoju prieš maišant maždaug valandai išimti iš šaldytuvo arba jei žiupsnelis, kartais pakaitinu orkaitėje vos minutę ar dvi, kol suminkštės.
- Sviestas – Visada rekomenduoju naudoti aukštos kokybės sviestą, kai sviestas yra toks pagrindinis recepto ingredientas, kaip ir šiuose sausainiuose. Taip pat įsitikinkite, kad sviestas taip pat yra suminkštėjęs. Išimkite jį tuo pačiu metu, kai išimsite kreminį sūrį.
Kaip pasigaminti grietinėlės sūrio cukraus sausainius
Kaip jau minėjau anksčiau, šiuos grietinėlės sūrio cukraus sausainius pagaminti labai lengva. Beveik taip pat paprasta, kaip ir šie apelsinų cukraus sausainiai!
1 – pasigaminkite sausainių tešlą
Rankiniu arba stoviniu maišytuvu išplakite sviestą ir grietinėlės sūrį iki vientisos ir kreminės masės. Štai kodėl svarbu užtikrinti, kad sviestas būtų minkštas – jis nesimaišys taip gerai, jei sviestas bus šaltas.
Tada įpilkite cukraus, druskos, kiaušinių ir vanilės ir gerai išmaišykite, tada lėtai suberkite miltus ir kepimo miltelius ir maišykite, kol visiškai ištirps.


2 – Atvėsinkite sausainių tešlą
Padalinkite tešlą per pusę ir kiekvieną pusę suvyniokite į plastikinę plėvelę ir šaldykite vieną valandą.
Arba, jei norite, galite tiesiog įdėti kiekvieną pusę į plastikinį maišelį su užtrauktuku ir įdėti į šaldytuvą, nes plastikinė plėvelė paprastai yra šiek tiek pigesnė.


3 – Iškočiokite ir iškepkite sausainius
Kai tešla atvės, įkaitinkite orkaitę iki 375 °F ir kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.
Darbinį paviršių ir tešlą pabarstykite trupučiu miltų (arba cukrumi).
Dirbdami po vieną pusę (kitą pusę palikite šaldytuve), kočėlu iškočiokite tešlą iki 1/4 colio storio.


Naudodami sausainių formelę iš tešlos išpjaukite formas. Jei reikia, iš naujo iškočiokite tešlą, kol sunaudosite visą tešlą. Stenkitės dėti sausainių formeles kuo arčiau kraštų.
Jei tešla pradeda minkštėti, padėkite ją atgal į šaldytuvą kelioms minutėms.


Sudėkite pjaustytą tešlą ant paruoštos kepimo skardos, laikykite sausainius bent colio atstumu, kad jie šiek tiek pasklistų.


Kepkite iškirptus sausainius 375 laipsnių kampu 8–9 minutes arba tol, kol kraštai pradės šiek tiek ruduoti. Neperkepkite.
Leiskite sausainiams 5 minutes atvėsti ant kepimo skardos, prieš perkeldami ant aušinimo lentynos.


Kai sausainiai atvės, aptepkite juos šiuo cukraus sausainių glajumi arba mėgstamu glaistu. Papuoškite iš karto po glazūravimo, jei naudojate aukščiau minėtą glajų, nes jis greitai džiūsta.


Prieš mėgaudamiesi sausainiais, leiskite glajui keletą minučių sustingti! Jei planuojate šiuos sausainius užšaldyti, rekomenduoju užšaldyti prieš sušaldant.


Šie sausainiai puikiai tiks bet kokiai progai! Gaminau juos visoms šventėms, įskaitant Valentino dieną, Velykas, Heloviną ir net įprastus gimtadienio vakarėlius!


Patarimai ir gudrybės
Dirbkite su puse tešlos vienu metu kad tešla liktų atvėsusi ir netaptų per minkšta.
Dėkite sausainius į šaldytuvą 5-10 minučių prieš kepant, jei juos pjaustant tešla tampa minkšta.
Tešlai atšaldyti naudokite galono dydžio plastikinį maišelį jei neturite plastikinės plėvelės. Plastikinė plėvelė yra tik daug pigesnis pasirinkimas.
Mėgaukitės sausainiais per penkias dienas arba užšaldyti vadovaudamiesi instrukcijomis toliau esančioje DUK skiltyje.


Receptų DUK
Ar galima sausainiuose vietoj sviesto naudoti kreminį sūrį?
Kreminis sūris ir sviestas yra visiškai skirtingi dalykai, todėl ne, negalite pakeisti sviesto sausainiuose daugiau kreminio sūrio.
Ar galima užšaldyti grietinėlės sūrio cukraus sausainius?
Ši tešla puikiai užšąla. Galite užšaldyti sausainius po kepimo arba vadovaudamiesi aukščiau pateiktomis instrukcijomis, kad užšaldytumėte tešlą prieš kepdami. Norėdami užšaldyti atskirus sausainius, tiesiog sudėkite juos į sandarų indą, tada įdėkite į šaldiklį. Kai būsite pasiruošę valgyti, išimkite iš šaldiklio ir leiskite atitirpti, kol pasieks kambario temperatūrą ir mėgaukitės.
Ar keptus kreminio sūrio sausainius reikia šaldyti?
Šių sausainių šaldyti nereikia, nes grietinėlės sūrio kiekis sausainiuose yra gana mažas.


Daugiau paprastų slapukų
- Šokoladiniai Rolo sausainiai – šokoladiniai sausainiai su Rolo įdaru viduryje. Gana nuostabu!
- Snickers sausainiai – jei Rolo sausainių neužtektų, šie sausainiai su mini Snickers viduje yra puikus pasirinkimas žemės riešutų sviesto mėgėjams!
- Vyšnių sūrio pyragaičiai – cukriniai sausainiai su vyšnių sūrio pyrago įdaru ir aplieti saldžiu glaistu.
- Mėnulio pyrago receptas – naminiai mėnulio pyragėliai, kurių skonis toks pat, jei ne geresnis, nei parduotuvėje pirktų!
- Šokoladiniai pyragaičiai – du minkšti sausainiai, suspausti aplink purų vanilės įdarą.
Norite daugiau gėrybių?
Norite daugiau skanių receptų, kaip šis? Įveskite savo vardą ir el. pašto adresą žemiau esančioje formoje, kad prisijungtumėte prie „Play Party Plan“ bendruomenės! Kassavaitinius receptus ir vakarėlių idėjas gausite tiesiai į savo pašto dėžutę!
Aptarnauja sausainiai
Slapukai
-
Rankiniu arba stovu maišytuvu sutrinkite sviestą ir grietinėlės sūrį.
1 puodelis nesūdyto sviesto, 8 uncijos grietinėlės sūrio
-
Į sviesto/grietinėlės sūrio mišinį įpilkite cukraus, druskos, kiaušinių ir vanilės ir gerai išmaišykite.
1 1/4 puodelio cukraus, 1/4 šaukštelio druskos, 1 kiaušinis, 1 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
-
Lėtai suberkite miltus ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
3 1/2 stiklinės universalių miltų, 3/4 šaukštelio kepimo miltelių
-
Padalinkite tešlą per pusę ir kiekvieną pusę suvyniokite į plastikinę plėvelę, tada šaldykite 1 valandą.
-
Kai tešla atvės, įkaitinkite orkaitę iki 375 °F ir kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Lengvai miltais pabarstykite darbinį paviršių ir tešlą.
-
Tešlą iškočiokite iki 1/4 colio storio, tada supjaustykite sausainių formelėmis. Sudėkite pjaustytą tešlą ant paruoštos kepimo skardos.
-
Kepkite 8-9 minutes, kol dugnai pradės šiek tiek ruduoti. Leiskite atvėsti ant kepimo skardos 5 minutes, tada perkelkite į vėsinimo lentyną, kad baigtumėte atvėsti.
Apledėjimas
-
Kol sausainiai vėsta, padarykite glajų sumaišydami cukraus pudrą, grietinėlę, lengvą kukurūzų sirupą, vanilę ir 2 šaukštus vandens ir gerai išmaišykite. Jei reikia, įpilkite dar 1–3 šaukštus vandens, kol pasieksite norimą konsistenciją.
3 stiklinės cukraus pudros, 3 VŠ riebios plaktos grietinėlės, 4 šaukšteliai šviesaus kukurūzų sirupo, 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto, 3-4 TBS vandens
-
Norėdami dažyti glajų, dantų krapštuku perkelkite maistinius dažus ant glajaus ir gerai išmaišykite, kol pasieksite norimą spalvą.
geliniai maistiniai dažai
-
Įdėkite glajų į maišelį su užtrauktuku ir nupjaukite vieną kampą, tada apibarstykite sausainiais ir papuoškite pabarstukais, kaip norite.
šventiniai pabarstukai
Dėkite sausainius į šaldytuvą 5-10 minučių prieš kepant, jei juos pjaustant tešla tampa minkšta.
Tešlai atšaldyti naudokite galono dydžio plastikinį maišelį jei neturite plastikinės plėvelės. Plastikinė plėvelė yra tik daug pigesnis pasirinkimas.
Mėgaukitės sausainiais per penkias dienas arba užšaldyti vadovaudamiesi instrukcijomis toliau esančioje DUK skiltyje.
Pastaba apie mitybą: Šio recepto maistingumo faktai skaičiuojami tik sausainiams, patogumo sumetimais pridedamas glajaus receptas, bet jei norite maistinių faktų, peržiūrėkite cukraus sausainių glajaus receptą.
Kalorijos: 126kcal, Angliavandeniai: 15g, Baltymai: 2g, Riebalai: 7g, Sotieji riebalai: 4g, Transriebalai: 1g, Cholesterolis: 23mg, Natris: 35mg, Kalis: 30mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 6g, Vitaminas A: 224TV, Kalcis: 13mg, Geležis: 1mg