Vištienos piccata yra vienas iš mano visų laikų mėgstamiausių patiekalų, ir jį TAIP lengva pagaminti!

Vištienos krūtinėlės lengvai apkepamos ir troškinamos ryškiame citrininių kaparėlių baltojo vyno padaže. Patiekite ant makaronų arba su traškia duona.

Šis receptas greitai paruošiamas skaniam savaitės nakties mėgstamiausiam patiekalui.

vištienos piccata keptuvė su citrinos griežinėliais ir kaparėliais
  • Tai yra a restorano kokybės patiekalas kad susirenka greitai.
  • Jame naudojami paprasti ingredientai, kuriuos visada turiu po ranka.
  • Atrodo puošniai, bet iš tikrųjų gana lengva pagaminti!
  • Padažas yra ryškus ir kvapnus su citrina, kaparėliais ir vynu (arba sultiniu).

Kas yra vištiena Piccata?

Piccata – patiekalas su mėsa sviestiniame citrininiame kaparėlių padaže. Piccata dažniausiai patiekiama ant makaronų.

Tai vištienos piccata receptas; tačiau jį galima gaminti ir su veršiena arba krevetėmis – mano kulinarijos knygoje rasite 20 minučių krevečių piccata. Padažas yra gyvybingas, bet subtilus, todėl man labiau patinka jį patiekti su plonesniais makaronais, tokiais kaip angelo plaukai ar šviesus linguine.

vištiena , kaparėliai , petražolės , citrina , aliejus , sultinys ir prieskoniai vištienos Piccata gamybai su etiketėmisvištiena , kaparėliai , petražolės , citrina , aliejus , sultinys ir prieskoniai vištienos Piccata gamybai su etiketėmis

Atrakinkite Vištienos Piccata magiją

  • Vištiena: Rinkitės mažą, be odosšiam receptui skirtos vištienos krūtinėlės be kaulų. Šiame recepte taip pat galite naudoti vištienos kotletus arba vištienos šlauneles be kaulų.
  • Sultinys: Vištienos sultinys yra šio piccata padažo pagrindas, suteikiantis skonio ir subalansuojant citriną, kad nebūtų per daug. Paprastas sviesto ir miltų roux jį sutirština.
  • Citrina: Geriausią skonį suteikia šviežia citrina, į miltų mišinį įdedu ir žievelės.
  • Kaparėliai: Kaparėliai yra aštraus, sūraus, sūraus skonio ir yra skanūs. Kaparėlius galite pakeisti kapotomis žaliosiomis alyvuogėmis, kapotomis artišokų širdelėmis ar net labai nedideliu kiekiu smulkiai pjaustytų ančiuvių.
  • Vynas: Pasirinkite sausą baltąjį vyną, pavyzdžiui, pinot grigio, arba pakeiskite vyną papildomu sultiniu.
vištienos kepsnys piccata padažuivištienos kepsnys piccata padažui

Kaip pasigaminti vištienos Piccata

  1. Vištiena: Susmulkinkite vištieną ir supilkite į miltų mišinį. Didelėje keptuvėje arba troškintuve iš abiejų pusių apkepkite.
  2. Padažas: Į keptuvę suberkite miltus ir sviestą. Lėtai supilkite sultinį. Tada įpilkite citrinos sulčių, kaparėlių ir vyno. Troškinkite, kol sutirštės.
  3. Paskutinis prisilietimas: Į padažą sudėkite vištieną, kol ji sušils.

Holly naudingi patarimai

Jei kiekviena vištienos krūtinėlė yra maždaug 6 uncijos, švelniai pasmulkinkite iki ½ colio storio. Jei jie didesni, prieš daužydami galite juos perpjauti per pusę. Tai padės jiems greitai ir tolygiai virti.

Sumušti vištieną, padėkite vištieną ant pjaustymo lentos ir uždenkite plastikine plėvele (kad neaptaškytų). Naudokite plokščią mėsos minkštiklio pusę arba kočėlą, kad švelniai sumuštumėte vištieną.

Keptuvės porcijomis padeda vištienai geriau ruduoti.

Ką patiekti su vištiena Piccata

Makaronai: Vištienos piccata turi skanų sviestinį citrinų padažą ir puikiai tinka ant ilgų plonų makaronų, pavyzdžiui, angelo plaukų ar spagečių.

Kiti krakmolai: Jis taip pat gali būti patiekiamas su bulvių koše, ryžiais, makaronais arba dideliu gabalėliu traškios duonos panardinimui (jei dar neišbandėte mano lengvos amatininkų duonos, ji yra mėgstamiausia).

Daržovės: Man patinka šį paprastą vištienos piccata receptą derinti su šviežiomis žaliomis daržovėmis, tokiomis kaip brokoliai, šparagai, šparaginės pupelės ar Briuselio kopūstai.

Pasinerkite į šias šviežias citrinas

Likučių saugojimas

Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų arba šaldiklyje iki 4 mėnesių.

Ar jums patiko šis vištienos Piccata receptas? Palikite komentarą ir įvertinkite žemiau.

Holly Nilsson iš „Spend With Pennies plus text“ knygos „Everyday Comfort“ kulinarinės knygos vaizdasHolly Nilsson iš „Spend With Pennies plus text“ knygos „Everyday Comfort“ kulinarinės knygos vaizdas
vištienos piccata keptuvė su citrinos griežinėliais ir kaparėliaisvištienos piccata keptuvė su citrinos griežinėliais ir kaparėliais

4.98382 balsų↑ Spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte dabar!
Arba norėdami palikti komentarą, spustelėkite čia!

Vištienos Piccata receptas

Vištienos piccata yra švelnios vištienos krūtinėlės, troškintos citrininiame baltojo vyno padaže su kaparėliais.

Paruošimo laikas 20 minučių

Virimo laikas 30 minučių

Bendras laikas 50 minučių

nusipirkti Hollys knygąnusipirkti Hollys knygą

Neleiskite ekranui užtemti

  • Mėsos plaktuku švelniai sutrinkite kiekvieną vištienos krūtinėlę iki ½ colio storio. Žr. pastabas dėl didesnių vištienos krūtinėlių.

  • Sekliame dubenyje sumaišykite universalius miltus, citrinos žievelę, druską ir pipirus. Kiekvieną vištienos krūtinėlę pamerkite į miltų mišinį, nukratydami perteklių.

  • 10 colių keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Kepkite vištieną dviem porcijomis po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol švelniai paruduos ir iškeps (165 °F). Išimkite iš keptuvės ir atidėkite, kad sušiltų.

  • Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, nubraukdami rudas gabalėlius, ir virkite 2 minutes.

  • Palaipsniui pilkite vištienos sultinį, po kiekvieno įpylimo išplakite iki vientisos masės.

  • Įpilkite citrinos sulčių, baltojo vyno ir kaparėlių. Troškinkite 3 minutes, retkarčiais paplakant.

  • Įdėkite vištieną atgal į keptuvę ir troškinkite padaže 2–3 minutes arba tol, kol sušils. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

  • Suberkite kapotas petražoles ir patiekite.

  • Vištiena: Jei vištienos krūtinėlės labai didelės (daugiau nei 7 uncijos), perpjaukite jas per pusę ir, jei reikia, susmulkinkite iki ½ colio storio. Jį galima pakeisti vištienos šlaunelėmis arba veršiena – pagal poreikį nustatykite kepimo laiką.
  • Padažas: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite šviežias citrinos sultis. Jei pageidaujama, kaparėlius galima pakeisti smulkiai pjaustytomis žaliosiomis alyvuogėmis.
  • Patiekimas: Man patinka vištienos piccata su plonais makaronais, tokiais kaip linguini ar angelo plaukų makaronai. Taip pat galima patiekti su bulvių koše ar ryžiais. Patiekite su skrudintais šparagais, garuose virtais brokoliais arba gerai iškeptais žiediniais kopūstais.
  • Jei pageidaujama, į keptuvėje esantį sviestą galima įdėti šviežio malto česnako.

Kalorijos: 530 | Angliavandeniai: 19g | Baltymai: 51g | Riebalai: 25g | Sotieji riebalai: 10g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 10g | Transriebalai: 0.5g | Cholesterolis: 176mg | Natris: 741mg | Kalis: 961mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 609TV | Vitaminas C: 27mg | Kalcis: 38mg | Geležis: 2mg

Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.

Kursas Vištiena, vakarienė, pagrindinis patiekalas, pagrindinis patiekalas
Virtuvė Amerikos, Italijos, Viduržemio jūros
citrininė vištiena Picatta su pavadinimucitrininė vištiena Picatta su pavadinimu
iš arti Vištienos Picatta keptuvėje su citrinos griežinėliais ir kaparėliais su raštuiš arti Vištienos Picatta keptuvėje su citrinos griežinėliais ir kaparėliais su raštu
pikantiška vištiena Picatta keptuvėje su raštupikantiška vištiena Picatta keptuvėje su raštu
švelni vištiena Picatta keptuvėje ir nuotrauka iš arti su pavadinimušvelni vištiena Picatta keptuvėje ir nuotrauka iš arti su pavadinimu


Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *