Šis naminio bazilikų pesto receptas kupinas ryškių ir gaivių skonių, todėl norėsite jį dėti ant visko!

Švieži baziliko lapai, alyvuogių aliejus ir parmezano sūris sumaišomi su pušies riešutais ir česnaku, kad būtų sukurtas dekadentiškai kreminis padažas, kuris paruošiamas per kelias minutes.

dubenėlis Pesto receptas
  • Niekas neprilygsta gaivam baziliko skoniui dėl saldaus ir šiek tiek pipirinio skonio.
  • Tai labai greitai pagaminama, o šiame recepte tikrai galite naudoti bet kokias žoleles ar riešutus.
  • Jo nereikia virti ir galima dėti į viską nuo makaronų iki skrudintų daržovių iki sūrio.
Ingredientai lengvam naminiam bazilikų pesto gamybai

Ingredientai ir keitimas į Pesto

Bazilikas: Naudokite šviežių bazilikų pesto – daugelyje bakalėjos parduotuvių parduodama didesnė baziliko pesto pakuotė. Trūksta baziliko? Apiplėškite sodą ir įdėkite petražolių, lapinių kopūstų, špinatų, čiobrelių, krapų ar raudonėlio.

Aliejus: Pesto gamyboje naudokite bet kokį švelnaus skonio aliejų, pavyzdžiui, alyvuogių aliejų, avokadą ar rapsą.

Riešutai: Pušies riešutai yra tradiciniai, tačiau jie gali būti brangūs ir kartais sunkiai randami. Galite juos pakeisti beveik bet kokiais riešutais, tokiais kaip migdolai, graikiniai riešutai, pekano riešutai ar net lazdyno riešutai ar sėklos. Riešutus arba sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje iki kvapo, kad sustiprintumėte skonį.

Sūris: Jei galite, sutarkuokite parmezaną, kad gautumėte geriausią skonį. Kiti naudojami sūriai yra „Pecorino Romano“, „Grana Padano“, „Asiago“ arba šiek tiek sutrupinta feta – visa tai suteikia pesto sūraus skonio balansą.

Kaip pasigaminti pesto

  1. Baziliką sumaišykite su 1 šaukštu aliejaus į pastą.
  2. Sumaišykite likusius ingredientus iki norimos konsistencijos (receptas žemiau).
  3. Sezonas pagal pageidavimą.
Lengvas naminis bazilikų pesto stiklainyje

Pesto vartojimo būdai

  • Makaronai: Nusausinkite makaronus, pasilikdami šiek tiek makaronų vandens. Sumaišykite pesto su makaronais, prireikus įpilkite vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Sumuštiniai: Į majonezą įpilkite šaukštą naminio pesto, kad lengvai patobulintumėte mėsainius, picą, įvyniojimus ir sumuštinius.
  • Kiaušiniai: Šaukštą dėkite į kiaušinienę arba šaukštu šviežią uždėkite ant keptų kiaušinių.
  • Panardinimas: Lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir grietinę, įmaišykite pesto, kaip daržoves, traškučius ar krekerius.

Pesto laikymas

Likusį pesto padažą laikykite uždengtame inde ar stiklainyje šaldytuve iki 3 dienų. Šaldykite porcijas ketvirčio dydžio maišeliuose su užtrauktuku iki 6 mėnesių arba užšaldykite ledo kubelių formoje ir perkelkite į maišelį su užtrauktuku.

Daugiau Pesto naudojimo būdų…

Ar jums patiko šis bazilikų pesto? Žemiau palikite įvertinimą ir komentarą.

Holly Nilsson iš „Spend With Pennies plus text“ knygos „Everyday Comfort“ kulinarinės knygos vaizdas
Naminis pesto dubenyje

4.9142 balsų↑ Spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte dabar!
Arba norėdami palikti komentarą, spustelėkite čia!

Baziliko pesto

Šviežią bazilikų pesto lengva pasigaminti ir jis yra kupinas skonio. Patiekite ant vištienos, sumaišykite su makaronais arba naudokite kaip skanų duonos padažą.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 5 minučių

Bendras laikas 15 minučių

Virtuvės kombainas
nusipirkti Hollys knygą

Neleiskite ekranui užtemti

  • Baziliką sudėkite į virtuvinį kombainą su 1 šaukštu aliejaus. Pulsuokite kelis kartus, kol susimaišys.

  • Įpilkite parmezano sūrio, pušies riešutų, česnako ir druskos. Pulsuokite kelis kartus, kad sujungtumėte.

  • Kai procesorius veikia, lėtai šlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal poreikį nubraukite šonus, kol pasieks norimą konsistenciją.

  • Paragaukite ir, jei norite, pagardinkite papildomai druska.

Pesto galima dėti į karštus makaronus, bet jo negalima virti, nes gali atsiskirti.
Vaistažolės – Trūksta Baziliko? Įpilkite kitų žolelių ar žalumynų. Išbandykite petražoles, krapus, špinatus, lapinius kopūstus ar rukolą.
aliejus – Rinkitės lengvo skonio aliejų – tinka ir rapsų aliejus, vynuogių kauliukų aliejus ar avokadų aliejus. Jums gali neprireikti viso aliejaus.
Riešutai – Paskrudinkite ir atvėsinkite riešutus, kad gautumėte papildomo skonio. Pušies riešutus galima pakeisti graikiniais arba migdolais.
Likusį pesto laikykite šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldykite, jei norite ilgiau laikyti.

Kalorijos: 153 | Angliavandeniai: 1g | Baltymai: 4g | Riebalai: 15g | Sotieji riebalai: 3g | Cholesterolis: 6mg | Natris: 231mg | Kalis: 65mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 1g | Vitaminas A: 487TV | Vitaminas C: 2mg | Kalcis: 113mg | Geležis: 1mg

Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.

Kursas Panardinimas, Padažas, Padažas
Virtuvė Amerikos, italų
Pesto receptas su pušies riešutais ir pavadinimu
ryškus ir šviežias Pesto receptas su raštu
naminis pesto receptas su pavadinimu
Pesto Receptas dubenyje ir uždarykite su pavadinimu



Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *