Rugsėjo 16–22 d. barai ir restoranai visame pasaulyje švenčia „Negroni“, tiekdami klasiką ir variantus dėl geros priežasties: „Slow Food“. Pateikiame kai kurių dalyvaujančių vietų kūrybiškumo skonį – eikite į negroniweek.com ir raskite šalia jūsų esantį barą ar restoraną.
Honkongas: Aubrey
Šiame apdovanojimus pelniusiame viešbučio bare, esančiame 25 „Mandarin Oriental“ aukšte, siūlomi du įmantrūs „Negroni“. „Torii“, mėgstamiausias iš meniu, džiną pakeičia į saldžiųjų bulvių shochu ir prideda Amontillado šerio, suteikdamas aperityvo riešutų aromatą. Tačiau gėrimų vadybininkas Devenderis Sehgalas savaitei paminėti sukūrė naują kokteilį: Shiso ir Shochu Negroni. Patiekdamas gėrimą bare, jis naudoja riboto leidimo Mandarin Oriental spiritinį gėrimą, kuris buvo sukurtas 60-mečiui. Jo prieskonių ir citrusinių vaisių natos papildo „Campari“, o keli šlakeliai „shiso“ likerio suteikia subtilaus žolinio užbaigimo.
Baras Leone
Negroni savaitės metu baras Nr. 1 Honkonge ir Azijoje bendradarbiauja su vyriškos mados svetaine Mr Porter. Baro savininkas Lorenzo Antinori sukūrė Negroni vingius, įkvėptus skirtingų mados asmenybių, kad atkreiptų dėmesį į klasikos universalumą. Jo tekilos rinkinys, vadinamas Maverick, sujungia vyšninių pomidorų, citrinų ir kokosų aliejaus skonį, kad gautų pikantišką ir žemišką Negroni. „Aesthete“ kokteilį praturtina romo variacija, cheresas ir kaštonai, suteikdami riešutų skonių ir sodrių aromatų. Rifus užbaigia „Dandy“, baltas „Negroni“ su yuzu ir pasifloros vaisiais, ir kavos kokteilis „Sublime“ su espreso kava, kavos vermutu, amaro ir šeivamedžio gėlėmis.
Seulas: Baras Cham
Bar Cham, 20 geriausias Azijos baras, savo kokteiliuose atkreipia dėmesį į korėjietiškus spiritinius gėrimus ir ingredientus. Negroni savaitei jie siūlo Jeju Negroni. Šis ypatingas gėrimas sujungia Negroni su Jeju kokteiliu, kuriame yra korėjietiškas spiritas, užpiltas džiovinta mandarino žievele, papildantis Campari citrusines natas.
Amsterdamas: skraidantys olandų kokteiliai
Skraidančių olandų kokteilių programa pasakoja apie klasikinių kokteilių evoliuciją. Ji skirsto savo gėrimus pagal „Walk“ (originalus kokteilis), „Run“ (rifas) ir „Fly“ (nuotykių kupina versija). Negroni savaitės metu bare pristatomi smagūs ir skanūs patiekalai: kokoso ir šokolado Negroni su kokosų riebalais išplautais Campari, vadinamais Bounty on the Count, ir braškių variantą Catch Fraise su Campari, saldžiu vermutu, braškių aperityvu ir balto vyno.
Kuenka, Ekvadoras: Alma Casa de Bebidas
Šis baras švenčia Ekvadorą per savo Negroni variantus, pagamintus iš vietinių ingredientų. Kvinonis gaminamas iš Andų vermuto ir quinoa trauktinės, o Miski kokteilyje džinas keičiamas į miske, Ekvadoro agavų spiritą, maceruotą su gėlėmis.
Kalgaris: „Proof“ kokteilis
Gurkšnokite apdovanojimus pelniusį Negroni viename geriausių kokteilių barų Kanadoje. Barmenės Amber MacMullin sukurtas Bitter Bird yra Campari, ananasų romo, čile užpiltos degtinės ir falernum mišinys. Bare taip pat bus patiekiamas „An Italian Lost in Singapore“: lengvas ir vaisinis „Negroni“ mišinys ir „Singapore Sling“ su džinu, Campari, bianco vermutu, persiku ir grenadinas.
Cebu, Filipinai: savaitgalis
Šis prabangus kepsnių restoranas, įsikūręs Cebu mieste, siūlo 80 džinų, o Negroni savaitei – daugybę Negroni variantų. Užsisakykite „Fiji Fire“ – aštrų romą su prieskoniais pagardintu ananasų krūmu ir „Scrappy’s Firewater“ trauktuku, taip pat „Gustavo“ – tekilos ir mezcal variantą su vyšnių žiedų vermutu.
Edinburgas, Škotija: Panda & Sons
Vienas geriausių barų pasaulyje šiai progai sugrąžina vieną geriausių „Negroni“ – „Seville Negroni“. Iš 2023 m. „Transcend“ meniu šis kokteilis gaminamas iš šaldymo džiovinimo mandarinų apelsinų, kad pašalintų vandenį, kuris padidina jų skonį, o vėliau juos rehidratuoja džinu. Sumaišytas su Negroni, jis maksimaliai padidina šias ryškias apelsinų natas.
Stokholmas, Švedija: Tjoget
Nuolatinis pasaulio geriausių barų sąraše esantis „Tjoget“ savaitei išleidžia savo „Negroni“ fontaną ir įvairius „Negroni“ įkvėptus kokteilius. Kokteilyje Piccadilly Circus sumaišoma degtinė, Campari, Cocchi Rosa, Piccadilly pomidorai, skrudinti kokosai ir medus. Arba gaiviam variantui siūlome Braškių Negroni Shakerato su džinu, Campari, saldžiu vermutu, braškėmis ir laimais.
Jungtinės Valstijos
Baltimorė: olandų drąsa
Kiekvienais metais „Negroni Week“ barų komandos nariai į džiną orientuotame bare „Dutch Courage“ sukuria savo „Negroni“ variantą. „Tai smagus laikas žmonėms mėgautis kūrybingais mūsų komandos Negroni rifais“, – sako baro savininkas Brendanas Dorras. Šiais metais vienas iš receptų yra shochu versija, pavadinta Koji-Nib Negroni su shochu, kakavos plunksnomis užpiltu šeriu ir Campari.
Čarlstonas: Dalilos
Midcentury stiliaus kokteilių bare Dalila firminiame Negroni, A Rose by Any Other Name dera rožiniais pipirais užpiltas Campari, džinas ir Italicus, todėl gaunamas gėlių aperityvas. „Dėl Italicus jis labai gėlėtas ir ryškus“, – sako vadybininkas Alexanderis Duffas. „Jis išlygintas užpilto Campari prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Kiti specialūs Negroni savaitės pasiūlymai yra žaismingi su Campari, pavyzdžiui, „Ferrari“ šūvis („Campari“ ir „Fernet“).
Los Andželas: Spago
Adamas Fournier iš Spago, šefo Wolfgango Pucko pavyzdinio restorano Beverli Hilse, sukūrė specialų Negroni savaitės meniu su Negroni Sour, kaštonų ir šalto alaus mezcal Negroni ir vienu be spirito NO-groni. Pasirinkimą užbaigia jo „Flightless Negroni“ – „Aviation džino“, kokosu plauto „Campari“, naminio vermuto mišinio, kiršo ir jūros druskos mišinys. „Mano požiūris į šiuos rifus yra sukurti kažką atpažįstamo kaip Negroni, kuris būtų prieinamas žmogui, panardinusiam kojų pirštus, bet siūlo unikalius skonių susiliejimus ir metodus, panašius į mūsų virtuvę“, – sako Fournier.
San Diegas: „Kamon Craft“ kokteilių baras
Pažvelkite ne tik į „matcha“ raguolius ir melionų keptuves japonų kavinėje ir kepyklėlėje „Asa Bakery“, kad galėtumėte patekti į šį elegantišką XX a. 20-ojo dešimtmečio japoniško stiliaus garsiakalbį. Baras „Kamon“ gamina kokteilius, pagamintus iš azijietiškų ingredientų, tokių kaip „Hojicha Negroni“ su hojicha užpiltu džinu, kavos likeriu ir šokolado trauktinėmis. Rezultatas – sodrus aperityvas su žemiškomis, skrudintomis natomis, kurias dar labiau sustiprina šokoladinis garnyras. Pajamos iš šio sluoksniuoto „Negroni“, taip pat „Kyoto Negroni“, pagaminto su statinėje brandintu džinu, bus skirtos „Slow Food“.