Itališka vištiena yra greita ir skani vakarienė vienoje keptuvėje.
Vištienos krūtinėlės ir bulvės apvoliojamos skoningais itališkais prieskoniais ir skrudinamos kartu su daržovėmis, kad sočiai pavalgytumėte tik vienoje keptuvėje.
Skanus ir labai lengvas, šį patiekalą gaminsite pakartotinai!
- Lengvas Paruošimas: Paprasti veiksmai ir minimalus pasiruošimas leidžia lengvai sekti.
- Vienos keptuvės patiekalas: Viskas kepama vienoje kepimo skardoje, todėl valymas yra puikus!
- Sveiki ingredientai: Yra daug daržovių, tokių kaip cukinijos, vyšniniai pomidorai ir raudonieji pipirai.
- Skanaus: Svarbiausia, kad šis patiekalas būtų skanus.
Ko prireiks itališkai vištienai
Vištiena: Šiam receptui idealiai tinka vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos. Taip pat galite jį pakeisti vištienos šlaunelėmis arba kulšelėmis.
Bulvės: Aš naudoju kūdikių bulves, perpjautas per pusę. Taip pat galite naudoti didesnes bulves, supjaustytas 1 colio gabalėliais. Pomidorų lupti nereikia.
Daržovės: Cukinijos, vyšniniai pomidorai ir raudonieji pipirai suteikia spalvos ir skonio. Nedvejodami pridėkite kitų daržovių, pavyzdžiui, pjaustytų grybų ar brokolių.
Marinatas: Dižono garstyčių, raudonojo vyno acto ir itališko padažo mišinys sukuria kvapnų marinatą.
Prieskoniai: Alyvuogių aliejus, parmezanas, druska ir pipirai suteikia patiekalui tokio skonio!
Variacijos
- Vištieną pakeiskite itališka dešra, krevetėmis arba kiaulienos nugarine.
- Pridėkite įvairių žolelių ir prieskonių, pavyzdžiui, šviežių petražolių, raudonėlio, baziliko ar čiobrelių.
Kaip pasigaminti itališką vištieną
- Sezonas: Vištieną aptepkite marinatu. Pagardinkite bulves pagal žemiau pateiktą receptą.
- Kepti: Sudėkite vištieną ir bulves į skardą ir kepkite 15 minučių.
- Pridėti daržovių: Pagardinkite daržoves ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol suminkštės.
Likučių saugojimas
- Likusią itališką vištieną laikykite sandariame inde ir laikykite šaldytuve iki 3-4 dienų.
- Šaldykite porcijas maišeliuose su užtrauktuku iki 4 savaičių. Pridėkite papildomo parmezano sūrio, kad atgaivintumėte skonį!
Lapų lėkštės mėgstamiausi
Ar gaminote šią itališką vištieną? Žemiau palikite įvertinimą ir komentarą.
Itališka vištiena
Itališka vištiena marinuojama kvapniame Dižono ir itališkų prieskonių mišinyje, tada kepama su šviežiomis daržovėmis, kad būtų skanus ir lengvas patiekalas.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 ℉. Didelę kepimo skardą su apvadu išklokite kepimo popieriumi.
-
Dubenyje arba pakartotinai uždaromame maišelyje sumaišykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 šaukštą itališko padažo mišinio, raudonojo vyno acto ir dijono. Sudėkite vištieną ir apkepkite. Ruošdami daržoves leiskite pasimarinuoti.
-
Perpjaukite bulves per pusę. Supilkite 1 šaukštą aliejaus, parmezano sūrio, ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio pipirų (arba pagal skonį). Paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių.
-
Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišykite vyšninius pomidorus, cukinijas, raudonąją papriką, visas česnako skilteles, likusį itališką padažo mišinį ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
-
Vištieną dėkite ant kepimo skardos su bulvėmis ir aplink vištieną išdėliokite daržoves.
-
Kepkite 18-25 minutes arba kol vištienos krūtinėlės pasieks vidinę 165°F temperatūrą.
-
Prieš pjaustydami vištieną palikite 5 minutes.
Likusią itališką vištieną galima laikyti šaldytuve sandariame inde iki 4 dienų.
Kalorijos: 400 | Angliavandeniai: 31g | Baltymai: 29g | Riebalai: 18g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 11g | Trans riebalai: 0,01g | Cholesterolis: 74mg | Natris: 1010 mmg | Kalis: 1281 mmg | Pluoštas: 4g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 1448 mTV | Vitaminas C: 89mg | Kalcis: 67mg | Geležis: 2mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.