Sukratykite ir kepkite vištieną – tai retro klasika, kuri niekada neišeina iš mados!
Šis kopijavimo receptas yra puikus duonos trupinių, kukurūzų miltų ir saujos pikantiškų žolelių bei prieskonių derinys.
- Šis mišinys puikiai tinka traškūs, kvapnūs iškeptos blauzdelės.
- Tai daugiafunkcinis Suplakite ir kepkite mišinį, kuris paukštienai, kiaulienos gabalėliams ir net žuviai suteikė tvirto, pikantiško skonio.
- Taip patogu. Padarykite dvigubą arba trigubą partiją ir užšaldykite iki 6 mėnesių. Išsirinkite, ko jums reikia paskutinės minutės patiekalams.
- tai puikiai tinka kelionėms keliais ir iškyloms, nes net šalta išlieka traški.
Sudedamosios dalys kokteiliams ir kepimui
Pagardinti džiūvėsėliai: Duonos trupiniai yra gero suplakti ir kepti recepto pagrindas. Truputis kukurūzų miltų suteikia skonio ir išlaiko dangą ypač traškią.
Prieskoniai: Šios dangos paslaptis slypi prieskoniuose. Aš naudoju mišinį, kurį visada turiu po ranka, bet nedvejodami pakeiskite jį savo mėgstamiausiais.
Vištiena: Bet koks chicken pieces puikiai dera su Shake ‘n Bake! Krūtinėlės, kojos, šlaunys, vištienos kotletai ir ypač blauzdelės išeis skanios ir sultingos su klasikiniu traškumu.
Kaip pasigaminti kokteilių ir kepti
Naminis „Shake ‘n Bake“ mišinys yra daug geresnis nei parduotuvėje įsigytas variantas!
- Suplakite visus džiūvėsėlių mišinio ingredientus, išskyrus aliejų (receptas žemiau), kol gerai susimaišys.
- Sumaišykite aliejuje.
- Įmuškite kiaušinį ir pamerkite vištieną į kiaušinį, o tada į dangą.
- Kepkite vištieną, kol apskrus ir iškeps.
„Shake and Bake“ vištienos laikymas
- Likusį kokteilį laikykite ir vištieną kepkite uždengtame inde šaldytuve iki 3 dienų.
- Pašildykite gabalus oro gruzdintuvėje, kad išorė būtų geriausia, traškiausia.
- Atvėsusią vištieną užšaldykite iki 3 mėnesių, atšildykite per naktį šaldytuve prieš pašildydami.
Traški ir traški vištiena
Ar jūsų šeimai patiko šis „Shake and Bake“ receptas? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau.
Sukratykite ir kepkite
„Homemade Shake and Bake“ yra paprastas džiūvėsėlių ir prieskonių mišinys, puikiai tinkantis sukurti traškią, kvapnią vištienos ar kiaulienos dangą.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F. Kepimo skardą su apvadu ištepkite riebalais arba išklokite pergamentu.
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, kukurūzų miltus, kukurūzų krakmolą, papriką, salierų druską, svogūnų miltelius, česnako miltelius, druską, pipirus ir baziliką. Gerai ismaisyti.
-
Įpilkite aliejaus ir maišykite, kol visiškai susimaišys.
-
Kiaušinį išplakti ir vištienos gabalėlius pamirkyti į kiaušinį.
-
Kiekvieną vištienos gabalėlį panardinkite į dangą, švelniai paspauskite, kad priliptų.
-
Padėkite ant paruoštos kepimo skardos ir kepkite 35–40 minučių arba kol vištiena iškeps.
- Vištienos krūtinėlėms be kaulų reikės apie 25 minutes orkaitėje.
- Pagal šį receptą dangos užteks 3 svarams vištienos. Išmeskite likusią dangą, kuri palietė žalią vištieną.
- Copycat Shake and Bake dangą galima pasigaminti iš anksto ir laikyti uždaromuose maišeliuose šaldiklyje iki 6 mėnesių, kol bus paruošta naudoti.
Informacija apie mitybą skirta tik 2 šaukštams Shake & Bake mišinio ir neapima vištienos ar kiaušinių.
Kalorijos: 40 | Angliavandeniai: 5g | Baltymas: 1g | Riebalai: 2g | Sotieji riebalai: 0.3g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 0.4g | Trans-riebalų: 0,01g | Natris: 238mg | Kalis: 19mg | Pluoštas: 0.4g | Cukrus: 0.4g | Vitaminas A: 55TV | Vitamino C: 0,03mg | Kalcis: 12mg | Geležis: 0.4mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.