„Stableside“ kokteiliai ilgą laiką buvo aukščiausios klasės barų, tokių kaip „Dukes Bar London“, praktika, kur „Martini“ užsakymas yra elegantiškai išleistas ant senovinio vežimėlio. Tačiau daugiau barų ir restoranų naudojasi tuo asmeniniu prisilietimu, kad padidintų svetingumo lygį. San Fransiske Holbrooko name yra šampano arba Martini krepšelis, kurį galima iškviesti perjungus jungiklį. Dorothy, baras Čikagos Vakarų miesto kaimynystėje, debiutavo savo 1950-ųjų prancūzų patiekalų vežimėlyje, siūlančiame sausą ar nešvarų martinį kaip priedą prie savo lovos poilsio nuomos ar daugiausiai naktų, kai baras nėra supakuotas. „Stebėti, kaip kažkas yra labai ypatingas, yra kažkas ypatingo, kad tai padarytų tik jums tiksliai, priežiūra ir panache, kuri jaučiasi unikaliai prabangiai“, – sako Hannah Chamberlain, autorė, autorė Kaip būti geresniu gėrėju: kokteilių receptai ir bobu.
Žinoma, martinio maišymas savo namuose yra tiek asmeniškas, kiek gali būti. Nesvarbu, ar linksminate minią, ar turite intymesnę naktį, naudokite šiuos patarimus, kad nustatytumėte savo „Martini“ baro krepšį.
Barvo krepšelio sandėliavimas
Turėdamas ribotą nekilnojamąjį turtą tipiniame bare, Williamas Elliotas iš „Maison“ premjeros rekomenduoja prilipti tik su pora butelių džino: kasdienio darbo arklys, pavyzdžiui, klasikinis Londono sausas, ir kažkas per daug atsparus, kaip sena „Raj Blue“ etiketė. „Vodka“ galimybės yra plačios, tačiau „Elliott“ yra dalinė „Truman Vodka“. „Aš tai padaryčiau prieš bet kokią„ prabangios degtinės “rinkoje“, – sako jis. Pasirinkęs savo nuotaiką, jei turite erdvės, Elliott taip pat rekomenduoja juos laikyti šaldiklyje, tik išveždami juos aptarnauti svečius. „Užšaldydami juos, jūs tiesiog gausite neįtikėtiną burnos jausmą ir klampumą“.
Vermutui, Imbibe Vyriausiasis redaktorius Paulius Clarke’as siūlo išsiųsti šaldytuvą „Dry“ ir „Blanc Vermouth“, taip pat Fino Sherry, Cocchi Americano ir (arba) Cap Corse Quinquina, skirtą Martini rifams, tokiems kaip 50:50. Tačiau „Vermouth“ purkštuvas yra patogus tiems, kurie mėgsta sausą martini, siūlo Chamberlainą. (Žr. Šoninę juostą, kur galima sukurti purkštuvo variantus.) Tiesiog rūkykite viduje Stiklas prieš pilant į kokteilį. „Purškite ant stiklo ir jūs tik gaunate šią paviršiaus lygio išraišką, kuri iš tikrųjų nėra integruota į gėrimą“,-aiškina Elliott.
Dėl papildomo greičio ar ribotų erdvių aspektų visada yra „Freezer Martini“ maršrutas. Paprasčiausiai paketą ir užšaldykite buteliuką prieš 12 valandų.
Įrankiai
Niekada nenuvertinkite jūsų krepšelio įrankių poreikio „nes jie yra tokie pat svarbūs kaip ir jūsų ingredientai“, – sako Giorgio Bargiani, Londono „Connaught“ baro „Mixology“ direktoriaus padėjėjas. „Įsitikinkite, kad jūsų vežimėlis yra aprūpintas maišytu stiklu, filtru, maišytuvu, jigra ir purtykle“.
Elliott siūlo įsigyti „ilgiausią šaukštą, kurį jie gamina kokteilių karalystėje“. Iš japonų baro kultūros jis sužinojo, kad ilgas (48–50 cm) barspoonas leidžia greičiau išmaišyti kokteilį: „Tai reiškia, kad jis greičiau tampa šaltesnis ir mažiau praskiedžiamas“. Jis rekomenduoja maišyti apie 15–20 kartų. Maišymo stiklui „Elliott“ teikia pirmenybę kamieninei veislei, kad padidėtų stabilumas. „Galite laikyti ranką aplink stiebo pagrindą, beveik taip, kaip laikote vyno taurės pagrindą“, – sako jis. Stiebas taip pat leidžia lengviau laikyti vieną ranką, o kitą pritvirtinti sietovę.
Ledas
Chamberlain sako, kad geras martini turėtų būti patiekiamas „skausmingai šaltas“, ir ji rekomenduoja užšaldyti praskiestą džiną ir degtinę nuo 4 iki 5 dalių dvasios iki 1 dalies vandens ir sudėti juos į ledo kaušus, kad išlaikytų jų temperatūrą. Norėdami nueiti papildomą mylią vakarėliui ar renginiui Ledo knyga.
Tiems, kurie iš anksto užkalbina dvasią (be praskiedimo) ir Vermuto, taip pat norėsite išryškinti nedidelį ledo kibirą, skirtą maišyti kokteilį. Anot Elliott, kai maišote šaldiklio džiną su ledu, be to, kad jį praskieskite: „Jūs šiek tiek atlaisvinate … ir įgalinate savo gomurį pajusti išsamesnę detalę džine“.
„Chamberlain“ taip pat užpildo didelį tureeną ledu, kad būtų užšaldytos kupė, sausas vermutas ir butelis alyvuogių sulčių atšaldytas. „Laikydami savo vermuto ir alyvuogių sultis atskirai nuo jūsų užšaldyto džino ir degtinės, galite pridėti juos tokiu lygiu, kuris tinka jūsų svečiams skoniui, nesvarbu, ar jie renkasi sausą, ar šlapią, švarų ar nešvarų“, – sako ji.
Garnyras
Nors „Dasher“ buteliui „Orange Bitters“ yra būtinas pagrindiniam „Martini“, „Connaught“ baro barmenai sukuria savo sargybinius, kad svečiai galėtų leisti savo martini pritaikyti pagal skonį. Namuose Agostino Perrone, „Mixology“ direktorius ir autorius „Connaught“ juosta: receptai ir ikoniški kūrybasiūlo laikyti „keletą skirtingų kartumų, galinčių patenkinti skirtingus skonius: kažkas ant citrusinių spektro (oranžinės, bergamot), kažkas gėlių ar vaisių (jazminas, levandos, vanilės, persikų) ir kažkas su daugiau prieskonių (kardamomas, anisija). Padarykite jį įvairialypę, padarykite jaudindami“.
Norėdami padengti visas „Martini“ bazes, pasiūlykite įvairių garnyro variantų. „Chamberlain“ rekomenduoja „aprūpinti savo krepšį garnyro dėklu, kuriame yra„ Castelvetrano “alyvuogės, marinuoti svogūnai ir dubuo šviežių citrinų citrusinių vaisių posūkiams“. Ir nepamirškite kokteilių rinkinių.
Išreikšti citrinos žievelę kaip profesionalas
Anot Elliott, išreikšdamas citrinos posūkį virš kokteilio, sukuriamas nepatogus naftos lieknas. Vietoj to, jis sako, išreikšdamas posūkį „geriausiai veikia prieš išlindant iš maišymo stiklo … nes jis labiau integruojamas į gėrimą“.
„Connaught“ barmenai perkelia zestą į kitą lygį, pila savo martini iš didelio ūgio, kad galėtų vengti kokteilio, taip pat pridėti šiek tiek teatro. Tačiau ši technika įvaldoma, nes viena ranka jie tiksliai įpila į stiklą, o kita išreiškia žievelę. „Aukštis neturi būti 30 ar 40 cm (nuo 12 iki 15 colių), kaip mes“, – sako Bargiani. Pradėkite nuo pusės to ūgio. „Patikėk manimi, jei tai bus atlikta užtikrintai, tai bus įspūdinga“.
Pridedant stilių
Nors „Martini“ krepšelis yra pakankamai išgalvotas, jūs galite pasiimti daiktus, stiliaus krepšelį, kad atspindėtų jūsų asmeninę estetiką. „Aš mėgstu naudoti senovinius kupė, ledo kibirėlius, kokteilių rinkinius ir garnyro dėklus, kad krepšelis suteiktų papildomos asmenybės“, – sako Chamberlain.
Vienas lengviausių (ir labiausiai prieinamų) būdų suasmeninti dalykus yra sukurti „Martini“ įkvėptą garso takelį. „Klasikinis gėrimas nusipelno klasikinio garso takelio: dainų, kurios verčia jaustis taip, lyg geriate su Laurenu Bacallu, Dorothy Parker, Nat King Cole ir Paul Newman“, – sako Chamberlain (patikrinkite savo „Martini Hour“ grojaraštį žemiau).