Virtuvė yra namų širdis, todėl natūralu, kad ji pritraukia daug daiktai. Nuo virtuvės prietaisų ir įtaisų iki indų, sandėliuko daiktų, maisto ir net asmeninių daiktų, nesunku priblokšti erdvę ir užpildyti ją daiktais, kurių jums tikrai nereikia.
Norėdami maksimaliai išnaudoti savo virtuvės vertingą nekilnojamąjį turtą, paklausėme dizainerių ir organizacijos profesionalų, kokius įprastus daiktus turėtumėte laikyti iš virtuvės ir kodėl.
Anot „Pros“, čia yra septyni daiktai, kurių neturėtumėte laikyti savo virtuvėje.
Susipažink su ekspertu
- Jessica Samson yra tarnaitės valymo ekspertas
- Lisa Cantu yra profesionalus organizatorius ir organizuoto namų OC savininkas
- Amy Bloomer yra profesionalus organizatorius ir „Let Your Space Bloom“, Baltimorėje įsikūrusios profesionalios organizacinės įmonės savininkas.
Whittney Parkinson dizainas
Per daug dekoro
Virtuvė yra erdvė maistui ruošti ir pirmiausia turėtų būti suprojektuota su funkcionalumu. Nors smagu įšvirkšti tam tikrą asmenybę į savo erdvę dekoratyviniais daiktais, naudokite juos taupiai virtuvėje, kur jie užims vertingą erdvę ant jūsų skaitiklių ir paviršių.
Vietoj to, rinkitės sienų pakabas, meno kūrinius, linksmą sienų spalvą ar tapetus, kad jūsų virtuvės erdvė pridėtų šiek tiek nuojautos, neužpildydami savo skaitiklių nereikalingais dalykais.
Norite daugiau valymo ir organizavimo patarimų? Prisiregistruokite gauti mūsų nemokamą dienos informacinį biuletenį, kad gautumėte naujausius hacks, ekspertų patarimus ir dar daugiau!
Valymo reikmenys
Liudmila chernetska / „Getty Images“
Ekspertai sutinka, kad valymo reikmenis tikrai reikia laikyti ne virtuvėje.
Taip yra todėl, kad daugelyje valymo sprendimų yra kenksmingų ar pavojingų chemikalų, kurie turėtų būti laikomi toli nuo vietų, kur jūs ruošiatės ir valgote maistą, sako Jessica Samson, tarnaitės valymo ekspertė.
Tai ypač aktualu, jei namuose turite vaikų, kurie netyčia galėtų juos sulaikyti virtuvėje, sako ji. Verčiau laikykite valymo reikmenis saugioje vietoje ne virtuvėje, pavyzdžiui, laikymo spintelėje arba skalbimo kambaryje.
Puikus kristalas ir Kinija
Išlaikykite puikių kristalų ir Kinijos iš virtuvės ir naudokite tą vertingą erdvę kasdieniams daiktams, vietoj to, sako Lisa Cant, profesionali organizuotojo organizatorė ir organizuoto namų OC savininkė.
„Fine Crystal“ ir „Kinija“ ne tik užims nereikalingą erdvę virtuvėje, bet ir didesnė rizika pažeisti ar nešvarios kasdienėje virtuvėje ir šurmulie.
Vietoj to, laikykite šiuos subtilius gabalus laikymo spintelėje ar kabinoje, kur juos galima tinkamai parodyti, sako „Cantu“.
Kulinarijos knygos, kurių nenaudojate
Jei didžiąją dalį savo receptų pateikiate internete, bet vis tiek atsidursite su krūva kulinarijos knygų savo virtuvėje, kurios niekada nenaudoja, jūs ne vienas.
„Dauguma žmonių pateikia receptus internete, todėl kulinarijos knygos tiesiog tampa vieta, kur reikia dulkių ir klaidų“, – sako Amy Bloomer, profesionali organizatorė ir „Let Your Space Bloom“ savininkė.
Apsvarstykite galimybę paaukoti šias nepanaudotas kulinarijos knygas arba laikyti jas knygų lentynoje už virtuvės ribų, jei jie turi sentimentalią vertę.
Nenaudojami prietaisai
Šiomis dienomis yra prietaisas viskam, pradedant kavos gamintojais ir baigiant maisto perdirbėjais, oro keptuvėmis, mikrobangų krosnelėmis, skrudintuvais ir maišytuvais-sąrašas niekada nesibaigia. Norėdami, kad jūsų erdvė būtų perpildyta nuo visų šių prietaisų, laikykite tik tuos, kuriuos naudojate kasdien savo prekystaliuose.
Daiktai, kurie mažiau reguliariai naudojami, gali būti laikomi sandėliuke ar spintelėje, kur juos galima išvesti ir naudoti prireikus.
Netvarka
Claus Christensen / Getty Images
Tai savaime suprantama, tačiau vis tiek reikia pasakyti. Neišmeskite netvarkos iš virtuvės. Stalviršiai yra lengva vieta mesti savo daiktus ilgos dienos pabaigoje, tačiau užpildę virtuvę griozdais, tai bus tik sunkiau ir vargina.
Atlikite viską, kad išvalytumėte savo virtuvės stalviršius, susijusius su kaupiančiais griozdais, tokiais kaip paštas, sąskaitos, kvitai, „Knicknacks“ ir krepšiai. Laikykite tik tuos dalykus, kurių jums reikia, ir naudokite kiekvieną dieną savo virtuvėje, kad įsitikintumėte, jog jis išlieka ir tvarkingas, ir funkcionalus.
Papildomi indai
Galiausiai, jei turite papildomų indų, tokių kaip lėkštės, dubenys, taurės, patiekiami dėklai ar indai, kurie reguliariai naudojami, apsvarstykite galimybę juos laikyti už savo virtuvės ribų, kad atlaisvintumėte vietos.
Šoninės lentos, hutches, Kinijos spintelės ir kitos laikymo spintelės yra puikios šių papildomų daiktų dėmės, arba jas netgi galima laikyti sandėliuke ar spintelėje, kol jų reikia naudoti.