Šis lipniojo iriso pudingo receptas yra sodrus ir drėgnas britiškas desertas, kurį stebėtinai lengva pagaminti.
Pagal šį deserto receptą susmulkintos datulės ir rudasis cukrus kepamos į dekadentišką biskvitą ir užpilamos sviestiniu iriso padažu.

- Skonis: Lipnusis iriso pudingas yra sodrus, purus, šiek tiek tirštas pyragas su sviestiniu iriso padažu.
- Technika: Nepraleiskite datulių mirkymo; taip sukuriama tobula tekstūra.
- Laiko taupymo patarimas: Iriso padažą galima pasigaminti iš anksto ir prieš patiekiant pašildyti. Vėsdamas jis sutirštės ir vėl suplonės, kai pašildys.
- Pateikimo pasiūlymai: Šis desertas yra saldus, dekadentiškas ir turtingas. Supjaustykite gabalėlius šiek tiek mažesnius nei įprasto šokoladinio pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Lipniojo iriso pudingo ingredientų patarimai
- Datos: Datulės yra natūraliai saldžios (AKA gamtos saldainiai) ir suteikia biskvitui kramtomos tekstūros. Įsitikinkite, kad datulės yra be kauliukų, arba įpjaukite mažą įpjovą kiekvienos iš jų centre ir, jei reikia, išimkite kauliukus.
- Tortas: Likusioje pyrago dalyje naudojami pagrindiniai virtuvės ingredientai. Galima naudoti tiek šviesų, tiek tamsiai rudą cukrų.
- Iriso padažas: Šis padažas panašus į karamelės padažą, tačiau vietoj baltojo cukraus naudojamas rudasis cukrus. Nesivaržykite brendį pakeisti romu arba vanilės ekstraktu.
Variacijos
Įmaišykite šiek tiek cinamono, muskato riešuto ar obuolių pyrago prieskonių su sausais ingredientais 4 veiksme, kad pyragas būtų sodresnio skonio ir aromatingesnis.
Jei norite, iriso padažą galima įmaišyti į plaktą grietinėlę, kad būtų ypač dekadentiškas užpilas. Cukrus spanguolės ar cukruoti pekano riešutai lipniam iriso pudingui suteiks šventiškumo (ir vertų nuotraukų!).






Kaip pasigaminti lipnų iriso pudingą
- Suminkštinkite datules verdančiame vandenyje ir soda. Ištrinkite iki vientisos masės.
- Paruoškite pyrago tešlą ir sudėkite datules. (receptas žemiau).
- Kepkite, kol sustings.
- Kol pyragas kepa, paruoškite irisą.

Lipniojo iriso pudingo laikymas
- Lipnų iriso pudingą uždengtą kambario temperatūroje laikykite iki 2 dienų arba 5 dienas šaldytuve. Iriso padažą laikykite stiklainyje su sandariu dangteliu šaldytuve iki 10 dienų. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje kas 30 sekundžių, kol sušils.
- Šaldykite pudingą atskiromis porcijomis, suvyniotus į plastikinę plėvelę, o po to į maišelį su užtrauktuku iki 3 mėnesių. Atšildyti kambario temperatūroje arba šaldytuve.
Ar bandėte šį lipniojo iriso pudingo receptą? Būtinai palikite komentarą ir įvertinimą žemiau!


Lipnusis iriso pudingas
Sodrus, drėgnas datulių pyragas su sviestiniu rudojo cukraus ir brendžio iriso padažu.

Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. 9 × 9 colių kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Puode sumaišykite datules su vandeniu ir užvirkite. Išjunkite ugnį ir įmaišykite soda ir palikite pailsėti 10-15 minučių. Sutrinkite rankiniu trintuvu arba nedideliu virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
-
⅓ puodelio sviesto ir ⅔ puodelio rudojo cukraus plakite mikseriu vidutiniu greičiu iki purios masės. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir vanilę.
-
Išsukite miltus ir kepimo miltelius. Pakaitomis suberkite miltų mišinį ir atvėsintą datulių mišinį, kol susimaišys.
-
Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir kepkite 23-27 minutes arba tol, kol dantų krapštukas išeis švarus. Leiskite atvėsti keptuvėje.
Iriso padažas
-
Puode sumaišykite rudąjį cukrų, sviestą, riebią grietinėlę ir brendį (jei naudojate vanilę, pridėkite po padažo virimo).
-
Užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Sumažinkite iki silpnos ugnies ir virkite 4-5 minutes. Įberkite druskos. Vėsdamas padažas sutirštės.
-
Iriso pudingą supjaustykite į 9 dalis ir patiekite su iriso padažu.
- Šį receptą galima padvigubinti ir kepti 9×13 keptuvėje 40-45 minutes.
- Jei iriso padažą gaminate iš anksto, prieš patiekdami padažą pašildykite.
- Torto likučius laikykite kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.
- Padažas gali būti laikomas šaldytuve iki 10 dienų.
- Užšaldykite iki 3 mėnesių.
Kalorijos: 340 | Angliavandeniai: 48g | Baltymai: 3g | Riebalai: 16g | Sotieji riebalai: 10g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 4g | Transriebalai: 1g | Cholesterolis: 72mg | Natris: 115mg | Kalis: 225mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 37g | Vitaminas A: 538TV | Vitaminas C: 0.1mg | Kalcis: 58mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



