Kaip šimtamečio dangoraižio rūsyje esantį niūrų mechaninį skliautą paversti kviečiančia baro erdve? Stokes Architecture + Design ir svetingumo grupė „Method Co.“ susidūrė su šiuo iššūkiu kurdama Detroito „The Aladdin Sane“.
Kokteilių baras „Imbibe 75 Place to Watch“ yra po restauruotu XX a. 20-ojo dešimtmečio knygų bokštu Detroito centre. Atsižvelgdama į žemas lubas, langų trūkumą ir siaurą pėdsaką tarp laiptų ir pastato pamatų sienų, komanda nusprendė pasikliauti suvaržymais.
Jie pasisėmė užuominų iš Tokijo klausymosi barų ir pagyvino jį aštuntojo dešimtmečio teatrališkumu David Bowie, su kuriuo miestą sieja ilgalaikis meilės romanas. „Mes panaudojome jaukumą, kad kovotume su klaustrofobija“, – aiškina Danielis Olsovskis, Method Co kūrybos direktorius. Šiltas apšvietimas, senovinės veidrodinės lubos ir žemos apmuštos sėdimos vietos prisidėjo prie transformacijos. „Mes netgi pasirinkome neįprastai žemą baro skaitiklio aukštį. Taigi pats baras jaučiasi labiau baldinis ir neužgožia intymaus kambario masto.
Kurdami klasikinio roko atmosferą, jie įsigijo 1972 m. Pioneer imtuvą ir vinilinį patefoną iš vietinės muzikos legendos Moses of Ecotopia. Prašmatnus, unikalus dekoras apima gyvų kraštų raudonmedžio plokščių juostos viršų ir sienas, puoštas rankomis apdirbta oda, taip pat Detroito menininko garbingo Michaelo Alleno freską. Tačiau Olsovskis atkreipia dėmesį į senovinį Ralph Lauren audinį, naudojamą baro kėdėms apmušti, kaip savo mėgstamiausią dizaino detalę.
„Sugretintas interjero dizainas ir esama pastato architektūra švenčia priešingybes, veikiančias kartu – Rytus ir Vakarus bei seną ir naują – kad galiausiai atsirastų simbolinis žymeklis“, – sako Olsovskis. Ši Rytų-susitinka-Vakarų koncepcija apima nuo baro dekoro iki baro programos.
Čia išrankūs valgytojai dalyvauja plačiausiame mieste japoniško viskio sąraše. Retenybė taip pat yra Glenfiddich 29 metų Grand Yozakura (vienintelis butelis Mičigano bare). „Method Co.“ kūrybinių gėrimų direktorius Jeremy Oertel ir „The Aladdin Sane“ gėrimų direktorius Patrickas Jobstas kuria japonų įkvėptus kokteilius. „Kokteiliai semiasi įkvėpimo iš meistriškumo gyslelės, įpintos į japonų kokteilių tradiciją, naudojant daugybę japoniškų ingredientų ir metodų, kurie nustebintų ir patenkintų“, – sako Jobstas. Gurkšnokite Sake & Strange Divine – Martini stiliaus sake gėrimą, pagamintą iš džino, ryžių viskio, suši ryžių, shiso ir papuoštą ikrais. Gaivus degtinės kokteilis „She’ll Come, She’ll Go“ derina saldų greipfrutų likerį ir aitrų laimą su gėlių rožinės sake natomis.
Nuotykių mėgėjai taip pat turi galimybę pradėti nuo valandos iki pusantros valandos trunkančią omakase patirtį. Barmenai veda svečius į asmeninę kelionę per baro meniu su iki keturių kokteilių, pritaikytų pagal jų pageidavimus. „Tikimės, kad mūsų svečiai bus nugabenti į naują ir pažįstamą vietą“, – sako Jobstas. „Ir išėjus iš mūsų baro, tikimės, kad jų protas ir gomurys išsiplėtė.