Ši kalakutienos padėkos dienos kepinių lenta yra paprastas ir šventinis būdas patiekti užkandžius prieš Padėkos šventę! Ši Padėkos dienai skirta kepinių lenta užpildyta visais tradicinės kepinių lentos įdarais, tačiau sukurta taip, kad atrodytų kaip smagi Padėkos dienos tematikos kepinių lenta, kuri patiks visiems! Beveik per miela valgyti – beveik!


Padėkos dienos Turkijos mėsos taryba
Esu matęs įvairiausių smagių Padėkos dienos kepinių lentos idėjų, todėl kai nusprendžiau sukurti tokią lentą mūsų šeimai, norėjau padaryti kažką šiek tiek kitokio.
Ši Padėkos dienos kepinių lenta yra viena iš mano mėgstamiausių kepsnių lentų, kurią kada nors gaminome iš humuso kalakutienos ir plunksnų, pagamintų iš visų rūšių sūrio, krekerių ir mėsos gaminių!
Tai paprasta, šventiška ir puikus priedas prie bet kokios Padėkos ar Draugų šventės!
Kodėl tau tai patiks
- Šventinis – ši smagi Padėkos dienos lenta yra beveik per miela valgyti, nes jos žavinga kalakutienos forma pagaminta iš humuso, krekerių ir sūrio!
- Lengva – naudodami mūsų žingsnis po žingsnio instrukcijas galėsite sukurti šią Padėkos lentą per kelias minutes!
- Patogus vaikams – Nors daugelis sūrio lentelių tinka suaugusiesiems, šioje yra daug vaisių ir sūrio kubelių, kurie taip pat puikiai tinka vaikams, todėl puikiai tinka užkandžiui prieš Padėkos dieną!


- Humusas – šioje lentoje naudojamas ir įprastas skrudintas česnakinis humusas (galvai), ir skrudintas raudonųjų pipirų humusas (kūnui). Galite techniškai tik vieną ar kitą, bet man patinka atskyrimas ir tai, kaip jis atrodo kaip tikras kalakuto kūnas!
- Riešutai – Ant šios kalakutienos kepimo lentos naudojome įvairius riešutus, įskaitant riešutų mišinius, pekano riešutus pėdoms ir pistacijas plunksnų užpildams. Vienintelis, kurio jums tikrai reikia, yra pekano riešutai kojoms – kitus galite pakeisti mėgstamais riešutais!
- Krekeriai – Šioje Padėkos lentoje naudojome įvairių dydžių ir formų krekerių derinį, kad kalakutų plunksnos atrodytų! Vėlgi, galite pakeisti ką nors, kas jums labiausiai patinka, bet aš rekomenduoju naudoti apvalius ir trikampius krekerius, kad suteiktumėte kalakutų plunksnų išvaizdą!
Patarimas!
Nors gali kilti pagunda rinktis tik vieno tipo krekerius, visada smagu į savo lentą pridėti įvairių skonių ir tekstūrų naudojant krekerius! Be to, jei kas nors nemėgsta vienos rūšies krekerių, jis vis tiek gali mėgautis kažkuo kitu! Gaminome pita krekerius, apvalius krekerius, nesmulkintų grūdų krekerius ir sviesto krekerius! Paprastai galite įsigyti krekerių dėžutę su įvairiomis galimybėmis, kad sutaupytumėte pinigų!
- Sūriai – Šioje kepimo lentoje įvairiems tikslams naudojome ir sūrio kubelius, ir sūrio griežinėlius. Iš kubelių yra puikūs užpildai, o iš griežinėlių – puikiai atskiriamos plunksnos! Įtraukiau konkrečias sūrio rūšis (ir kitus ingredientus), kuriuos įtraukėme į šio įrašo apačioje esančią receptų kortelę, bet galite maišyti su savo mėgstamiausiais!
- Kepta mėsa – mes naudojome dviejų rūšių saliamius ir pipirus, skirtus gardienos mėsos juostelėms, bet vėlgi rinkitės mėgstamiausius, jei jų nerandate!
- Oranžinė – Apelsinų žievelės puikiai tiko mažoms plunksnų keteroms padaryti! O pats apelsinas buvo puikus užkandis, kol gaminome šią kalakutienos lentą!
- Uogos – Mėlynės, avietės ir braškės puikiai tinka kepsnių lentai, nes puikiai dera su mėsa ir sūriu, be to, puikiai užpildo skiltis!
- Džiovinti vaisiai – pridėjome džiovintų abrikosų ir džiovintų spanguolių, bet mangai taip pat būtų buvę puikus pasirinkimas!
- Veido papuošimai – veidui panaudojome saldainių akis, nedidelį gabalėlį morkos ir tik šiek tiek saulėje džiovintų pomidorų!
Naudotos lentos
Šiai kalakutienos kepinių lentai naudojome dvi skirtingas lentas – vieną didelę apvalią ir vieną mažesnę apvalią – kad šiek tiek atskirtume. Tai visiškai nėra būtina, aš tiesiog turėjau dvi lentas ir man patiko, kaip atrodo skyrius. Viską galite padaryti vienoje lentoje!
Kaip padaryti Padėkos dienos Turkijos lentą
Šią Padėkos dienos kepinių lentą pasigaminti stebėtinai lengva. Tai iš tikrųjų tik atkuria tai, ką matote aukščiau esančiame paveikslėlyje!
1 – Padarykite savo humusą Turkiją
Pirmas dalykas, kurį turėsite padaryti, tai padaryti humuso kalakutą. Žemiau esančiame paveikslėlyje matote, kad naudojome dvi skirtingas lentas, kad kalakuto berniukas suteiktų šiek tiek daugiau ūgio, tačiau dėl to nesijaudinkite – galite naudoti tik vieną!
Padarykite kalakuto galvos formą naudodami česnakinį humusą, tada įdėkite nedidelį stiklinį dubenį, užpildytą raudonųjų pipirų humusu, tiesiai galvos apačioje.
Tada užbaikite kalakuto galvą papuošdami saldainių akimis, nedideliu morkos griežinėliu ir pomidoro gabalėliu. O ir nepamirškite kalakuto pėdų – šiek tiek pekano riešutų tiesiai po stikliniu dubeniu!


2 – pridėkite išorines plunksnas
Kitas žingsnis yra išorinės plunksnų eilės pridėjimas. Daug lengviau pradėti nuo išorės ir iš esmės nubrėžti kalakuto kontūrus, tada tereikės užpildyti plunksnas!
Pradėkite nuo arčiausiai kalakutienos esančių krekerių – trijų didesnių apskritų krekerių, kurių viršuje yra trys mažesni krekeriai.
Tada pridėkite vieną ilgą apskritų krekerių eilę su trikampiais krekeriais, kad jie atrodytų panašesni į plunksnas!
Galiausiai pridėkite sūrio griežinėlius ir apelsinų žieveles kaip likusias vidines plunksnas. Galite naudoti žemiau esančias nuotraukas, kad pamatytumėte, kiek ir kaip tai padarėme, kad gautume idealų tarpą!


3 – Užpildykite kalakuto plunksnas
Kai apibrėžiate visas savo plunksnas, laikas jas užpildyti likusiais ingredientais! Pradėkite arčiausiai humuso ir atsargiai užpildykite apelsinų žieveles įvairiomis uogomis ir džiovintais vaisiais.
Kai tai padarysite, toliau judėkite į išorę, pridėkite daugiau vaisių ir riešutų, kad užpildytumėte paskutines kalakuto pagrindinių plunksnų spragas, prieš pereidami prie išorinių uodegos plunksnų.
Galiausiai užbaikite pridėdami sūrio kubelių ir mėsos juostelių, sulankstytų tarp sūrio griežinėlių, kad užbaigtumėte Padėkos dienos kepinių lentą. Įsitikinkite, kad mėsos raukšlės yra sandarios, kad lėkštėje tilptumėte pakankamai daug, bet ne per daug, kad ji atrodytų perpildyta ir netvarkinga!


4 – Aptarnaukite Turkijos gaminių tarybą
Sveikiname! Jei jau nuėjote iki šiol, žinote, kaip patys pasigaminti Padėkos dienos kalakutienos kepsnių lentą!
Dabar laikas tarnauti! Labai rekomenduoju pridėti du šaukštus dviem humuso rūšims ir kokių nors žnyplių ar serviravimo indų kitiems kepimo lentos ingredientams!


Patarimai ir saugojimo informacija
Nedarykite šios lentos, kol beveik nesiruošiate ją pateikti. Šią lentą sunku įdėti atgal į šaldytuvą nesugadinant jos išvaizdos, ypač kai humusas yra centre.
Laimei, tai gana lengva pagaminti, jei laikotės mano nurodymų, todėl prieš patiekiant rekomenduoju užtrukti 15 minučių.
Jei reikia pagaminti iš anksto ir patiekti vėliau, rekomenduoju sandariai suvynioti į plastikinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą, kol būsite pasiruošę patiekti. Tai suteiks jums geriausią vaizdą, kad viskas nesugrius!


Receptų DUK
Kokį sūrį naudojote?
Visi tikslūs ingredientai, kuriuos naudojome šioje lentoje, yra išvardyti toliau esančioje receptų kortelėje.
Kiek man reikia kiekvieno ingrediento?
Įtraukiau bendrą sumą, kurią sunaudojome lentai, bet tai visiškai priklausys nuo jūsų naudojamos plokštės dydžio IR ar planuojate papildyti prekes, kai jos baigsis, ar tiesiog palikti ją tokią, kokia yra.
Daugiau padėkos receptų
Jei norite, kad Padėkos dienos proga būtų galima ką nors įdomaus įteikti kartu su šia Padėkos dienos kepinių lenta, išbandykite vieną iš šių!
Aptarnauja žmonių
- Česnaku skrudintas humusas
- Raudonųjų pipirų humusas
- Saldainės akys
- Saulėje džiovintas pomidoras
- Morkos griežinėlis
- Riešutų, pistacijų ir pekano riešutų mišiniai
- Pipiruotas saliamis, pepperoni ir saliamio griežinėliai
- Apvalūs krekeriai, pita krekeriai, viso grūdo krekeriai
- 1 didelis oranžinis supjaustyti ir nulupti
- Supjaustytas manchego sūris
- Aštrus čederio sūris, colby sūris ir rūkyto goudos sūrio kubeliai
- Braškės, mėlynės ir avietės
- Džiovinti abrikosai ir džiovintos spanguolės
-
Padarykite kalakuto galvos formą naudodami česnakinį humusą, tada įdėkite nedidelį stiklinį dubenį, užpildytą raudonųjų pipirų humusu, tiesiai galvos apačioje.
Česnaku skrudintas humusas, Raudonųjų pipirų humusas
-
Tada užbaikite kalakuto galvą papuošdami saldainių akimis, nedideliu morkos griežinėliu ir pomidoro gabalėliu.
Saldaus akys, Morkos griežinėlis, Saulėje džiovintas pomidoras
-
Padarykite plunksnų eilutes naudodami krekerius. Pradėkite nuo arčiausiai kalakutienos esančių krekerių – trijų didesnių apskritų krekerių, kurių viršuje yra trys mažesni krekeriai.Tada pridėkite vieną ilgą apskritų krekerių eilę su trikampiais krekeriais, kad jie atrodytų panašesni į plunksnas!
Apvalūs krekeriai, pita krekeriai, viso grūdo krekeriai
-
Pridėkite sūrio griežinėlius ir apelsinų žieveles kaip likusias vidines plunksnas.
Supjaustytas mančego sūris, 1 didelis apelsinas
-
Pradėkite arčiausiai humuso ir atsargiai užpildykite apelsinų žieveles įvairiomis uogomis ir džiovintais vaisiais. Kai tai padarysite, toliau judėkite į išorę, pridėkite daugiau vaisių ir riešutų, kad užpildytumėte paskutines kalakuto pagrindinių plunksnų spragas, prieš pereidami prie išorinių uodegos plunksnų.
Riešutų, pistacijų ir pekano riešutų mišiniai, Braškės, mėlynės ir avietės, Džiovinti abrikosai ir džiovintos spanguolės
-
Užbaikite pridėdami sūrio kubelių ir mėsos juostelių, sulankstytų tarp sūrio griežinėlių, kad užbaigtumėte Padėkos dienos kepinių lentą.
Pipiruotas saliamis, pepperoni ir saliamio griežinėliai, Aštrus čederio sūris, colby sūris ir rūkyto goudos sūrio kubeliai
Patarimas! Nedarykite šios lentos, kol beveik nesiruošiate ją pateikti. Šią lentą sunku įdėti atgal į šaldytuvą nesugadinant jos išvaizdos, ypač kai humusas yra centre.
Laimei, tai gana lengva pagaminti, jei laikotės mano nurodymų, todėl prieš patiekiant rekomenduoju užtrukti 15 minučių.
Jei reikia pagaminti iš anksto ir patiekti vėliau, rekomenduoju sandariai suvynioti į plastikinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą, kol būsite pasiruošę patiekti. Tai suteiks jums geriausią vaizdą, kad viskas nesugrius!
Nedvejodami pakeiskite bet kurį lentos ingredientą savo mėgstamiausiais!
Kalorijos: 5kcal, Angliavandeniai: 1g, Baltymai: 0.1g, Riebalai: 0,01g, Sotieji riebalai: 0,002g, Polinesotieji riebalai: 0,003g, Mononesotieji riebalai: 0,003g, Kalis: 20mg, Pluoštas: 0.3g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 25TV, Vitaminas C: 6mg, Kalcis: 4mg, Geležis: 0,01mg