Padėkos diena tikriausiai yra didžiausia jūsų virtuvės diena (ar savaitė) metuose, todėl ją reikia tinkamai organizuoti ir iš anksto sutvarkyti.

Išvalyta nuo netvarkos ir efektyviai sutvarkyta virtuvė yra paruošta ir paruošta Padėkos dienai.

„Padėkos diena yra pasiruošimas iš anksto“, – sako Meaghan Kessman, Meaghan Kessman Home Organization savininkas.

Štai keletas mūsų mėgstamiausių ekspertų patarimų, kaip organizuoti Padėkos dienos virtuvę be streso.

Susipažinkite su Ekspertu

  • Courtney Cummings yra profesionalus „The Stylish Organizer“ organizatorius ir savininkas.
  • Meaghan Kessman yra profesionalus Meaghan Kessman Home Organization organizatorius ir savininkas.

Sukurkite pasiruošimo zonas

„Prieš prasidedant Padėkos dienos gaminimo maratonui, mėgstu nuvalyti savo stalviršius ir nustatyti konkrečias zonas – vieną ingredientams ruošti, kitą – maisto ruošimui, kitą – patiekimui“, – sako Kessmanas.

Įsitikinkite, kad kiekviena iš šių dėmių yra išvalyta nuo to, kas nereikalinga, kruopščiai išvalyta ir tuščia, kai jos nenaudojamos. Jūs netgi galite pažymėti kiekvieną sritį, jei savo šventinę virtuvę dalinatės su kitais Padėkos dienos virėjais.

Norite daugiau valymo ir organizavimo patarimų? Prisiregistruokite gauti nemokamą kasdienį informacinį biuletenį, kad gautumėte naujausių įsilaužimų, ekspertų patarimų ir dar daugiau!

Sutvarkykite sandėliuką ir šaldytuvą

Dar vienas privalomas darbas prieš ateinant Padėkos savaitei – tai nuodugniai sutvarkyti sandėliuką ir šaldytuvą. Abiejose erdvėse reikės laikyti įvairius sezoninius ingredientus, o šaldytuve taip pat turės tilpti daug paruošto maisto ir likučių.

„Padarykite vietos visiems priedams“, – sako Cummingsas. „Prieš eidami į bakalėjos parduotuvę greitai žvilgtelėkite į savo sandėliuką ir išimkite visus pasibaigusio galiojimo maisto produktus ar prieskonius. Tikėtina, kad namo parsinešite nemažą dalį bakalėjos parduotuvės, todėl padėkite savo ateities sau ir palikite vietos specialiems kepiniams. mišiniai, papildomi prieskoniai, kilogramai bulvių ir kt.

Kol tų erdvių nėra, pasinaudokite tomis tuščiomis lentynomis – išvalykite šaldytuvą ar sandėliuką, kol juose nėra maisto.

Patarimas

„Tokių dalykų kaip prieskoniai, pagrindiniai kepiniai ir konservai grupavimas keičia žaidimą“, – sako Kessmanas. „Kai viskas sutvarkyta, daug lengviau greitai rasti tai, ko tau reikia, ir išvengti tų panikos akimirkų.

Laikykite ant indaplovės viršaus

Tvarkant ir tvarkant virtuvę, gali pradėti kauptis indai, maisto indai, puodai ir keptuvės, kurias reikia greitai išplauti prieš Didžiąją dieną.

Dažnai įkelkite ir išimkite indaplovę, kad nesukeltumėte netvarkos iš kriauklės, ir apsvarstykite galimybę įdarbinti kitus šeimos narius, kurie padėtų atlikti šią labai reikalingą užduotį.

Rūšiuokite savo konteineriuose

Maisto konteineriai gali padaryti jūsų Padėkos dienos paruošimą ir likučių paskirstymą daug paprastesnį. Tačiau pernelyg įprasta turėti spintelę, pilną netinkamų stalčių ir dangčių, o ne pilnus rinkinius ko nors naudingo.

Ištraukite visus maisto konteinerius, kad įvertintumėte, ką turite ir ko neturite, taip pat atidėkite visus netinkamus indus ir dangčius.

„(Jei) jūsų spintelė pilna nesuderintų dangčių ir talpyklų, – sako Cummingsas, – kitą kartą apsilankę bakalėjos parduotuvėje paimkite papildomą ar du vienkartinių indų rinkinį ir išmeskite senus, kurie neturi atitinkamų dangtelių.

Patarimas

„Nepamirškite atsiskaityti apie likučius, kuriuos norite laikyti namuose“, – priduria Cummingsas. „Pagalvokite, kaip investuoti į gražų stiklo rinkinį (talpyklą) savo namams.

Įsitikinkite, kad turite pakankamai patiekalų

Kitas virtuvės organizavimo privalomas darbas – patiekalų inventorius. Kai jūsų svečių skaičius bus (beveik!) baigtas, ištraukite indus, kuriuos ketinate naudoti, ir apžiūrėkite.

Ar pakanka vakarienės lėkščių, dubenėlių ir desertinių lėkščių? O akiniai ir stalo įrankiai? Ar kas nors suskilęs, įtrūkęs ar nešvarus?

Atsikratykite daiktų, kurie yra per daug sulūžę, kad jų nepaisytumėte, ir išplaukite indus, jei jie dulkėti ar purvini. Jei neturite pakankamai Padėkos dienos stalo nustatymų visiems savo svečių sąraše, pridėkite kelis papildomus rinkinius arba įsigykite vienkartinių daiktų pakuotę, kad galėtų naudotis visi.

Pereikite per retai naudojamas keptuves

Likusią metų dalį praleidus pasislėpus, pagaliau laikas sužibėti tai didžiulei kepimo skardai (ir dekoratyvinei pyrago lėkštei)! Tačiau jie neturėtų būti ištraukti pirmą kartą Padėkos dieną.

Vietoj to „pasiruoškite sėkmei ir inventorizuokite savo keptuves, lėkštes ir lėkštes gerokai prieš skambinant prie durų“, – sako Cummingsas. Įsitikinkite, kad kiekvienas puodas ir keptuvė yra švarūs ir be dulkių, ir dar kartą patikrinkite, ar netrūksta dangčio ar serviravimo indų.

Cummings rekomenduoja tai padaryti maždaug prieš dvi savaites iki Padėkos dienos, kad turėtumėte pakankamai laiko įvertinti savo gaminimo ir patiekimo poreikius.

Atlikite galutinį netvarką

Dieną prieš atvykstant svečiams, paskutinį kartą pasivaikščiokite po savo virtuvę. Nuvalykite netvarką ar nešvarius indus ir paskutinį kartą nuvalykite tuos skaitiklius.

Padėkos diena jau beveik čia! Ir jūsų virtuvė tikrai tam paruošta.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -