Lėtos viryklės trumpi šonkauliukai tirpsta burnoje ir yra nepaprastai lengvai pagaminami.
Pagal šį receptą trumpi šonkauliukai lėtai kepami rausvame raudonojo vyno padaže su svogūnais, morkomis, salierais ir aromatingomis žolelėmis bei prieskoniais.
- Tai sotus patiekalas, kuris yra toks lengvas, kad praktiškai pagaminamas pats – nustatykite ir pamirškite.
- Lėta viryklė užtikrina, kad mėsa nukris nuo kaulų.
- Šis receptas apima veiksmus, kaip paruošti skanų patiekalą sotus ir pikantiškas padažas iš virimo skysčio, kurį galima pagardinti pagal meniu.
Ko reikia „Slow Cooker Short“ šonkauliukams
Trumpi šonkauliai: Naudokite angliškus jautienos šonkauliukus. Jie yra kvadratiniai ir parduodami vienetais. Užšaldytus šonkauliukus pirmiausia reikia atšildyti, kad juos būtų galima apkepti, kad būtų dar daugiau skonio.
Daržovės: Svogūnai, morkos ir salierai yra pagrindiniai „mirepoix“ komponentai, kurie suteikia skonį visų rūšių baltymams. Taip pat galite pridėti kubeliais pjaustytų bulvių, saldžiųjų bulvių ar grybų.
Prieskoniai: Žemiškas džiovintų žolelių skonis suteikia lėtos viryklės trumpiems šonkauliukams skonio gilumo! Nuo pat pradžių pasigaminkite itališkų prieskonių mišinį arba pagardinkite šonkaulius Cajun mišiniu.
Kaip pasidaryti trumpus šonkauliukus lėtoje viryklėje
„Crockpot“ trumpus šonkaulius taip lengva padaryti; jie praktiškai gamina patys.
- Keptuvėje apkepkite šonkaulius ir suminkštinkite svogūnus.
- Šonkauliukus ir svogūnus perkelkite į lėtą viryklę su likusiais ingredientais (receptas žemiau).
- Virkite ant silpnos ugnies 7–8 valandas, tada išimkite šonkaulius ir daržoves.
- Nugriebkite riebalus nuo lašelių į puodą ir išvirkite padažą.
Patiekite lėtos viryklės šonkaulius su…
Mums patinka trumpi šonkauliukai su bulvių koše, kiaušinių makaronais arba kremine polenta.
Patarimai dėl švelnių trumpų šonkaulių
- Mėsos apkepimas suteikia dar vieną skonio sluoksnį.
- Žemas ir lėtas yra geriausias būdas užtikrinti, kad šonkauliai būtų švelnūs. Venkite atidaryti dangtį, nes jis išleis šilumą ir padidins gaminimo laiką.
- Šonkauliukai turi daug riebalų, todėl prieš gamindami padažą nugriebkite lašinukus arba naudokite padažo separatorių.
- Padažą sutirštinu kukurūzų krakmolo sruta, bet jei norite, galite naudoti ir roux (miltų ir riebalų). Laikykitės mano padažo recepto proporcijų.
Likusių trumpų šonkaulių laikymas
- Likusius trumpus šonkaulius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų arba užšaldykite likučius iki 4 mėnesių.
Ar jums patiko šis „Slow Cooker Short Ribs“ receptas? Palikite komentarą ir įvertinkite žemiau.
Slow Cooker Short Ribs
Jautienos šonkauliukai lėtai virti raudoname vyne su daržovėmis ir žolelėmis ir patiekiami su gausiu padažu iš lašinukų.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Pagardinkite trumpus šonkauliukus druska ir pipirais.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ir stiprios ugnies įkaitinkite aliejų ir, jei reikia, dalimis sudėkite šonkauliukus, kepdami po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite į 6 litrų lėtos viryklės dugną.
-
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir sudėkite svogūnus į keptuvę. Virkite 3–4 minutes arba tol, kol jie pradės minkštėti. Įdėkite juos į lėtą viryklę kartu su jautienos sultiniu, vynu, morkomis, salierais, česnakais, sojos padažu, pomidorų pasta, rozmarinu, čiobreliais ir lauro lapais.
-
Virkite ant silpnos ugnies 7–8 valandas.
-
Iškepus, šonkauliukus ir daržoves perkelkite į dubenį ir uždenkite folija, kad sušiltų. Puode likusius lašinukus nukoškite.
-
Nugriebkite riebalų perteklių nuo lašinukų viršaus ir supilkite lašinukus į vidutinį puodą. Užvirinkite ir leiskite virti 5–10 minučių arba kol šiek tiek sumažės.
-
Sumaišykite 2,5 šaukšto kukurūzų krakmolo su 2,5 šaukšto vandens. Kukurūzų krakmolą berkite į troškinančius lašinukus plakdami, kol sutirštės. Jums gali neprireikti viso kukurūzų krakmolo. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
-
Šonkauliukus ir daržoves patiekite su padažu.
- Jautienos sultinys yra geriausias padažas. Jei naudojate jautienos sultiniosudėkite sultinio kubelį.
- Rekomenduoju virti trumpus šonkauliukus žemoje temperatūroje, kad šonkauliukai būtų švelnūs. Jei šonkauliai yra kieti, greičiausiai jų prireiks daugiau laiko.
- Trumpi šonkauliai gamins daug riebalų, todėl būtinai nugriebkite lašelius. Aš naudoju šį padažo separatorių, kad būtų lengviau.
- Jei pageidaujama, į sultinį verdant padažą galima dėti šviežių žolelių, pavyzdžiui, smulkintų rozmarinų.
Kalorijos: 250 | Angliavandeniai: 12g | Baltymai: 3g | Riebalai: 5g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 3g | Mononesotieji riebalai: 1g | Trans riebalai: 0,03g | Cholesterolis: 1mg | Natris: 646mg | Kalis: 370mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 5208TV | Vitaminas C: 5mg | Kalcis: 35mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.