Puikiai tinka mažiems susibūrimams ar valgio ruošimui, nes kalakutienos krūtinėlę lengva pasigaminti.
Kepta kalakutienos krūtinėlė pagardinta ir virinama svogūnais, žolelėmis ir sultiniu, kol suminkštės ir sultingi!
- Pasiruošimas trunka tik a kelias minutesir jums reikia tik a sauja ingredientų.
- Išeina kalakutas švelnus ir super sultingas.
- Kepta kalakutienos krūtinėlė yra puikus patiekalas a mažesnė minia ir yra lengva pjaustyti ir patiekti.
- Orkaitėje turėsite vietos mėgstamiems patiekalams, pavyzdžiui, šparaginių pupelių troškinimui ir įdarui.
Kokią kalakutienos krūtinėlę pirkti
Kalakutienos krūtinėles galite kepti su kaulais arba be kaulų. Dažnai perku kalakuto krūtinėlę, apvyniotą tinkleliu (nuotrauka viršuje), bet būna ir be tinklelio, galima surišti virtuviniu špagatu (nuotrauka apačioje).
Pirkite a 2,5–3,5 svaro be kaulų kalakutienos krūtinėlė arba a 4–5 svarų kaulai kalakutienos krūtinėlė pagal šį receptą.
Prieskoniai: Jei įmanoma, mėgstu šviežias žoleles – jei norite, patikrinkite, ar gamybos vietoje nėra supakuoto šviežių paukštienos žolelių mišinio. Taip pat galite praleisti šviežias žoleles ir naudotas džiovintas arba išbandyti mano kalakutienos prieskonių mišinį.
Variacijos
Kalakutienos krūtinėlę kepkite ne tik su svogūnais, bet ir su griežinėliais pjaustytais grybais, morkomis, raudonosiomis bulvytėmis arba moliūgo kubeliais. Daržovės sugers visą tą kvapnų sultinį ir suteiks papildomą garnyrą.
Kiek Turkija vienam asmeniui
Vienam asmeniui palikite ½ svaro kalakutienos krūtinėlės be kaulų. Padarykite papildomų, jei norite didesnio apetito ar likučių.
Kaip kepti kalakutienos krūtinėlę
Sultinga ir švelni kepta kalakutienos krūtinėlė yra lengva ir skani.
- Aptepkite kalakuto krūtinėlę alyvuogių aliejumi ir pagardinkite žolelėmis, druska ir pipirais. Į indą sudėkite svogūnus.
- Kepkite neuždengę 30 minučių. Įpilkite sultinio ir toliau kepkite, kol mėsos termometras pasieks 165°F.
- Prieš pjaustydami leiskite kalakutienos krūtinėlėms pailsėti.
Gaminimo laikas ir patarimai
- Skirkite pakankamai laiko atitirpimui; 3 svarų kalakuto krūtinėlė gali užtrukti iki 2 dienų.
- Anksti patikrinkite temperatūrą kad neperkeptų – kalakuto krūtinėlės dydis ir forma gali turėti įtakos kepimo laikui.
- Išimkite kalakuto krūtinėlę iš orkaitės 160 ° F temperatūroje; ji toliau kils iki 165 °F, kai bus ramybėje.
- Naudokite tuos skanius kalakutienos lašinukus padažui gaminti ir, jei reikia, įpilkite papildomo parduotuvėje pirkto sultinio.
Kepkite kalakuto krūtinėlę 30–35 minutes už svarą. Žiūrėkite žemiau esančią diagramą:
Kalakutienos krūties svoris be kaulų | Virimo laikas |
---|---|
2 svarai | 60-70 minučių |
2 ½ svaro | Nuo 75 iki 85 minučių |
3 svarai | nuo 1 ½ iki 1 ¾ valandos |
4 svarai | Nuo 2 valandų iki 2 valandų 20 minučių |
Mano mėgstamiausios Turkijos krūtinėlės pusės
Štai mūsų mėgstamiausi klasikiniai šonai, kuriuos galima derinti su kepta kalakuto krūtine!
Ar jūsų šeimai patiko šis keptos kalakutienos krūtinėlės receptas? Palikite komentarą ir įvertinimą žemiau!
Žolelių kepta kalakutienos krūtinėlė
Kalakutienos krūtinėlė yra paprastas būdas mėgautis kalakutiena, nes nereikia kepti viso paukščio. Šis paprastas receptas kiekvieną kartą pasirodo švelnus ir sultingas, todėl tai yra ideali vakarienė bet kuriai vakarui.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Išimkite kalakuto krūtinėlę iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje 30–60 minučių.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
-
Suriškite kalakuto krūtinėlę (jei ji dar nesurišta arba tinkleliu). Jei jau tinklelis, palikite tinkle virti. Išorę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
-
Kalakutienos krūtinėlę aptepkite alyvuogių aliejumi. Gausiai pabarstykite žolelėmis, druska ir pipirais.
-
Įdėkite kalakuto krūtinėlę į nedidelį troškinimo indą ir sudėkite svogūnus (ir, jei norite, papildomų žolelių) kartu su kalakutiena.
-
Kalakutienos krūtinėlę kepkite neuždengtą 30 minučių. Įpilkite tiek sultinio, kad apsemtų indo dugną, apie 1 puodelį.
-
Tęskite skrudinimą 30–60 minučių arba tol, kol temperatūra storiausioje krūtinės dalyje pasieks 165 °F. Numatomas gaminimo laikas nurodytas žemiau.
-
Išimkite iš orkaitės ir leiskite pailsėti 10–15 minučių prieš pjaustydami.
Maisto gaminimo laikai
- 2 lb kalakutienos krūtinėlė – kepkite 60–70 minučių.
- 2,5 svaro kalakutienos krūtinėlė – kepkite 75–85 minutes.
- 3 svarų kalakutienos krūtinėlė – kepkite 90–105 minutes.
- 4 svarų kalakutienos krūtinėlė – kepkite nuo 2 iki 2 valandų ir 20 minučių.
Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo kalakuto krūtinėlės formos ir dydžio. Įsitikinkite, kad storiausios dalies vidinė temperatūra yra 165 ° F. Patikrinkite kalakutieną anksti, kad įsitikintumėte, jog ji neperkepa. Išimkite jį iš orkaitės apie 5-10 laipsnių anksčiau, nes jis toliau keps, kol pailsės. Išimkite iš karštos kepimo formos pailsėti.
Padažą galima naudoti iš lašinukų ar sulčių, jei reikia, įpilkite vištienos ar kalakutienos sultinio. Šį receptą naudojame padažui. Kadangi kalakuto krūtinėlėje nėra daug riebalų, pagal šį receptą ją sutirštiname kukurūzų krakmolu.
Kauluota Turkijos krūtinė: Šis metodas tinka kalakutienos krūtinėlėms su kaulais. Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F ir kepkite 15 minučių. Sumažinkite šilumą iki 350 ° F. Kepimo laiką reikės šiek tiek padidinti. (6 svarų kalakutienos krūtinėlei su kaulais reikės maždaug 2–2,5 val.).
Likusią kalakutienos krūtinėlę laikykite šaldytuve iki 4 dienų.
Kalorijos: 199 | Angliavandeniai: 3g | Baltymai: 30g | Riebalai: 8g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 4g | Transriebalai: 1g | Cholesterolis: 70mg | Natris: 413mg | Kalis: 413mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 1g | Vitaminas A: 29TV | Vitaminas C: 4mg | Kalcis: 39mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.