Skiautytos bulvės yra paprastas klasikinis receptas, puikiai tinkantis Velykų vakarienei, Kalėdoms, Padėkos dienai ar net sekmadienio vakarienei.

Šiame klasikiniame garnyre plonais griežinėliais supjaustytos bulvės ir svogūnai dedami į lengvą naminį grietinėlės padažą ir kepami, kol suminkštės, auksinės spalvos ir suminkštės.

keptos skrudintos bulvės inde su žolelėmis

Kas yra šukuotos bulvės? Sakoma, kad kilęs iš Anglijos, žodis „šukutės“ reiškia, kaip bulvės pjaustomos. Plonos ir tolygiai supjaustytos bulvės susluoksniuojamos į troškinimo indą, užpilamos pagardintu svogūnų kremo padažu ir iškepamos. Rezultatas – šis pikantiškų skrudintų bulvių receptas! Nors tradicinėse bulvėse sūrio nėra, kartais dedame šiek tiek.

  • Nieko nesako patogus maistas kaip puikus skrudintų bulvių receptas.
  • Išbandyta ir ištobulintašis receptas turi tūkstančius 5 žvaigždučių atsiliepimų!
  • Šis receptas yra naminis nuo nulio už geriausią skonį.
  • tai lengva pasiruošti su paprasti ingredientai.

Ingredientai skrudintoms bulvėms

  • Bulvės: Plonos odos bulvės, pvz Yukon auksinės bulvės arba raudonos bulvės yra mano pirmasis pasirinkimas, nes jų nereikia lupti ir jie gerai išlaiko formą. Galima naudoti rusvąsias bulves arba Aidaho bulves, kurios yra puikaus skonio; tačiau jie linkę išsiskirti.
  • Svogūnai: Svogūnai yra tradicinis klasikinio pjaustytų bulvių recepto ingredientas, kaip šis. Suminkštinu svieste, kad išryškėtų natūralus saldumas.
  • Padažas: Padažas šioms skrudintoms bulvėms paruošiamas greitai. Miltai, sviestas ir pienas suteikia kreminės tekstūros, o sultinys suteikia skonio.
  • Prieskoniai: Pakanka paprastų prieskonių, įskaitant druską, pipirus, svogūną ir česnaką.

Variacijos

  • Sūris: Norėdami pridėti sūrio į pjaustytas bulves, nukelkite padažą nuo ugnies ir įmaišykite iki 2 puodelių tarkuoto sūrio. Aštrus čederio sūris yra puikus pasirinkimas.
  • Vaistažolės: Įdėkite ½ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių, susmulkintų rozmarinų arba 1 šaukštą šviežių petražolių arba laiškinių česnakų.
Padažas pilamas ant pjaustytų bulvių troškinimo inde

Kaip pasigaminti pjaustytas bulves

Smulkintų bulvių gamyba nuo nulio užtrunka, tačiau yra gana paprasta.

  1. Supjaustykite bulves: Smulkiai supjaustykite bulves (jei turite, mandolina yra naudinga).
  2. Paruoškite padažą: Paruoškite naminį padažą pagal receptas žemiau.
  3. Surinkti: Į kepimo indą sudėkite bulves ir padažą.
  4. Kepti: Uždenkite ir kepkite. Atidenkite ir dar šiek tiek pakepkite; šiuo žingsniu sukuriamas skanus aukso rudos spalvos šukuotų bulvių užpilas.

Skrudintos bulvės ilgai išlaikys šilumą, todėl prireikus jas galima paruošti anksti.

Prieš patiekdami būtinai leiskite jiems atvėsti 20 minučių, kad padažas sutirštėtų.

Keptuvė žalių skrudintų bulvių su petražolėmis šone

Patarimai tobuloms skrudintoms bulvėms

  • Supjaustykite bulves tolygiai, kad iškeptos bulvės tolygiai iškeptų
  • Kad paruošimas būtų lengvas, naudokite mandoliną. Galite juos gauti už maždaug 25 USD.
  • Jeigu pridedant sūrio į padažą (kuris iš jų iš tikrųjų pavers Potatoes Au Gratin), nukelkite padažą nuo viryklės ir įmaišykite iki 2 puodelių tarkuoto sūrio.
  • Sezonas bulves su druska ir pipirais tarp sluoksnių.
  • Kol bulvės kepa, uždenkite folija, kad garai iškeptų kiek greičiau. Kepimo pabaigoje atidenkite, kad viršus būtų aukso rudos spalvos.
Viršuje rodomas keptuvės su petražolėmis keptos bulvytės vaizdas

Iš anksto paruoškite pjaustytas bulves

Norėdami iš anksto paruošti šį pjaustytų bulvių receptą, iš dalies kepkite jas, kaip nurodyta toliau.

  1. Pasiruoškite kaip nurodyta toliau pateiktame recepte ir kepti indą uždengti 50-60 min.
  2. Išimkite iš orkaitės ir kietas visiškai ant stalviršio (palikite uždengtus, garai padės baigti virti).
  3. Sandariai uždenkite ir atšaldyti iki 48 valandų. Patiekimo dieną išimkite iš šaldytuvo likus bent 30 minučių iki kepimo. Kepkite neuždengtą apie 35–40 minučių arba kol įkais.

Daugiau jaukių bulvių receptų

Šis pjaustytų bulvių receptas yra mūsų švenčių sąrašo viršuje (ypač derinamas su kumpiu). Čia yra daugiau mėgstamiausių.

Holly Nilsson iš „Spend With Pennies plus text“ knygos „Everyday Comfort“ kulinarinės knygos vaizdas
keptos skrudintos bulvės inde su žolelėmis

4.963534 balsų↑ Spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte dabar!
Arba norėdami palikti komentarą, spustelėkite čia!

Smulkintų bulvių receptas

Skiautytos bulvės yra puikus bulvių troškinys! Švelnios bulvės kreminiame svogūnų padaže, iškeptos iki auksinės spalvos.

Paruošimo laikas 25 minučių

Virimo laikas 1 valandą 20 minučių

Poilsio laikas 15 minučių

Bendras laikas 1 valandą 45 minučių

nusipirkti Hollys knygą

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350˚F. 9 × 13 colių kepimo formą ištepkite riebalais ir atidėkite.

  • Padažui gamintidideliame puode ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol svogūnas pradės minkštėti, maždaug 3–4 minutes. Suberkite miltus ir virkite dar 2 minutes.

  • Sumaišykite pieną ir sultinį. Įpilkite mišinio po truputį, po kiekvieno įdėjimo plakdami. Iš pradžių mišinys bus labai tirštas, toliau įpilkite po truputį skysčio, plakdami iki vientisos masės.

  • Supylus visą skystį, padidinkite ugnį iki vidutinės ir plakdami užvirinkite. Įmaišykite ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ⅛ arbatinio šaukštelio pipirų ir leiskite virti 1 minutę.

  • Norėdami surinkti bulves⅓ bulvių sudėkite į paruoštą indą ir pagardinkite ¼ šaukštelio druskos ir ⅛ šaukšteliu pipirų. Ant viršaus užpilkite ⅓ grietinėlės padažo.

  • Pakartokite sluoksnius, įskaitant druską ir pipirus, baigiant padažu ant paskutinio bulvių sluoksnio. Sandariai uždenkite aliuminio folija ir kepkite 45 minutes.

  • Atidenkite ir kepkite dar 35–45 minutes arba kol taps auksinės rudos spalvos, o bulvės suminkštės. Jei norite, kepkite 3–4 minutes.

  • Prieš patiekdami leiskite bulvėms pailsėti bent 15 minučių.

Bulvės: naudokite baltas, geltonas arba raudonas bulves su plona luobele. Jei naudojate rusvus ar kepamas bulves, jas reikia nulupti. Russets bus puikaus skonio, bet krakmolingos gali neišlaikyti savo formos taip gerai, kaip vaškinės bulvės. Sūris: Jei pageidaujama, į padažą užvirus galima įdėti iki 2 puodelių tarkuoto sūrio. Nevirkite sūrio, nes jis gali išsiskirti. Jei pageidaujama, galima pridėti žolelių, pavyzdžiui, šviežių čiobrelių ar malto rozmarino. Pirmyn: Šį šukuotų bulvių receptą galima paruošti iki 48 valandų anksčiau laiko.
  1. Pasiruoškite bulves, kaip nurodyta recepte.
  2. Kepti indą uždengti 50-60 min.
  3. Išimkite iš orkaitės ir kietas visiškai ant stalviršio (palikite uždengtus, garai padės baigti virti). Viršelis ir atšaldyti.
  4. Patiekimo dieną išimkite iš šaldytuvo likus bent 30 minučių iki kepimo. Kepkite neuždengtą apie 35–40 minučių arba kol įkais.

Kalorijos: 286 | Angliavandeniai: 39g | Baltymai: 9g | Riebalai: 11g | Sotieji riebalai: 7g | Cholesterolis: 30mg | Natris: 484mg | Kalis: 1122mg | Pluoštas: 6g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 465TV | Vitaminas C: 30.8mg | Kalcis: 179mg | Geležis: 7.7mg

Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.

Kursas Garnyras
Virtuvė Amerikos

Kuo skiriasi šukuotos ir „Au Gratin“ bulvės?

Bulvės au Gratin dar vadinamos sūriomis bulvėmis, nes baltas padažas iš tikrųjų yra sūrio padažas (ir dažnai tarp sluoksnių yra pabarstytas sūris ir (arba) džiūvėsėlių užpilas).

Šį skrudintų bulvių receptą (žinoma) galima apibarstyti sūriu arba pridėti sūrio, bet kartais man patinka šio recepto be sūrio paprastumas. Svogūnų ir pieno saldumas yra puikus priedas prie šių supjaustytų bulvių!

Ar galima užšaldyti pjaustytas bulves?

Šios bulvės šaldytuve išsilaikys apie 4 dienas ir gerai įkais mikrobangų krosnelėje, orkaitėje ar keptuvėje! Jei norite jas šaldyti ilgiau, taip, skrudintas bulves galima užšaldyti!

Beveik bet kokį troškintuvą galima puikiai užšaldyti turint šiek tiek žinių. Jei ruošiate patiekalą šaldiklyje, geriausias būdas užšaldyti pjaustytas bulves yra ne iki galo iškepti, o palikti šiek tiek nepakankamai iškeptas. Tada, kai jie atvės šaldytuve, paskirstykite juos taip, kaip norite, ir prieš dėdami į šaldiklį atsargiai suvyniokite. Norėdami pašildyti, tiesiog atšildykite ir baikite virti, kol bulvės vėl suminkštės!

Nors tai puikus pasirinkimas, dažniausiai norime užšaldyti likučius. Šiuo atveju šios skrudintos bulvės gerai užšąla, nors aš matau, kad kaitinant jos kartais šiek tiek suyra, bet jų skonis vis tiek puikus!

REPIN šį nuostabų troškinį

Patiekiama keptų skrudintų bulvių keptuvė su pavadinimu
skrudintos bulvės kepimo induose su tekstu


Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *