„Chicken Cordon Bleu“ yra įmantriai skambantis patiekalas, kurį iš tikrųjų lengva pasigaminti namuose.
Pagal šį receptą švelnios vištienos krūtinėlės, rūkytas kumpis ir šveicariškas sūris susukamos želė suktinuku ir kepamos orkaitėje, kol vištiena taps minkšta ir sultinga.
Kad jis būtų ypatingas, jis patiekiamas su paprastu kreminiu Dižono padažu.
Chicken Cordon Bleu yra prašmatniai skambantis prancūziškas patiekalas, kurį stebėtinai lengva pasigaminti namuose. „Cordon Bleu“ iš prancūzų kalbos reiškia mėlyną juostelę.
Šis patiekalas gaminamas iš vištienos krūtinėlių, įdarytų kumpiu ir šveicarišku sūriu, o po to apkepama ir kepama arba kepama.
- tai lengva padaryti su paprasti ingredientai.
- Šis receptas yra kepti orkaitėje kad būtų lengva.
- Šveicarišką sūrį galima pakeisti mėgstamu.
- Šį vištienos cordon bleu receptą galima pagaminti anksčiau laiko ir iškepti prieš patiekiant.
Ko reikės norint pagaminti Cordon Bleu
Vištiena: Jei įmanoma, rinkitės mažesnes vištienos krūtinėles (maždaug 5–6 uncijos), kad suktinukai netaptų per dideli. Vištieną sutrinkite iki ½ colio storio naudodami plokščią mėsos plaktuko pusę.
Kumpis: Lengviausia kočioti plonus delikatesų kumpio griežinėlius, tačiau kepto kumpio likučius galima panaudoti ir cordon bleu. Jei naudojate kumpio likučius, jį galima supjaustyti kubeliais arba plonais griežinėliais. Jei norite, prosciutto arba rūkytą kalakutą pakeiskite kumpiu.
Sūris: Šveicariškas sūris yra tradicinis cordon bleu pasirinkimas. Iškeiskite šveicarišką į provoloną (šiek tiek aštrų) ar net čederio sūrį!
Duonos trupiniai: Man labiau patinka smulkesni pagardintų džiūvėsėlių trupiniai, kad būtų lengvas, tolygus padengimas. Galite pakeisti pagardintais Panko džiūvėsėliais arba naudoti derinį.
Vištienos Cordon Bleu padažas
Šis Cordon bleu padažo receptas yra lengvas naminis Dijon grietinėlės padažas. Jį paprasta pagaminti iš Dižono garstyčių, Vusterio padažo ir parmezano sūrio.
Šis padažas ne tik puikiai dera su mano vištienos cordon bleu receptu, bet ir puikiai tinka ant daržovių.
Kaip paruošti vištieną kočiojimui
- Ant pjaustymo lentos padėkite vištienos krūtinėlę be kaulų ir uždenkite plastikine plėvele (kad neištaškytų sultys).
- Naudokite plokščią mėsos plaktuko arba minkštiklio pusę ir švelniai sutrinkite vištieną iki ¼ colio storio.
- Jei vištienos krūtinėlė tikrai stora, prieš daužydami galite ją atidaryti.
- Plakdami būkite tvirti, bet švelnūs, kad vištiena suplonėtų, bet nesugadintų ir nesuirtų.
Kaip pasigaminti Chicken Cordon Bleu
- Paruoškite vištienos krūtinėlę (aukščiau). Ant kiekvienos krūtinėlės sluoksniuokite kumpį ir šveicarišką sūrį.
- Susukite kiekvieną vištienos krūtinėlės želė ritinėlį. Vištieną apvoliokite lydytame svieste, o tada pagardintuose džiūvėsėliuose.
- Kepkite pagal žemiau pateiktą receptą. Kol vištiena kepa, paruoškite padažą.
Voila! Puošnus restorano patiekalas, kurį tikrai nesunku pasigaminti namuose. Man patinka patiekti Chicken Cordon Bleu su šviežiu šonu ir bulvių koše arba ryžiais. Įpilkite garuose virtų arba skrudintų daržovių, tokių kaip brokoliai, šparaginės pupelės ar šparagai.
Šį keptos vištienos cordon bleu receptą galima pagaminti iš anksto. Nesivaržykite padvigubinti receptą, kad pamaitintumėte minią.
Vištienos krūtinėles susukite ir išdžiovinkite pagal žemiau pateiktą receptą. Padėkite juos ant grotelių ant kepimo skardos ir lengvai uždenkite plastikine plėvele. Paruoštą cordon bleu laikykite šaldytuve iki 24 valandų. Kepkite taip, kaip nurodyta, pridedant 5 minutes prie kepimo laiko.
Sandėliavimas ir likučiai
Likusią vištienos cordon bleu likutį laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
Įkaitinkite mikrobangų krosnelėje, kad įkaistų, o tada lengvai apkepkite keptuvėje, kad išorė taptų traški. Likusią kordono mėlyną spalvą taip pat galima pakartotinai pašildyti oro gruzdintuvėje iki 320 °F 13–18 minučių.
Pikantiška įdaryta vištiena
Ar jums patiko šis Chicken Cordon Bleu? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!
Chicken Cordon Bleu
Chicken Cordon Bleu lengva pasigaminti iš švelnios vištienos krūtinėlės, įdarytos kumpio ir šveicariško sūrio sluoksniais.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Kepimo indą arba kepimo skardą su apvadu apipurkškite kepimo purkštuvu arba išklokite kepimo popieriumi.
-
Įdėkite vištienos krūtinėlę tarp dviejų plastikinės plėvelės gabalėlių ir, naudodami plokščią mėsos minkštiklio pusę, susmulkinkite iki ¼ colio storio (*žr. pastabą). Pagardinkite ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio pipirų.
-
Ant kiekvienos vištienos krūtinėlės uždėkite 1 kumpio gabalėlį ir maždaug 1 uncija sūrio. Susukite vištienos želė-vyniojimo būdu. Pritvirtinkite dantų krapštuku.
-
Nedideliame inde sumaišykite ištirpintą sviestą ir česnaką. Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir čiobrelius. Kiekvieną vištienos suktinuką pamerkite į sviestą, o po to į džiūvėsėlių mišinį.
-
Įdėkite į kepimo indą ir kepkite 35–40 minučių arba tol, kol vištiena pasieks vidinę 165 °F temperatūrą.
-
Padažui pagamintiištirpinkite sviestą nedideliame puode ant vidutinės ugnies. Suberkite miltus ir virkite 1 minutę.
-
Po truputį pilkite pieną ir vyną, po kiekvieno įpylimo maišydami, kol masė taps vientisa. Įpilkite Dijono, sultinio ir Vusteršyro. Plakdami užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 1 minutę.
-
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite parmezano sūrį. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
-
Iš vištienos išimkite dantų krapštukus. Patiekite iš karto su padažu.
Vištienos krūtinėles be kaulų iškeiskite į vištienos kotletus. Kotletai bus mažesni nei visos vištienos krūtinėlės, todėl galbūt norėsite pasigaminti porą papildomų suktinukų.
Pakartok šį receptą: Pagal šį keptos vištienos cordon bleu receptą galima pamaitinti vos keturis ar dvigubai daugiau, ir surengti puošnią vakarienę 8 asmenims.
Kaip pasiruošti iš anksto: Susukite ir išdžiovinkite vištienos krūtinėlę pagal toliau pateiktą receptą. Padėkite juos ant grotelių ant kepimo skardos ir lengvai uždenkite plastikine plėvele. Paruoštą cordon bleu šaldytuve galima laikyti iki 24 valandų. Jei ruošiate anksčiau, pridėkite 5 minutes prie kepimo laiko.
Kalorijos: 748 | Angliavandeniai: 28g | Baltymai: 70g | Riebalai: 36g | Sotieji riebalai: 18g | Cholesterolis: 232mg | Natris: 1583 mmg | Kalis: 1084mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 930TV | Vitaminas C: 4.1mg | Kalcis: 419mg | Geležis: 2.9mg
Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.