Būdamas Los Andžele gyvenantis gėrimas, aš susitaikiau su faktu, kad naktinis barškinis apima tam tikrą išankstinį mąstymą. Gyvendami išsibarsčiusiame mieste, kur viešasis transportas ribotas, daugelis būsimų pramogautojų turi sutelkti dėmesį į rajoną, kuriame gausu barų, nes pasivažinėjimas po miestą gali brangti. Taigi buvau sužavėta, kai sužinojau, kad Honkonge kai kurie iš geriausių Azijos ir net pasaulio barų yra vos keli žingsniai – ar važiavimas eskalatoriumi – vienas nuo kito. Praėjusią liepą keliavau į Honkongą dėl 50 geriausių Azijos barų apdovanojimų ir turėjau galimybę aplankyti keletą barų iš sąrašo ir šiek tiek patyrinėti savarankiškai. Štai mano pasirinkimai, kur mėgautis kokteiliais Honkonge – geriausių Azijos ir vietinių mėgstamų mišinių.
Argo
Pirmą kartą įžengus į šį nuostabų viešbučio barą, kuris praėjusių metų geriausių pasaulio barų sąraše užėmė 34 vietą (Nr. 9 Azijoje), negali atsikvėpti. Iš šio viešbučio „Four Seasons“ pirmame aukšte atsiveria vaizdai į Viktorijos uostą prie pat centrinių keltų prieplaukų. Peizažą iš dalies užstoja plati laikančioji kolona, kurią gražina apšviesti skyriai, užpildyti spiritu. Žandikaulio baimė apima naujoviškų kokteilių meniu. Praėjusią vasarą meniu tema buvo „Miškininkystė“, kurioje buvo akcentuojami Honkongo ūkininkavimo sistemos įkvėpti ingredientai, pvz., pieno punšas, pagamintas naudojant ožkų jogurtą, ir Margarita rifas su skrudintų saldžiųjų bulvių orgeat. Tačiau būtinas kokteilis yra Argo Martini, pagamintas iš sezoninių hidrozolių (žolių distiliatų) ir patiekiamas su sferinėmis alyvuogėmis.
Aubrey
Net ir iš 25 „Mandarin Oriental“ aukšto atsiveriantys Viktorijos uosto vaizdai, sunku atitraukti akis nuo scenos aplink šią elegantišką japonišką izakają su įvairiais pliušiniais nustatymais, kuriais galėsite mėgautis gausia gėrimų pasiūla. Sėskite priešais barmenus pagrindiniame bare, gurkšnokite burbuliukus sake ir šampano bare arba pasimėgaukite individualiais kokteiliais keturių vietų bare „omakase“. Gėrimų vadybininkas ir apdovanojimus pelnęs miksologas Devenderis Sehgalas ir patyrusi baro komanda kuria sudėtingus, japoniškus kokteilius, daugiausia dėmesio skirdami shochu, pavyzdžiui, sezoninį „Cheek to Cheek“, skausmą malšinančių vaistų įkvėptą kokteilį su Okinavos ananasais, romu, Kumamoto ryžiais shochu, ir kokosų kremas. Aukšto lygio baro programa užėmė 10 vietą Azijos 50 geriausių barų sąraše.
Baras Leone
Apsilankykite, kad pamatytumėte, koks yra baras Nr. 1 Azijoje, ir pasimėgaukite Olive Oil Sour, mėgstamu mortadella sumuštiniu ir patogia atmosfera. Savininkas Lorenzo Antinori, buvęs iš Argo, šį Centrinio rajono aperityvų barą atidarė praėjusiais metais, norėdamas pamėgti jaukias kavines ir barus, kuriuos jis pamėgo savo gimtajame Trastevere mieste, Romoje. Įprastos, linksmos nuotaikos dėka galite ateiti toks, koks esate, susirasti naujų draugų ir mėgautis „nedidelės intervencijos kokteiliais“, ty nebrangiais gėrimais. Tačiau dėl daugybės pagyrimų gali tekti palaukti, kol galėsi patekti.
Kapitono baras
Mieste, kuriame gausu aukšto lygio kokteilių barų ir žmonių, plūstančių į kitą naują karštą vietą, 60 metų senumo Mandarin Oriental vestibiulio barą su raudonais odiniais foteliais ir sofomis, raudonmedžio medžio plokštėmis apkaltomis sienomis ir tiesiogine klasika. kokteiliai – tai laukiamas atokvėpis paprastiems geriantiems ir po darbo susirinkusiems žmonėms. Užsukite išgerti „Gimlet“ arba pilstomo alaus, patiekiamo atšaldytame sidabriniame inde. Bare yra alaus iš čiaupo, gaminamas geriausios Honkongo alaus daryklos „Young Master Brewery“. Rimti nuolatiniai lankytojai dažnai išgraviruoja savo inicialus ir laiko juos bare kitam apsilankymui.
Coa
Šis žvakių apšviestas meksikietiško stiliaus baras yra vieta, kur galėsite mėgautis kuruojamu mezkalių skrydžiu ar šaldyta Batanga. 4 geriausias baras Azijoje (ir praėjusiais metais pirmasis baras, tris kartus užėmęs 1 vietą sąraše) moko visus, kurie įeina, apie agavų dvasią – savininko Jay Kahn aistrą. Peržiūrėkite 41 puslapio baro meniu, kuriame yra daugiau nei 200 butelių agavų spirito – didžiausios kolekcijos mieste. „Coa“ taip pat organizuoja mezkalio ir tekilos seminarus, kurių visos pajamos bus skirtos „Habitat for Humanity“.
Diplomatas
Šio Soho rajono garsiakalbio viduje yra užpakalinė juosta, į kurią gali patekti tik pakviesti. Turite ką nors pažinti, kad patektumėte į socialinį klubą, erdvę su rausvomis sienomis ir kuruojamą patirtį. Jame taip pat vyksta svečių pamainos ir gyvai groja didžėjus. Laimei, savininkas Johnas Nugentas paskyrė mane su mažyčiu Gibsonu, kaip tik po naktinio barnių. Bet nepatekti – dar ne pasaulio pabaiga. Negalima praleisti pagrindinio baro su draugiška minia ir įtikinamais klasikos rifais, tokiais kaip populiarioji airiška kava. Net ir labai drėgnomis naktimis barų lankytojai ieško šio guodžiančio airiško viskio, konjako, kavos ir demeraros mišinio, papildyto šalta grietinėle. Pasibaigus uždarymo laikui, padėkite „vidurnakčio sausainį“, kurį juosta išduoda kaip padėką.
Žaliosios durys
Norėdami mėgautis patogiu baru, pakilkite į ilgiausią pasaulyje lauko eskalatorių ir naršykite po šlapias rinkas ieškodami žalių durų. Niujorko įkvėptoje barmenės veteranės Arlene Wong, Dabi Chin ir Daniel Eun (anksčiau Los Andželo grupės „The Varnish“) kalboje yra išradingi ir įnoringi klasikos kūriniai, pavadinti tiek išgalvotų, tiek negrožinių moterų vardais. Anastasia yra paaukštintas Rusty Nail, pagamintas iš dvigubos statinės scotch, soju, Drambuie, Amaro Nonino, lazdyno riešutų Angostura trauktinės ir papuoštas lazdyno riešutų šokoladu, subalansuotu ant absento šaukšto.
Dažniausiai nekenksmingas
„Ezra Star“ („The Pontiac“ ir anksčiau buvęs „Drink“ Bostone) kokteilių baras „Omakase“ pakelia svetingumą į kitą linksmumo lygį. Kai svečiai įeina į viršutinio aukšto barą, barmenas paklausia jų vardo ir nedelsdamas užrašo jį ant baltomis plytelėmis išklotos sienos už baro. Tada svečias kviečiamas pasirinkti vandens stiklinę iš spintelės, kurioje yra įvairių puodelių, pavyzdžiui, „Snoopy“ taurė ar suvenyrinis dėklas. Tačiau pagrindinis dėmesys skiriamas kokteiliams, pagamintiems iš vietinių ingredientų. Star yra pirmasis žmogus, Honkonge atkreipęs dėmesį į koncepciją „nuo ūkio iki stiklo“. Tiesiog neįsimylėkite nė vieno kokteilio, nes jie beveik kiekvieną dieną atnaujina meniu pagal tai, kas gaunama iš vietinių ūkių.
Pikantiškas projektas
Umami mėgstantys kokteilių gėrėjai mėgausis skonio bombomis šiame Soho rajono bare, kurį sukūrė vienas iš įkūrėjų Ajit Gurung ir Jay Khan. Po to, kai duetas (taip pat už Coa) pastebėjo tendenciją, kad svečiai nutolsta nuo saldžių kokteilių, jie nusprendė sukurti pikantišką, į kulinariją orientuotą kokteilių programą. Pagalvokite apie Tailando jautienos salotas – skaidrias gurkšnelis, pagamintas iš žemės riešutais užpilto romo, jautienos esencijos, kokoso vandens, čili iš paukščio skrydžio ir kaffir laimo. Jei norite ką nors nepakartojamo gaivinančio, čia yra „Gari Gari“ – „highball“, pagamintas iš viskio, ponzu, pasiflorų vaisių, marinuoto imbiero ir seltzerio. Jis turi galingą pikantišką apdailą.