Vištienos makaronų troškinys yra puikus jaukus, šalto oro troškinys, kurio kiekvienas nori grįžti namo.
Švelnūs virtos vištienos gabalėliai virti su daržovėmis ir kiaušininiais makaronais kreminiame padaže, kepame po traškiu sūriu užpilu.
- Šis vištienos makaronų troškinys yra pagamintas nuo nuliovis dėlto tai lengva padaryti.
- Jis pagamintas iš ingredientų, kuriuos tikriausiai turite po ranka.
- Virtos vištienos ir daržovių likučius naudokite iš šaldytuvo ištempti biudžetą.
Ingredientai vištienos makaronų troškintuve
Vištiena: Rotisserie vištiena yra puikus būdas sutaupyti laiko, bet taip pat galite kepti vištienos krūtinėlės arba panaudoti likučius.
Daržovės: Aš naudoju daug daržovių, kurios suteikia tiek maistinių medžiagų, tiek skonio. Salierai, svogūnai, morkos ir žirniai yra pagrindiniai dalykai, tačiau nedvejodami pridėkite tai, ką mėgstate ar turite po ranka. Šaldytas daržoves galima naudoti vietoje.
Makaronai: Šiame recepte naudojami kiaušinių makaronai, siekiant tobulos tekstūros. Galima naudoti ir kitų rūšių makaronus, būtinai pasidomėkite užrašais, nes kiekis šiek tiek skirsis.
Padažas: Kreminis padažas yra ir lengvas, ir skanus. Vištienos sultinys suteikia skonio, o pienas ir grietinėlės sūris suteikia kreminės tekstūros.
Užpilas: Panko ir čederio sūris yra tai, ko reikia tobulai paruduotam užpilui, kuris išliks itin traškus net kaip likučiai.
Variacijos
- Brokoliai, žiediniai kopūstai, griežinėliais supjaustyti grybai arba maišelis sumaišytų daržovių suteiks vištienos makaronų troškinimui spalvos ir skonio.
- Trūksta laiko? Naudokite porą skardinių vištienos grietinėlėsalierų grietinėlė, arba grietinėlės grybų sriuba vietoj pieno ir grietinėlės sūrio.
- Taip pat galite pasigaminti naminį džiūvėsėlių užpilą arba naudoti susmulkintus sūrelius ar Ritz krekerius.
Kaip pasigaminti vištienos makaronų troškinį
Vištienos ir makaronų troškinys yra puikus jaukus, šalto oro troškinys, kurio kiekvienas nori grįžti namo.
- Suminkštinkite daržoves: Virkite daržoves, kol suminkštės. Suberkite miltus ir prieskonius.
- Padaryti padažą: Supilkite pieną ir sultinį ir virkite, kol sutirštės. Įmaišykite sūrį.
- Sujungti: Sumaišykite virtus makaronus, daržoves ir vištieną. Paskleiskite į paruoštą troškinimo indą.
- Kepti: Sudėkite sviestinį Panko užpilą ir kepkite (receptas žemiau) kol paruduos ir paruduos.
Vištienos makaronų troškinio laikymas
- Likusį vištienos makaronų troškinį laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų, o porcijas pašildykite mikrobangų krosnelėje.
- Užšaldykite porcijas šaldiklyje saugiuose induose iki vieno mėnesio ir atitirpinkite per naktį šaldytuve.
- Užšaldykite iki galo iškeptą troškinį prieš kepdami išklodami troškinimo indą folija ir leiskite jam visiškai atvėsti prieš užšaldydami. Sušalusį troškintuvą išimkite iš indo ir sandariai apvyniokite folija ir plastikine plėvele iki 6 mėnesių.
Patogesni troškiniai
Ar jums patiko šis vištienos makaronų troškinys? Palikite komentarą ir įvertinkite žemiau.
Vištienos makaronų troškinys
Patogus troškinys su makaronais, vištiena ir daržovėmis kreminiame ir sūriame padaže.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. 9×13 kepimo formą ištepkite riebalais ir atidėkite. Užpildykite didelį puodą vandens ir užvirinkite.
-
Į vidutinį puodą įdėkite 2 šaukštus sviesto ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Įmaišykite svogūną, salierą ir morkas, kepkite, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
-
Suberkite miltus, česnako miltelius, paukštienos prieskonius, druską, čiobrelius, pipirus ir virkite dar 2 minutes.
-
Palaipsniui pilkite sultinį ir pieną, kiekvieną kartą plakdami iki vientisos masės. Virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės ir sutirštės.
-
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite kreminį sūrį bei čederio sūrį, kol išsilydys ir taps vientisa.
-
Kiaušinių makaronus išvirkite 1 minute trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Gerai nusausinkite. Sumaišykite vištieną, makaronus, žirnius ir padažą. Perkelkite mišinį į paruoštą kepimo formą.
-
Sumaišykite užpilo ingredientus ir pabarstykite ant makaronų.
-
Kepkite 25–30 minučių arba tol, kol įkais ir auksinės spalvos.
Morkas, salierus ir svogūnus galima pakeisti 1 arbatiniu šaukšteliu svogūnų miltelių ir 2 stiklinėmis šaldytų daržovių mišinių, atšildytų.
Likučius galima laikyti šaldytuve iki 4 dienų.
Kalorijos: 444 | Angliavandeniai: 18g | Baltymai: 28g | Riebalai: 28g | Sotieji riebalai: 13g | Cholesterolis: 107mg | Natris: 372mg | Kalis: 487mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 4910TV | Vitaminas C: 13.3mg | Kalcis: 243mg | Geležis: 2.3mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.