Kreminis, skanus ir neįtikėtinai lengvas!
Spageti carbonara sujungia traškią pancetą, parmezano sūrį ir kreminį padažą, pagamintą iš paprastų ingredientų, kuriuos tikriausiai turite po ranka.
- Padažas toks sodrus ir kreminis ir šie makaronai turi daug skonio.
- Carbonara gaminama su pancetta arba šonine, o jūs tikriausiai turite likusią dalį ingredientai po ranka.
- Šis receptas pakankamai greitai paruošiamas savaitės vakarienei.
- Tai paprasta technika, kuri sukuria a restorano vertas patiekalas namie.
Carbonara ingredientai
Mėsa: Italijoje guanciale, t Jei neturite pancetta, vietoj to naudokite šoninę.
Sūris: Nors Šiaurės Amerikoje įprasta naudoti parmezano sūrį, tradiciškai spageti carbonara receptas gaminamas iš pecorino romano sūrio. Bet kuris veikia gerai, aš naudoju parmezaną, nes visada turiu po ranka.
Kiaušiniai: Kiaušiniai padažui suteikia sodrumo ir sukuria kreminį skonį (tradiciniame carbonara padaže grietinėlės nėra). Šiame recepte naudoju sveikus kiaušinius.
Makaronai: Šiame recepte gerai tinka bet kokie ilgi makaronai; Spagečius naudoju klasikinei carbonara spagečiai.
Kaip pasigaminti spageti Carbonara
- Paruošiamasis padažas: Dubenyje išplakite kiaušinius, parmezano sūrį ir juoduosius pipirus ir atidėkite.
- Išvirti makaronus: Virkite makaronus, kol jie taps „al dente“. Neplaukite makaronų.
- Mesti kartu: Greitai supilkite kiaušinių mišinį į karštus virtus makaronus ir išmaišykite, kad susimaišytų.
- Ant viršaus užbarstykite parmezano sūrio ir šiek tiek kapotų petražolių papuošimui!
Daugiau italų įkvėptų mėgstamiausių
Ar jums patiko šis „Spagetti Carbonara“? Palikite įvertinimą arba komentarą žemiau!
Spagečiai Carbonara
„Spagettini carbonara“ yra makaronai gardaus kreminio parmezano padaže su pikantiška pancetta.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Vidutiniame dubenyje suplakite kiaušinius, parmezano sūrį ir juoduosius pipirus. Atidėti.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite pancetta, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės kiaurasamčiu ir atidėkite į šalį. Į keptuvę suberkite česnaką ir kepkite 1 minutę.
-
Tuo tarpu dideliame puode pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus iki al dente. Rezervuokite 1 puodelį makaronų vandens. Gerai nusausinkite, bet neplaukite.
-
Į keptuvę su česnaku sudėkite karštus nusausintus makaronus ir išmeskite, kad apsemtų.
-
Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių mišinį, gerai išmaišykite su žnyplėmis. Jei reikia, įpilkite rezervuoto makaronų vandens, kad sureguliuotumėte padažo konsistenciją.
-
Įpilkite pancetta arba šoninės ir plakite, kol susimaišys. Pagardinkite papildomai druska pagal skonį.
-
Patiekite karštą, jei norite, papuoškite petražolėmis arba papildomu parmezano sūriu.
- Prieš pradėdami įsitikinkite, kad kiaušiniai yra kambario temperatūros.
- Šis patiekalas greitai paruošiamas. Prieš pradėdami, paruoškite visus ingredientus.
- Virkite makaronus, kol jie taps „al dente“ arba kieti.
- Nenuplaukite makaronų, krakmolas padeda padažui prilipti.
- Jei reikia, įpilkite šiek tiek makaronų vandens, kad gautumėte kreminę konsistenciją.
- Carbonara šaldytuve laikysis 3-4 dienas. Dėl kreminio padažo nerekomenduojama šaldyti.
Kalorijos: 437 | Angliavandeniai: 57g | Baltymas: 20g | Riebalai: 13g | Sotieji riebalai: 5g | Cholesterolis: 102mg | Natris: 395mg | Kalis: 241mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 250TV | Vitamino C: 0.3mg | Kalcis: 227mg | Geležis: 1.6mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.