Patobulinkite savo mėgstamą patiekalą naudodami šį kokosinių ryžių receptą.
Jazmininiai ryžiai troškinami kokosų piene, kad būtų tobulai purūs ir lengvo kokoso skonio ryžiai.
- Šiame recepte ryžiams suteikiamas gausus kokosų pienas lengvo kokoso skonio.
- Paprasti veiksmai ir ingredientai sukuria šį kokosinių ryžių receptą lengva paruošti.
- Skonis puikiai dera su beveik bet kokiu patiekalu, įskaitant jūsų mėgstamus tajų, kinų ir japonų patiekalus ar net teriyaki vištiena.
Kokosų ryžių pagrindai
Ryžiai: Šiame recepte naudojami jazmininiai ryžiai, kurie yra ir kvapnūs, ir kvapnūs. Galite naudoti kitų veislių ilgagrūdžius baltuosius ryžius – pagal poreikį reguliuokite skysčio lygį.
Kokoso pienas: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite konservuotą riebų kokosų pieną, o lengvas kokosų pienas būna šiek tiek plonesnis.
Cukrus: Šiame recepte tai neprivaloma, bet rekomenduojama.
Variacijos
- Basmati ryžiai yra artimiausias palyginimas su jazminu, jei reikia pakaitalo.
- Šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir žaliosios citrinos žievelės paryškins sodrų kokosų skonį, ypač jei kokosinius ryžius norite patiekti šaltus ryžių dubenėlyje su šviežiomis daržovėmis ir mango ar ananaso gabalėliais. Pabandykite papildyti skrudintų kokoso drožlių.
- Įlašinkite šviežių žaliųjų citrinų sulčių arba užpilkite plonais griežinėliais pjaustytą žalią svogūną arba pabarstykite kalendra.
Kaip pasigaminti kokosų ryžius
- Sudėkite visus ingredientus (receptas žemiau) į puodą ir užvirinkite.
- Sumažinkite ugnį, kol užvirs, uždenkite ir virkite (nekelkite dangčio), kol ryžiai suminkštės.
- Palikite ryžius pailsėti, tada suplakite šakute.
Likučių saugojimas
- Likusius kokoso ryžius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų, o porcijas užšaldykite maišeliuose su užtrauktuku iki 3 mėnesių.
- Kokoso ryžius pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės ant vidutinės ugnies, įmaišydami šiek tiek vandens arba kokosų pieno.
Šie ryžiai puikiai dera su aštriais patiekalais, pvz bang bang krevetės arba sriracha ant grotelių keptos krevetės.
Mėgaukitės kokosiniais ryžiais su šiais mėgstamiausiais
Ar jūsų šeimai patiko šis kokosinių ryžių receptas? Žemiau palikite įvertinimą ir komentarą.
Kokoso ryžiai
Šis paprastas kokoso ryžių receptas turi subtilų kokoso skonį, kuris puikiai tinka bet kokiam patiekalui!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Sudėkite ryžius į tinklinį sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.
-
Vidutinio dydžio puode sumaišykite ryžius, kokosų pieną ir vandenį. Įmaišykite cukrų ir druską.
-
Užvirinkite ingredientus ant vidutinės-stiprios ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies ir uždenkite.
-
Virkite uždengę 20–25 minutes arba tol, kol skystis susigers, o ryžiai taps purūs ir minkšti.
-
Nukelkite nuo ugnies ir palikite uždengtą 5–7 minutes. Suplakite šakute ir patiekite.
- Padaro 4 puodelius kokosinių ryžių.
- Nekelkite dangčio po to, kai užvirs.
Kalorijos: 293 | Angliavandeniai: 36g | Baltymas: 4g | Riebalai: 15g | Sotieji riebalai: 14g | Polinesotieji riebalai: 0.2g | Mononesotieji riebalai: 1g | Natris: 109mg | Kalis: 212mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 4g | Vitamino C: 2mg | Kalcis: 22mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.