Cukinijos parmezanas – tai skanus klasikinis, kurį mėgsta visi, posūkis.
Traškiai apkeptos cukinijos griežinėliai apipilami marinara padažu ir lydytu sūriu, kad būtų sotus, kvapnus patiekalas.
- Šis receptas naudoja lengvi ingredientai greičiausiai jau virtuvėje.
- Tai puikus būdas mėgautis cukinijomis iš sodo ir tai lengva pagaminti.
- Tai kvapnus posūkis, panašus į skonį vištienos parmezanas arba baklažanų parmezanas.
- Keptos cukinijos parmezanas yra puikus garnyras arba pagrindinis patiekalas be mėsos
Ingridientai
Cukinijos: Rinkitės tvirtą ir sunkų cukinijos moliūgą be dėmių ar mėlynių. Nereikia lupti cukinijų, nebent jos tikrai didelės – tų itin didelių sodo cukinijų oda gali būti kieta.
Kepimas: Danga suteikia šiam receptui traškumo ir daug skonio. Sūris parmezanas ištirpsta Panko, todėl galite praleisti aliejų ir netvarką kepti.
Marinara: Jei laikas leidžia, myliu naminis marinaras. Jei naudojate parduotuvėje pirktą, tai mano mėgstamiausia prekės ženklas ir man patinka gaivus skonis. Galite pakeisti bet kokiu pomidorų padažu.
Prieskoniai: Itališki prieskoniai ir cukinijos yra puiki pora. Pasigaminkite patys namuose arba naudokite parduotuvėje pirktą.
Sūris: Man patinka sūri mocarelos trauka! Jį galima pakeisti Miunsteriu, pipirais Jack, čederiu, fetos trupiniais, pelėsinio sūrio trupiniais arba bet kokio tarkuoto sūrio deriniu.
Cukinijų parmezano variacijos
- Norėdami pakeisti skonį, naudokite kitus prieskonių mišinius.
- Pridėkite kitų daržovių, pavyzdžiui, baklažanų ar net grybų.
- Įkaitinkite papildomą marinaros padažą ir patiekite ant makaronų.
Kaip pasigaminti cukinijų parmezaną
- Pamerkite cukinijas į duonos trupinius ir parmezaną (receptas žemiau) ir kepkite.
- Kai apskrus, užpilkite marinara padažu ir mocarela.
- Kepkite dar kartą, kol sūris pasidarys auksinis, o cukinijos suminkštės.
Patiekite su papildomai pašildytu marinara padažu.
Holly’s and Tricks
- Supjaustytos cukinijos apskritimai yra ½ colio storio, kad pluta taptų auksinė, cukinijos neperkeptų.
- Skirtingoms cukinijų rūšims (sodo ir parduotuvės pirktoms) gali prireikti skirtingo kepimo laiko. Patikrinkite juos anksti ir prireikus pakoreguokite.
Likučiai
Likusias parmezano cukinijas laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų. Pakaitinkite juos keptuvėje arba po broileriu.
Turite sodo cukinijų?
Ar jūsų šeimai patiko šis cukinijos parmezanas? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau.
Cukinijos parmezanas
Švelnios cukinijos apkepamos ir kepamos iki tobulumo su mocarelos sūriu ir marinara padažu.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 450 ° F. Kepimo skardą su apvadu išklokite kepimo popieriumi.
-
Vidutiniame dubenyje išplakite kiaušinį, itališkus prieskonius ir druską. Suberkite miltus, plakdami sumaišykite.
-
Sudėkite cukinijas ir gerai išmaišykite, kad apsemtų.
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir parmezano sūrį. Kiekvieną cukinijos griežinėlį pamerkite į džiūvėsėlių mišinį ir dėkite ant paruoštos kepimo skardos. Gausiai apipurkškite kepimo purškikliu.
-
Kepkite 15 minučių. Apverskite cukinijų gabalėlius ir kiekvieną griežinėlį aptepkite marinara padažu ir mocarelos sūriu.
-
Kepkite dar 5–7 minutes arba tol, kol sūris taps auksinės spalvos, o cukinijos suminkštės. Patiekite su papildomai pašildytu marinara padažu.
Skirtingoms cukinijų rūšims (sodo ir parduotuvėje pirktoms) gali prireikti skirtingo kepimo laiko. Patikrinkite juos anksti ir prireikus pakoreguokite.
Kalorijos: 175 | Angliavandeniai: 16g | Baltymas: 10g | Riebalai: 8g | Sotieji riebalai: 4g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 2g | Trans-riebalų: 0,01g | Cholesterolis: 59mg | Natris: 776mg | Kalis: 415mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 559TV | Vitamino C: 20mg | Kalcis: 196mg | Geležis: 2mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.