Krevetės Étouffée yra pietinis patiekalas, supakuotas švelniai patyrusios krevetės, kurios yra užgniaužtos subtiliai jaukiu padažu ir skonio uogiene. Tai receptas, kurį atliksite pakartodami!

Išmokau gaminti šį patiekalą vesdamas maisto gaminimo užsiėmimus Naujajame Orleane. Grubiai išversta, krevetės Étouffée reiškia „užgniaužtos krevetės“ ir yra daug variantų.
Šie etouffee receptai prasideda nuo roux (aliejaus ir miltų mišinio, virto iki parudavimų). Tada pridedu salierų, svogūnų, sultinio ir, žinoma, „Cajun“ pagardintų krevečių. Jis turi daug skonio sluoksnių ir yra be galo skanus.
Nors tai užtrunka šiek tiek laiko, tai yra Lengva padaryti– Aš galiu jus patikinti, kad tai tikrai verta!

Ingredientų patarimai krevečių etouffee
- Krevetės: Šiame recepte naudoju vidutiniškai nuluptas ir nusimesusias krevetes, bet éTouffée Gali būti pagamintas su bet kokiu vėžiagyviu. Jei galite juos rasti, ištraukite krabų, midijų ar net vėžių (arba vėžių) krevetes krevetes.
- Roux: Šio patiekalo pagrindas yra padažas, pagamintas iš roux su aliejumi ir miltais. Kuo ilgiau „Roux“ virėja, tuo tamsesnis ir riešutas jis suteikia daugiau skonio. Dėl šio recepto virkite, kol gausite žemės riešutų sviesto spalvą.
- Sultinys: Aš dažniausiai naudoju vištienos sultinį, nes visada turiu jį po ranka, tačiau jūs galite naudoti jūros gėrybių atsargas arba padaryti paprastas krevečių atsargas, nurodytas recepto užrašuose.
- Svogūnų/salierų/paprikų: Žinomas kaip Šventoji trejybė Cajun mieste, gaminant tai ne tik suteikia skonio, bet ir neleidžia „Roux“ tapti per tamsus.
- Pomidorai: Bet kokie šviežiai prinokę pomidorai veiks, aš dažniausiai naudoju romų pomidorus, nes jie gerai laikosi.




Kaip padaryti krevečių Étouffée
- Virkite krevetes: Pagardinkite ir virkite krevetes iki rožinės spalvos (kiekvienam receptui žemiau). Jis gamins daugiau vėliau, neperkepkite.
- Padaryk Roux: Sumaišykite miltus ir riebalus ir virkite, kol jie taps žemės riešutų sviesto spalva. Įpilkite svogūnų/salierų/pipirų (tai padeda sustabdyti virimo procesą).
- Troškinti: Įpilkite supjaustytų šviežių pomidorų, lauro lapų, Vorčesteršyro ir troškinkite.
- Įpilkite skonių: Įpilkite krevečių, žalių svogūnų ir išspauskite citrinos sultis ir įkaitinkite. Patiekite per ryžius.
Holly’s Pro patarimai
- „Roux“ spalva: Kai „Roux“ pasieks žemės riešutų sviesto spalvą, įpilkite salierų/svogūnų/žaliųjų pipirų (dar žinomų kaip Šventoji Trejybė). Tai atvėsina „Roux“, kad jis nenukirstų toliau.
- Negalima pervirti krevečių: Kepdami krevetes keptuvėje, išimkite ją, kai tik iš abiejų pusių pasidarys rausva, tai trunka vos porą minučių. Įpilkite į padažą, įsitikinkite, kad jis kruopščiai šildomas, tačiau nevirs, todėl jis išlieka sultingas ir švelnus.
- Pridėkite šviežių žolelių paskutinę: Įpilkite žalių svogūnų ir petražolių paskutinę, prieš pat pašalindami indą iš šilumos. Tokiu būdu žolelės išlaiko savo skonį ir išlieka ryškiai žalios.
- Laikas virti taip, kad ryžiai būtų paruošti, kai Étouffée yra padaryta. Karšti, garuojantys ir šiek tiek lipnūs ryžiai skanūs. Pabandykite pasidaryti momentinius puodo ryžius ar keptus ryžius.
Ar jums tai patiko Krevetės etouffee? Būtinai palikite reitingą ir komentarą žemiau!


Krevečių etouffee
Krevetės ir daržovės lengvai troškinamos į „Roux“ praturtintą padažą su paryškintais „Cajun“ prieskoniais ir patiekiami per ryžius!

Neleiskite savo ekranui tamsėti
-
Išmeskite krevetes su „Cajun“ prieskoniais. Į keptuvę įkaitinkite aliejų ant vidutinės stiprios ugnies ir įpilkite krevečių. Virkite, kol krevetės tiesiog pradės pasidaryti rausvai, maždaug 2 minutes. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
-
Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Įmaišykite miltus ir virkite, kol miltai taps žemės riešutų sviesto spalva, maždaug 6–8 minutes.
-
Įpilkite svogūnų, paprikų, salierų, čiobrelių ir česnako ir virkite, kol šiek tiek suminkštės. Įmaišykite sultinį/šiek tiek atsargiai vienu metu.
-
Įpilkite pomidorų, Vorčesteršyro ir įlankos lapų ir vėl virkite. Sumažinkite šilumą iki žemos ir troškinkite apie 20 minučių. Įpilkite druskos ir pipirų pagal skonį.
-
Įmaišykite žalius svogūnus, petražoles, citrinos sultis ir krevetes su bet kokiomis sultimis. Virkite tik tol, kol krevetės kaitinamos, neperkepkite.
-
Patiekite per ryžius.
- Norėdami gauti daugiau skonio, pakelkite savo krevetes. Įpilkite lukštų (ir galvų), įpilkite į vištienos sultinį ir troškinkite per 20 minučių. Deformacijos ir išmeskite kriaukles. Vietoj vištienos sultinio naudokite šį sultinį.
- Nepervirdykite krevečių, virkite iki rožinės spalvos iš kiekvienos pusės 1 žingsnyje. Krevetės baigs virti, kai vėl pašildys.
- 3–4 dienas arba šaldiklyje iki 3 mėnesių laikykite likusius šaldytuvuose, esančiuose šaldytuve.
Kalorijos: 430 | Angliavandeniai: 21g | Baltymas: 41g | Riebumas: 21g | Sočiųjų riebalų: 11g | Polinesočiųjų riebalų: 4g | Mononesočiųjų riebalų: 5g | Trans riebalai: 1g | Cholesterolis: 315mg | Natris: 1098mg | Kalis: 1114mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 6g | Vitaminas A: 2508Iu | Vitaminas C: 40mg | Kalcis: 228mg | Geležis: 4mg
Pateikta mitybos informacija yra įvertinimas ir skirsis priklausomai nuo naudojamų maisto gaminimo būdų ir prekės ženklų.
© „Trans Withpennies.com“. Turinys ir nuotraukos yra saugomos autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Visų receptų kopijavimas ir (arba) įklijavimas į bet kurią socialinę žiniasklaidą yra griežtai draudžiama. Čia peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



