Iškraipydami virtuvę ne tik atlaisvinate vietos, bet ir dažnai tampate daug lengviau ją naudoti. Tačiau, kaip ir bet kuriam namų projektui, virtuvės išvalymui prieš pradedant reikia šiek tiek pasirengti.

Juk net auksinės netvarkos taisyklės ne visada užtikrina, kad jūsų erdvė būtų sutvarkyta pagal jūsų poreikius ir turimą laiką. Taigi, mes kalbėjomės su dviem virtuvės ekspertais, kad išsiaiškintume šešis klausimus, kuriuos reikia užduoti sau prieš išardydami virtuvę.

Kur geriausia pradėti?

Skirkite kelias minutes ir pagalvokite, nuo ko norite pradėti virtuvės netvarkos šalinimo procesą – pradėję jį netinkamoje vietoje, galite pervargti, nuobodžiauti arba niekada nebaigsite išvalymo.

Jei esate tokio tipo žmogus, kuriam reikia kuo greičiau nedidelio laimėjimo, kad išliktumėte motyvuotas, pradėkite nuo nesunkiai apdailinamos vietos, pavyzdžiui, po kriaukle ar šiukšlių stalčiumi.

Jei verčiau pirmiausiai pašalinkite sunkiausias dalis, pradėkite šalinti šaldytuvą arba sunkiai prieinamas spinteles ant šaldytuvo ir mikrobangų krosnelės.

Norite daugiau valymo ir organizavimo patarimų? Prisiregistruokite gauti nemokamą kasdienį informacinį biuletenį, kad gautumėte naujausių įsilaužimų, ekspertų patarimų ir dar daugiau!

Ką galite sugadinti per turimą laiką?

Kitas klausimas, kurį reikia užduoti prieš pradedant, yra tai, kiek galite tikėtis sugadinti per tam skirtą laiką. Darant prielaidą, kad per valandą ar dvi galite sutvarkyti visą virtuvę, tai tik sukels nusivylimą.

Verčiau stenkitės užbaigti kelias spinteles, jei turite tik kelias valandas, arba suskaidykite jas į mažesnes dalis bandydami sutvarkyti spintelę ar stalčių per trisdešimt minučių kiekvieną dieną. Visą virtuvę sutvarkyti tikriausiai užtruks apie pusę dienos.

Kokie prietaisai jums tikrai reikalingi?

Retai naudojami buitiniai prietaisai gali išeikvoti daug vietos virtuvėse.

„Manau, kad daugiausia vietos užima senieji 90-ųjų virtuvės prietaisai, kurie nebenaudojami“, – sako Delah Gomasi, „MaidForYou“ generalinis direktorius.

Peržiūrėkite kiekvieną turimą mažą prietaisą ir pabandykite prisiminti, kada paskutinį kartą jis buvo naudojamas. Jei praėjo daugiau nei metai – ir tai nėra itin brangus ar sunkiai randamas prietaisas – apsvarstykite galimybę jį paaukoti. Tai taikoma ir dideliems vienkartiniams prietaisams, pvz., kiaušinių viryklėms.

„Visada rekomenduoju savo klientams įsigyti „viskas viename“ įtaisus ir išmesti atskirus daiktus“, – sako Gomasi.

Kas tiesiog užima vietą ant prekystalių?

Netvarkos pašalinimas apima ne tik tai, kas yra jūsų spintelėse ir stalčiuose, redagavimą ir tikrinimą – jūsų stalviršiai taip pat turėtų būti išardyti. Virtuvės skaitikliai bus daug naudingesni, jei jie bus kuo aiškesni, neskaitant būtiniausių dalykų.

Tayloras Riley, „Boom“ įkūrėjas. Įrenginių paslaugų patarėjai atsako į šį klausimą atlikdami „greitai įvertindami, ką dažnai naudoju, palyginti su tuo, kas tiesiog užima vietos“.

Beveik kiekvieną dieną naudojami daiktai, pavyzdžiui, kavos virimo aparatai ir indų lentynos, gali būti laikomi ant prekystalių. Tačiau prietaisus, kurie naudojami tik kas savaitę arba kas mėnesį, pavyzdžiui, ryžių virykles ar virtuvinius kombainus, reikėtų laikyti kitur.

Kokio maisto jums reikia?

Nepamirškite išardyti sandėliuko. Jis gali slėpti tiek netvarkos, kiek gali jūsų spintelės, tačiau skirtumas nuo netvarkos sandėliuke yra tas, kad dėl to gali atsirasti nemalonus kvapas, išsiliejimas ir netgi problemų su gyvūnais.

Peržiūrėkite visus maisto produktus, kuriuos laikėte sandėliuke ar šaldytuve, ir ieškokite ingredientų, kurių galiojimo laikas pasibaigęs arba netrukus baigsis. Stenkitės kuo greičiau paruošti gaminius, kurių galiojimo laikas baigsis, o pasibaigusio galiojimo maistą išmeskite.

Jei susidursite su dideliais kiekiais to paties daikto, kurį bus sunku panaudoti laiku („Tas tuzinas skardinių konservuotų pomidorų, ar tikrai juos visus sunaudosite?“ – sako Gomasi), paaukokite juos maisto sandėliui.

Kaip jūsų virtuvė gali dirbti sunkiau?

Atsisakydami virtuvės netvarkos, pagalvokite, kaip išnaudosite erdvę ir kaip norėtumėte ją panaudoti.

Pavyzdžiui, ar būtų daug lengviau iškrauti indaplovę, jei šalia jos esančiose spintelėse būtų visi dažnai naudojami daiktai, kuriuos vėliau reikia dažnai plauti? Ar savaitės nakties gaminimas būtų paprastesnis, jei puodai ir keptuvės būtų laikomi šalia viryklės?

„Kasdien naudojami daiktai, pvz., prieskoniai ar indai, turėtų turėti tam skirtą vietą šalia jūsų paruošimo zonos, kad būtų galima greitai pasiekti“, – sako Riley. „Rečiau naudojami daiktai, pavyzdžiui, dideli buitiniai prietaisai, gali būti sudėti į spinteles ar saugyklas, todėl jiems nepakliūsta.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -