Vienas iš retų atvejų, kai remiksas tampa žinomesnis už originalą, „Alexander“ yra formą keičiantis kokteilis, kurio šaknys buvo prieš uždraudimą. Ankstyviausia iteracija „Alexander“ debiutavo maždaug 1914 m. ir sujungė džiną, kakavos kremą ir grietinėlę. 20-ajam amžiui įsibėgėjus, barmenai, tokie kaip Harry MacElhone, legendinio Paryžiaus baro Harry’s New York savininkas, atsisakė džino lengvai geriamam brendžiui. Sukurtas Brendis Alexanderis buvo apvalesnis ir turtingesnis, o galiausiai tapo populiaresnis nei jo pirmtakas, sukurdamas epizodus nuo Džeimso Bondo apysakos „Riscio“ iki 1970 m. Mary Tyler Moore šou. Kokteilis ir toliau tobulinamas šiuolaikiniuose baruose, kurių versijose yra viskas nuo airiško viskio iki žolinio džino ir absento. Metodai ir ingredientai skiriasi, tačiau visi yra kieti, kreminiai ir tvirti Aleksandrai.
Airiška kava Alexander
1 oz. Airiškas viskis
3/4 uncijos. kavos likeris
3/4 uncijos. kakavos kremas
1/2 uncijos. Pedro Ximénez cheresas
Priemonės: purtyklė, sietelis
Stiklas: Nickas ir Nora
Garnyras: lengvai plakta grietinėlė, pasirinktinai: liofilizuotų juodųjų serbentų milteliai
Norėdami sumaišyti gėrimą, sumaišykite visus ingredientus purtyklėje su ledu. Išmaišykite, kad atvėstų, tada nukoškite į Nick & Nora stiklinę. Ant viršaus užtepkite lengvai plaktą grietinėlę, tada papuoškite liofilizuotų juodųjų serbentų milteliais.
Ianas Aleksandras, „Negyvas triušis“, Niujorkas
Brendis Aleksandras
1 1/2 uncijos. Konjakas
3/4 uncijos. kremas
3/4 uncijos. baltas kakavos kremas
Priemonės: purtyklė, sietelis
Stiklas: kokteilis
Garnyras: šviežiai tarkuotas muskato riešutas
Norėdami tai padaryti, sumaišykite visus ingredientus purtyklėje su ledu. Sukratykite ir perkoškite į kokteilinę taurę, tada papuoškite šviežiai tarkuotu muskato riešutu.
Adaptavo Jess Goldfarb, Due West, Niujorkas
Blitzen
1 1/2 uncijos. Londono sausas džinas
1 oz. baltojo šokolado likeris
1/2 uncijos. Branca Menta
1/2 uncijos. riebi grietinėlė
1 šaukštelis absento
Įrankiai: purtytuvas, sietelis, smulkaus tinklelio koštuvas
Stiklas: kupė
Garnyras: miniatiūriniai saldainiai
Sumaišykite visus ingredientus ledu užpildytoje purtykloje ir stipriai suplakite. Dvigubai perkoškite į atšaldytą kupė ir papuoškite miniatiūrine saldainių lazdele.
Alexas Howardas, Martha My Dear, Nešvilis