Vienas iš retų atvejų, kai remiksas tampa žinomesnis už originalą, „Alexander“ yra formą keičiantis kokteilis, kurio šaknys buvo prieš uždraudimą. Ankstyviausia iteracija „Alexander“ debiutavo maždaug 1914 m. ir sujungė džiną, kakavos kremą ir grietinėlę. 20-ajam amžiui įsibėgėjus, barmenai, tokie kaip Harry MacElhone, legendinio Paryžiaus baro Harry’s New York savininkas, atsisakė džino lengvai geriamam brendžiui. Sukurtas Brendis Alexanderis buvo apvalesnis ir turtingesnis, o galiausiai tapo populiaresnis nei jo pirmtakas, sukurdamas epizodus nuo Džeimso Bondo apysakos „Riscio“ iki 1970 m. Mary Tyler Moore šou. Kokteilis ir toliau tobulinamas šiuolaikiniuose baruose, kurių versijose yra viskas nuo airiško viskio iki žolinio džino ir absento. Metodai ir ingredientai skiriasi, tačiau visi yra kieti, kreminiai ir tvirti Aleksandrai.

Airiška kava Alexander

Viena iš keturių Manheteno kokteilių „The Dead Rabbit“ meniu esančių airiškų kavų, ši elegantiška iteracija buvo iš dalies įkvėpta brendžio Aleksandro, patiekto netoliese esančiame, dabar uždarytame bare „BlackTail“. „Jis buvo drąsus, šiek tiek saldus ir kreminės spalvos“, – apie „BlackTail“ kokteilį pasakoja „The Dead Rabbit“ generalinis direktorius Ianas Alexanderis. „Vieną dieną jis tiesiog spragtelėjo – sumaišėme abu ir gimė airiška kava Alexander. Gėrimas įgauna skonio sluoksnius iš trumpo ingredientų sąrašo. Airiškas viskis suteikia stuburą, jame yra kvapnus saldumas iš likerių, o Pedro Ximénez cheresas „kokteilį suteikia maloniai džiovintų vaisių ir prieskonių natos, veikia kaip tiltas tarp kavos ir kasos“, – sako Aleksandras.

1 oz. Airiškas viskis
3/4 uncijos. kavos likeris
3/4 uncijos. kakavos kremas
1/2 uncijos. Pedro Ximénez cheresas

Priemonės: purtyklė, sietelis
Stiklas: Nickas ir Nora
Garnyras: lengvai plakta grietinėlė, pasirinktinai: liofilizuotų juodųjų serbentų milteliai

Norėdami sumaišyti gėrimą, sumaišykite visus ingredientus purtyklėje su ledu. Išmaišykite, kad atvėstų, tada nukoškite į Nick & Nora stiklinę. Ant viršaus užtepkite lengvai plaktą grietinėlę, tada papuoškite liofilizuotų juodųjų serbentų milteliais.

Ianas Aleksandras, „Negyvas triušis“, Niujorkas

Brendis Aleksandras

Norėdami suprasti, kaip Brendis Aleksandras tapo šimtmečio vidurio sensacija, apsvarstykite šią konjako versiją iš Due West, Niujorko gastropubo. „Tai puikus gėrimas po vakarienės“, – sako vadovaujanti partnerė Jess Goldfarb. „Tai smagu, šventiška ir lengvai geriama.” „Goldfarb“ modernizuoja receptą, brendžiui dedant priekyje ir centre bei naudojant „mažiau kakavos ir grietinėlės – kokteilis nebus per sunkus“. Konjakas vaidina svarbų vaidmenį gaminant šį gaminį, todėl rinkitės išmintingai: Goldfarbui patinka, kaip jo mėgstamo butelio (Cognac Park VS Carte Blanche) kepti vaisiai ir šildančios prieskonių natos suteikia gėrimui ypač žiemiško profilio.

1 1/2 uncijos. Konjakas
3/4 uncijos. kremas
3/4 uncijos. baltas kakavos kremas

Priemonės: purtyklė, sietelis
Stiklas: kokteilis
Garnyras: šviežiai tarkuotas muskato riešutas

Norėdami tai padaryti, sumaišykite visus ingredientus purtyklėje su ledu. Sukratykite ir perkoškite į kokteilinę taurę, tada papuoškite šviežiai tarkuotu muskato riešutu.

Adaptavo Jess Goldfarb, Due West, Niujorkas

Blitzen

Traškus Londono sausas džinas sudaro šio Aleksandro rifo „Martha My Dear“ Nešvilyje, Tenesyje, stuburą. „Aštresnės augalinės medžiagos sumažina kitų ingredientų saldumą ir papildo Branca Menta bei absento žolelių natas“, – sako baro vadovas ir bendrasavininkas Alexas Howardas. Šokoladas ir anyžiai „gerai žaidžia kartu“, priduria jis, o absento brūkšnys suteikia „subtilaus sudėtingumo ir ryškumo šiaip giliems ir sodriam klasikinio Aleksandro skoniui“. Jis mano, kad tai labiau suaugęs pasirinkimas saldesnių brendžio versijų „dėl papildomo sudėtingumo, sausesnio profilio ir šiek tiek geresnio įrodymo“.

1 1/2 uncijos. Londono sausas džinas
1 oz. baltojo šokolado likeris
1/2 uncijos. Branca Menta
1/2 uncijos. riebi grietinėlė
1 šaukštelis absento

Įrankiai: purtytuvas, sietelis, smulkaus tinklelio koštuvas
Stiklas: kupė
Garnyras: miniatiūriniai saldainiai

Sumaišykite visus ingredientus ledu užpildytoje purtykloje ir stipriai suplakite. Dvigubai perkoškite į atšaldytą kupė ir papuoškite miniatiūrine saldainių lazdele.

Alexas Howardas, Martha My Dear, Nešvilis





Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -