Patobulinkite savo Kalėdų užkandžių žaidimą su šiuo nuostabiu keptu brie su medumi ir spanguolėmis. Šis kreminis, tirpstantis brie puikiai dera su saldžiu ir aitingu spanguolių padažu, sukurdamas gryną atostogų magišką skonį! Puikiai tiks klasikiniam kalėdiniam vakarėliui, elegantiškai vakarienei ar net tik Kalėdų vakarienės įžangai!


Spanguolių kepto brie receptas
Keptas brie yra vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų, kai jis gaminamas teisingai. Per dažnai gauni, o bri nėra iki galo iškepęs, todėl nėra išsilydęs ir lipnus – šiam spanguolių keptam brie viskas tinka.
Ištirpusio brie, saldžiarūgščio spanguolių padažo ir ant viršaus užlašinto saldaus medaus derinys yra toks pat geras, koks yra. Ir tai padaryti taip paprasta, kaip tik galite!
Nors tai savotiškesnė kepto brie versija nei mano bekono brie kąsneliai, ji vis tiek tinka beveik bet kokiai kalėdinio vakarėlio temai, nesvarbu, ar keičiatės dovanomis, ar žaidžiate kalėdinių žaidimų vakarą, ar tiesiog ruošiate meduolių namelį. vakarėlis!
Jūs netgi galite tai pridėti prie kalėdinės kepinių lentos – skoniai būtų puikūs su įvairiais kepinių lentų krekeriais ir kaušeliais! Ir nepamirškite naminės vasburės jai nuplauti!
Kodėl jums ypač patiks šis keptas brie
- Drąsūs skoniai – puikus aštraus, saldaus ir kreminio mišinio mišinys. Tai viskas, apie ką svajojate, kai kalbate apie keptą brie.
- Elegantiškas užkandis – Mūsų svetainėje yra daug kalėdinių užkandžių, kurie nėra tokie prabangūs (žiūrintys į jus sūrias kiaules antklode), bet šis tikrai tinka Kalėdų vakarienei ar šeimos Kalėdų vakarėliui!
- Patogus pradedantiesiems – Tai elegantiškas receptas, kurį gali atlikti bet kokio lygio virėjas. Tai maždaug taip paprasta, kaip yra!


- Spanguolės – jie turi būti švieži ir išplauti. Pirkite juos dideliais kiekiais ir pagaminkite šią spanguolių keptą brie, tada šią spanguolių apelsinų duoną.
- Obuolių sidras – galima naudoti obuolių sultis, bet jų skonis nebus visiškai toks pat. Įsitikinkite, kad nenaudojate obuolių sidro acto – tai bus visiškai kitoks skonis, o ne toks, kokio norite.
- Rudasis cukrus – Galite naudoti įprastą cukrų, bet tai suteiks jam lengvesnį skonį, o ne sodrų skonį, kaip parašyta.
- Cinamono lazdelės – Jei neturite lazdelių, galite tai pakeisti į maltą vieną arbatinį šaukštelį cinamono.
- Prieskoniai – tiek imbierą, tiek muskato riešutą galima iškeisti į panašius prieskonius arba visai atsisakyti, jei jų neturite (bet su juo, aišku, geriau).
- Spanguolių padažas – galite naudoti konservuotą spanguolių padažą, bet jis nebus beveik toks geras, kaip pasigaminti naminį spanguolių padažą, įtrauktą į šį įrašą.
- Brie apvalus – jums reikės vieno pilno brie rato. Nemėginkite naudoti griežinėlių ar brie kąsnelių – jis vis tiek būtų skanus, bet nebus to paties lipnaus kepto brie skonio.
Kaip pasigaminti keptą brie su medumi
Kai visi ingredientai yra paruošti, laikas pradėti gaminti. Čia yra viskas, ką reikia žinoti, įskaitant išsamias nuotraukas, kaip pasigaminti šį skanų keptą brie užkandį!
1 – Pasigaminkite spanguolių padažą
Pradėkite į nedidelį puodą įpildami obuolių sidro, medaus, rudojo cukraus ir prieskonių. Virkite ant vidutinės ugnies ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Reguliariai maišykite, kad niekas nepriliptų prie dugno ir nesudegtų.
Kai cukrus ištirps, suberkite šviežias spanguoles ir padidinkite ugnį, kol mišinys pradės virti.
Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki ugnies ir leiskite padažui virti maždaug dešimt minučių. Saugokitės, kad spanguolių virimo metu jos neišnyks.
Kai visos spanguolės iššoks ir padažas sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir leiskite padažui atvėsti.


2 – sluoksniuokite Brie
Kol kepa spanguolių padažas, įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių.
Įdėkite brie į negilią apvalią kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi (arba nedėkite – žr. patarimą žemiau). Iškirpkite keletą plyšių viršutinėje brie vaško antspaudoje.
Pastaba!
Jei planuojate patiekti brie tiesiai iš serviravimo indo, kai jis kepamas, tada nereikia dėti pergamentinio popieriaus.
Jei norite perpilti brie ant kepimo lentos ar kitos lėkštės, kepkite ant pergamentinio popieriaus sluoksnio. Taip iškeptą brie galėsite lengvai įstumti ant bet kokio norimo padėklo.
Kad būtų lengviau išvalyti, patariu palikti brie ant pergamentinio popieriaus sluoksnio, kad jis nepriliptų prie bet kurio dėklo, į kurį jį padėsite.
Užpildykite brie gausia spanguolių padažo dalimi. Priklausomai nuo jūsų brie apvalios formos, padažo gali likti ir. Jei tai padarysite, nesijaudinkite, jis puikiai tiks su kalakutiena ar bet kokiu šventiniu patiekalu!


3 – Iškepkite iškeptą bri
Į įkaitintą orkaitę dedame spanguolių aptrauktą brie ir kepame apie penkiolika minučių.
Išimkite iš orkaitės ir uždenkite sveiku medaus lašeliu, bet nepersistenkite (nors aš asmeniškai niekada nemanau, kad medaus yra pakankamai, todėl galbūt persistenkite).


4 – Patiekite iš karto
Kai tik įdėsite medaus, iškeptą brie išdėkite, kad žmonės tuoj pat galėtų mėgautis. Ir kai sakau iš karto, turiu galvoje iš karto – iškeptas brie yra geras kambario temperatūroje, bet nuostabus, patiekiamas šiltas, kol dar yra gaivus.
Štai tada tai vienas iš mano mėgstamiausių dalykų!
Patiekite su įvairiais krekeriais ar duonos griežinėliais šiltam šventiniam užkandžiui. Visiems patiks spanguolių, medaus ir lydyto kepto brie derinys.


Ekspertų patarimai ir saugojimo informacija
Pridėkite tekstūrą užpildami brie su graikiniais riešutais. Dar saldesniam patiekalui galite naudoti cukruotus graikinius riešutus, bet man asmeniškai jie kiek per saldūs!
Po kepimo pridėkite medaus neleis jam pasimesti padaže.
Padvigubinkite spanguolių padažą naudoti kaip užtepėlę šventinei vakarienei.
Spanguolių padažą pasigaminkite dieną prieš kad sutaupytumėte laiko, o iškeptas brie būtų paruoštas naudoti vos per kelias minutes.
Likučius naudokite kaip pagrindą skaniam kalakutienos ar kumpio sumuštiniui. Taip pat būtų labai gerai su trupučiu šviežio baziliko.
Laikyti hermetiškame inde iki penkių dienų šaldytuve. Įkaitinkite įdėdami į šaltą orkaitę ir įkaitindami orkaitę iki 350 laipsnių ir leisdami brie vėl sušilti orkaitėje. Bus beveik kaip naujas!


Kepta Brie DUK
Ar prieš kepant nuimate žievelę?
Ne, jei prieš kepdami pašalinsite žievelę, visas tas sūrus gėris ištirps visur.
Ar žievelė yra valgoma?
Taip! Nors jis yra daug kietesnis nei minkšto sūrio vidus, jei norite, galite valgyti žievelę arba valgyti aplink ją.
Ar galite tai padaryti iš anksto?
Iškeptą brie geriausia mėgautis šiltu, kol sūris yra gražus ir išsilydęs, todėl rekomenduoju jo nedaryti iš anksto, o iškepti prieš pat patiekiant. Tačiau spanguolių padažą galite iš anksto paruošti šaldytuve, kol būsite pasiruošę kepti bri!


Daugiau lengvų kalėdinių užkandžių
Šis keptas brie puikiai derės su bet kuriuo iš šių lengvų kalėdinių užkandžių!
Aptarnauja žmonių
Spanguolių padažas
-
Į nedidelį puodą įpilkite obuolių sidro, rudojo cukraus ir prieskonių. Virkite ant vidutinės ugnies, maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
1/2 puodelio obuolių sidro, 1/4 puodelio rudojo cukraus, 1 cinamono lazdelė, 1/4 šaukštelio muskato riešuto, 1/4 šaukštelio imbiero
-
Kai ištirps, suberkite šviežias spanguoles ir kaitinkite, kol mišinys pradės virti.
6 uncijos spanguolių
-
Sumažinkite iki ugnies ir leiskite padažui virti maždaug dešimt minučių.
-
Kai visos spanguolės iššoks ir padažas sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Iškeptas Brie
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių.
-
Įdėkite brie į negilią apvalią kepimo formą. Viršutinėje brie žievėje įpjaukite keletą pjūvių.
8 oz brie apvalus
-
Užpildykite brie gausia dalimi spanguolių padažo (tai skirsis priklausomai nuo jūsų brie dydžio).
-
Kepkite įkaitintoje orkaitėje penkiolika minučių.
-
Išimkite iš orkaitės ir šiltą brie apšlakstykite medumi. Jei norite, apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
1/4 stiklinės medaus, 1/4 puodelio graikinių riešutų
-
Patiekite su krekeriais ar duona šiltam šventiniam užkandžiui.
Pridėkite tekstūrą užpildami brie su graikiniais riešutais. Dar saldesniam patiekalui galite naudoti cukruotus graikinius riešutus.
Po kepimo pridėkite medaus neleis jam pasimesti padaže.
Padvigubinkite spanguolių padažą naudoti kaip užtepėlę šventinei vakarienei.
Spanguolių padažą pasigaminkite dieną prieš kad sutaupytumėte laiko, o iškeptas brie būtų paruoštas naudoti vos per kelias minutes.
Likučius naudokite kaip pagrindą už skanų kalakutienos sumuštinį.
Laikyti hermetiškame inde iki penkių dienų šaldytuve. Įkaitinkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje ir mėgaukitės šiltu.
Kalorijos: 260kcal, Angliavandeniai: 28g, Baltymai: 9g, Riebalai: 14g, Sotieji riebalai: 7g, Polinesotieji riebalai: 3g, Mononesotieji riebalai: 3g, Cholesterolis: 38mg, Natris: 242mg, Kalis: 144mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 24g, Vitaminas A: 244TV, Vitaminas C: 4mg, Kalcis: 93mg, Geležis: 1mg