Kiaušinių lukštus lengva negalvojant išmesti į šalį, kai šėlstate į maisto gaminimo ar kepimo aistrą, tačiau ar žinojote, kad galite suteikti jiems antrą gyvenimą savo sode ir namuose?
Paprašėme dviejų valymo ekspertų ir vieno patyrusio „pasidaryk pats“ meistro, kad jie papasakotų, kaip jie gauna daugiau kilometrų iš kiaušinių, išskyrus virimą ir kepimą.
Susipažinkite su Ekspertu
- Viviana Holguin yra žmonių patirties lyderis Maid Brigade Mančesteryje, Konektikuto valstijoje.
- Robinas Merfis yra Chirp Chirp Cleaning įkūrėjas.
Pirma, kaip paruošti kiaušinių lukštus
Kiaušinių lukštai nusipelno paaukštinimo jūsų namuose. Šiek tiek paruošę, kad įsitikintumėte, jog jie yra švarūs ir dezinfekuoti, galite juos naudoti toliau nurodytais ir kitais protingais tikslais.
Jei kiaušinius išvirėte tinkamoje temperatūroje, tuomet turėtumėte naudoti tuos kiaušinių lukštus, nors galbūt norėsite juos nuplauti, kad pašalintumėte visas vidines membranas. Bet jei pradedate nuo žalių kiaušinių, prieš tęsdami norėsite tuos lukštus nuvalyti.
- Nuplaukite juos, kad pašalintumėte trynius ir membranas.
- Mikrobangų krosnelėje arba kepkite kiaušinių lukštus orkaitėje, kad juos dezinfekuotumėte. Padėkite juos ant mikrobangų krosnelei tinkamos lėkštės ir kaitinkite ant aukštos ugnies 3–4 minutes. Arba padėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 400ºF temperatūroje apie 10 minučių.
Kepant ar mikrobangų krosnelėje kiaušiniai ne tik dezinfekuojami, bet ir išsausėja, todėl juos daug lengviau sumalti iki smulkios konsistencijos.