Padėkos dienos priėmimas gali būti svečių, maisto ir pramogų antplūdis, dėl kurio jaučiatės išsekę. Svarbu stengtis palaikyti tvarką, kad svečiams būtų suteikta geriausia patirtis ir neprarastumėte galvos. Vienas iš būdų tai padaryti – pabandyti kontroliuoti kvapus namuose, kad draugai ir šeimos nariai neišeitų kvepėti kaip kalakutiena, o jūs penktadienį pabustumėte žvalūs.

Paprašėme ekspertės vakarėlių planuotojos jos geriausių patarimų ir gudrybių, kaip surengti Padėkos dieną, kad jūsų namai kvepėtų nuostabiai, o šie lengvi veiksmai amžiams pakeis jūsų požiūrį į atostogas ir jų kvapą.

Susipažinkite su Ekspertu

Seri Kertzner yra „Little Miss Party Planner“ renginių planavimo įmonės ir „The Social Society“, vakarėlių tiekimo ir dovanų parduotuvės Ponte Vedra paplūdimyje, Floridoje, savininkė.

Namų ruošimas

Prieš pradėdami gaminti maistą ir priimti svečius, pabandykite paruošti savo namus, kad maistas netaptų vieninteliu kvapu namuose. Tai galite padaryti uždegdami žvakes, bet tai gali būti ne geriausias pasirinkimas.

„Aš nebūtinai noriu sumaišyti kvapnią žvakę į naktį su visu tuo maistu“, – sako Seri Kertzner, „Little Miss Party Planner“ renginių planavimo įmonės savininkas. „Aš ruošiu namus šiems kvapams, prikraunu šviežio eukalipto – jis kvepia tikrai gaiviai, natūraliai ir skaniai bei puikiai papildo maisto kvapus.

Visą dieną namuose sklandant tiek daug gaminimo kvapų, daug lengviau pasinerti į kvapus ir juos papildyti. Jei bandysite nugalėti arba kovoti su natūraliais kvapais savo erdvėje, galite netyčia sugadinti maistą. Vietoj to, vazose ar stiklainiuose namuose naudokite šviežią eukaliptą, pušį, muskato riešutą arba palo santo, kad išlaikytumėte sanglaudą.

Norite daugiau valymo ir organizavimo patarimų? Prisiregistruokite gauti nemokamą kasdienį informacinį biuletenį, kad gautumėte naujausių įsilaužimų, ekspertų patarimų ir dar daugiau!

Vonios kambario paruošimas

Kadangi vonios kambarys yra atskirtas nuo likusios prieglobos erdvės, apsvarstykite galimybę čia paįvairinti savo kvapus. Nors gali kelti nerimą (ir labai didelį gaisro pavojų) palikti žvakę be priežiūros kelias valandas, yra ir kitų būdų, kaip įnešti į erdvę kitokį kritimo kvapą.

„Man patinka vonios kambaryje palikti nendrinį difuzorių – tai puikus būdas išlaikyti gaivų kvapą“, – sako Kertzneris. „Galite juos rasti su sezoniniais kvapais, tokiais kaip pušis, rudens lapai ir moliūgai; Man patinka atmesti tuos skonius ir kvapus nuo maisto.

Šviežiai kvepiantis vonios kambarys

Apsvarstykite galimybę ant tualeto bako palikti papildomą vonios purškiklį, kurį svečiai galėtų naudoti savo nuožiūra.

Rengiant vakarienę

Liliboas / Getty Images

Vakarienės metu galioja tos pačios taisyklės, kaip ir anksčiau: galbūt nemaišykite dirbtinių žvakių kvapų su maistu, nes jie gali būti gana stiprūs. Bet tai nereiškia, kad jūs negalite uždegti žvakių.

Vakarieniaudami nedvejodami uždegkite nekvapias žvakes ir žvakides, kurios yra jūsų dekoro ar stalo kraštovaizdžio dalis. Jie sukuria nuostabią atmosferą, nesugadindami erdvės kvapų. Ir tai, kad žvakės yra bekvapės, nereiškia, kad jūs negalite žaisti su kvapais.

„Manau, kad net kai uždegate degtuką, kad uždegtumėte žvakes, tai padeda sumažinti bet kokį tikrai aštrų skonį ar kvapą, kuris sklinda per maistą“, – sako Kertzneris. „Ir užuot paėmęs nuobodžią seną degtukų knygelę iš restorano, pažiūrėkite, ar rasite smagų rinkinį. Tokia smulkmena, kai eini uždegti žvakių ir visi mato, užmezga pokalbį.

Vakarėliui pasibaigus

Kai priegloba bus baigta ir prasidės valymas, atidarę duris ir langus, kad įeitų grynas oras, išlaisvinsite dalį erdvės tvankumo. Ir galiausiai, pats metas uždegti kvapnią žvakę, jei norite.

„Žvakės ir grynas oras neabejotinai padeda pašalinti kvapą ir po ilgos maisto gaminimo dienos grąžina į namus tą jaukų, šiltą kvapą“, – sako Kertzneris.

Siekite kažko gaivaus, švaresnio kvapo, kuris papildytų nuotaiką ir pašalintų maisto kvapus. Geri kvapai yra eukalipto, levandų, jūros ir pušies kvapai. Arba, jei tiesiog negalite atsigauti nuo gilaus rudens kvapų, išbandykite moliūgų, prieskonių, cinamono ar obuolių.

Patarimai, kaip kontroliuoti kvapą

Kiekvienas rengia skirtingai, ir nėra klaidingo būdo kontroliuoti kvapą savo namuose, tačiau tai yra geriausi jūsų šventės kvapinimo darbai.

  • Laikykitės to paties kvapo. Iš maisto jau yra daug įvairių aromatų, todėl geriau neužgožti pojūčių kontrastingais priedais.
  • Suteikite vonios kambariui savo parašą. Malonu turėti gerai kvepiantį vonios kambarį, o kadangi tai yra ta erdvė, kuri yra visiškai atskirta, išbandykite švaresnį ar labiau sezoninį kvapą.
  • Stebėkite atvirą liepsną. Tiek gaminant maistą, tiek degant neprižiūrintoms žvakėms gaisro pavojus yra labai realus. Būtinai stebėkite degančius daiktus, nes Padėkos dieną niekas nesugadins labiau nei nudegimas ir jo kvapas.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -