Šis naminio kepsnio receptas yra pats geriausias maistas!
Atlikus paprastus veiksmus, jautienos kepsnys lėtai kepamas orkaitėje su svogūnais, morkomis ir bulvėmis, kol ištirps burnoje.
Patiekite su sodriu, pikantišku padažu, kad būtų tobulas jaukus patiekalas.


- Šis receptas turi puikių atsiliepimų ir duoda rezultatų švelnus kepsnys kiekvieną kartą!
- tai lengva pagaminti su pagrindiniais ingredientais.
- Kepsnys kepamas su daržovėmis, kad viename puode būtų pilnas patiekalas.
- Įtraukiau nuoseklias pikantiško padažo instrukcijas.


Ko prireiks tobulam kepsniui
- Jautiena: Mano pirmasis pasirinkimas puodui kepti yra kepsnys, nes jis tampa toks švelnus. Kiti kietesni jautienos gabalai su marmuru, pvz., apvalūs arba kepsniai, tampa minkšti ir sukuria kvapnius padažus, kai jie verda lėtai ir lėtai. Šiame recepte taip pat galite naudoti kiaulienos mentę arba Bostono užpakaliuką.
- Svogūnai: Svogūnus verdu kartu su kepsniu, jie ištirpsta padaže ir suteikia daug skonio. Jei norite svogūno gabalėlių, pridėkite daugiau su kitomis daržovėmis.
- Daržovės: Prie šio kepsnio recepto pridedamos morkos, salierai ir bulvės, tačiau galite pridėti ir kitų daržovių, pavyzdžiui, grybų, ropių ar saldžiųjų bulvių.
- Sultinys: Mėsai troškinti naudoju jautienos sultinį arba sultinį kartu su raudonuoju vynu. Vyną galite pakeisti papildomu sultiniu. Nenaudokite sultinio, kuriame mažai natrio.
- Padažas: Padažą sudaro sultys iš mėsos, sutirštintos kukurūzų krakmolu arba miltais.








Kaip pasigaminti keptą puodą
Tai yra kepsnio kepimo žingsnių apžvalga –visą informaciją rasite žemiau!
- Jautiena kepti: Pagardinkite ir apkepkite jautienos kepsnį.
- Įpilkite svogūnų ir sultinio: Įpilkite svogūnų, sultinio, vyno ir prieskonių. Kepame orkaitėje.
- Pridėti daržovių: Sudėkite daržoves ir kepkite, kol kepsnys ir daržovės suminkštės.
- Padaryti padažą: Atskirkite riebalus nuo lašinukų ir paruoškite padažą pagal recepto nurodymus.




Holly’s Pro patarimai, kaip kepti puoduose
- Pakepinkite dėl skonio: Jautienos kepinimas suteikia papildomo skonio. Prieš gamindami padažą, nuo puodo dugno nubraukite rudus gabalėlius (AKA the fond).
- Pailsėkite mėsą: Išimkite mėsą iš puodo ir leiskite pailsėti, kol gaminsite padažą.
- Patikrinkite šakute: Norėdami gauti geriausių rezultatų, patikrinkite kepsnį šakute. Jis turėtų lengvai subyrėti. Jei mėsa nėra minkšta, uždenkite ją ir kepkite dar 20–30 minučių, tada patikrinkite dar kartą.
- Gaminimo laikas gali skirtis priklausomai nuo perkamo kepsnio dydžio ir rūšies. Štai apytikslis kepimo laikas orkaitėje:
- Kepkite 3 svarų kepsnį iš viso 3–3,5 valandos
- Kepkite 4 svarų kepsnį iš viso 3,5–4 valandas
- Kepkite 5 svarų kepsnį iš viso 4,5–5 valandas
Likusio puodo kepsnio laikymas
- Likusį puodo kepsnį laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 3-4 dienų.
- Užšaldykite porcijas maišeliuose su užtrauktuku iki 3 mėnesių ir atitirpinkite per naktį šaldytuve.
- Įkaitinkite ant viryklės, jei reikia, įpilkite daugiau sultinio.
Likučiai?
Ar gaminote šį klasikinį kepsnio receptą? Būtinai palikite komentarą ir įvertinimą žemiau!




Puodo kepsnio receptas
Šis kepsnys iš lėto kepamas su bulvėmis ir daržovėmis iki pikantiško ir švelnaus tobulumo.


Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 300°F.
-
Kepsnį pagardinkite druska ir pipirais.
-
Didelėje olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Apkepkite kepsnį iš abiejų pusių, kol apskrus, apie 4 minutes kiekvienoje pusėje, jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus.
-
Aplink kepsnį išdėliokite svogūnus. Sumaišykite sultinį, vyną, česnaką, rozmariną ir čiobrelius. Supilkite ant kepsnio. Pridėti lauro lapą.
-
Užvirkite ant viryklės ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai sultinys užvirs, uždenkite ir pašaukite į orkaitę ir virkite 2 valandas.
-
Sudėkite bulves, morkas ir salierus ir kepkite dar 2 valandas (4 svarų kepsniui) arba tol, kol kepsnys ir bulvės taps minkštos šakute.
-
Išmeskite lauro lapą. Jautieną švelniai supjaustykite dideliais gabalėliais šakute arba supjaustykite storais gabalėliais. Patiekite su sultimis arba paruoškite padažą (žemiau), jei norite.
- 2 šaukštus kukurūzų krakmolo arba miltų sumaišykite su 2 šaukštais šalto vandens iki vientisos masės.
- Išimkite jautieną ir daržoves iš puodo. Norėdami atskirti riebalus nuo lašinukų, naudokite padažo separatorių arba šaukštą.
- Likusį sultinį / lašinukus užvirinkite ir po truputį įmaišykite srutų mišinį, kol sutirštės. Jei reikia, įpilkite papildomo sultinio.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Pasigaminti padažą su rouxį puodą suberkite 4 šaukštus miltų ir 4 šaukštus sviesto ir virkite 2 minutes. Palaipsniui įpilkite 3–4 puodelius nugriebtų lašinukų, kiekvieną kartą plakdami iki vientisos masės. Leiskite virti 1 minutę ir pagardinkite papildomai druska ir pipirais.
Saugokite likučius iki 4 dienų šaldytuve arba iki 3 mėnesių šaldiklyje.
Kalorijos: 418 | Angliavandeniai: 16g | Baltymai: 35g | Riebalai: 21g | Sotieji riebalai: 9g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 11g | Transriebalai: 1g | Cholesterolis: 117mg | Natris: 282mg | Kalis: 1119mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 5171TV | Vitaminas C: 15mg | Kalcis: 60mg | Geležis: 4mg
Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.







