Tačiau tai taip pat yra patiekalas, kurį gaminu vakarienėms, kurio draugai vėl ir vėl prašė, nes jis toks skanus. Jei pramogaudami norite kreminio, švelnesnio skonio, įdėkite kokosų pieno skardinę. Gerai, tai nėra mažai riebalų, bet oi, kalorijos to vertos. Arba galite naudoti neriebų kokosų pieną, kad karis būtų sveikas. Jei nemėgstate neriebaus kokosų pieno, paprastas jogurtas yra puiki alternatyva, kad jautienos karis būtų kreminis.
Lieknėjančio pasaulio jautienos kario pirkinių sąrašas
- 700g pakelis jautienos kubeliais
- 1 didelis susmulkintas svogūnas
- 3 susmulkintos česnako skiltelės
- 1 400 g skardinės pjaustytų pomidorų, sutrintų
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis ciberžolės
- ½ šaukštelio kalendros
- ½ šaukštelio kajeno pipirų
- 1 valgomasis šaukštas garam masala
- ½ šaukštelio kmynų
- ½ šaukštelio rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 200 ml jautienos sultinio
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- Papuošimui šviežios smulkintos kalendros
- Granatų sėklos papuošimui
Kokią jautieną turėtumėte nusipirkti pagal lėtos viryklės receptus?
Tai tikrai nesvarbu, ir būtent tai puiku lėtoje viryklėje. Dažniausiai perku jautienos šlaunies mėsą, kuri yra tobula troškinta mėsa. Tai labai pigu ir žinoma kaip kieta. Tačiau lėtas kepimas puikiai tinka kietesnei mėsai, tokiai kaip jautiena, nes ji kepama visą dieną. Taigi ji nesuyra, o iškepa į gražią, švelnaus skonio jautieną, todėl skanus patiekalas. Tai puikus būdas sumažinti pirkinių sąskaitas.
Geriausias patarimas, kaip iš anksto paruošti lėtą virimo jautienos karį
Prieskonių mišinį ruošiu dideliais kiekiais, o kario prieskonių mišinį laikau mažose talpyklose. Aš linkęs gaminti 10–15 porcijų, todėl karis visada greitai įsimaišau.
Metodas
- Keptuvėje ant kaitlentės įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautienos gabalėlius, taip pat gerai apvoliokite jautieną paprastuose miltuose ir įdėkite arbatinį šaukštelį česnako.
- Porą minučių pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs.
- Į lėtą viryklę suberkite susmulkintus svogūnus, česnaką, prieskonius, druską ir pipirus.
- Pomidorus sutrinkite ir supilkite į lėtą viryklę kartu su ruduoju cukrumi.
- Įpilkite citrinos sulčių ir jautienos sultinio ir išmaišykite.
- Uždenkite dangtį ir palikite ant vidutinės ugnies 6 valandas, retkarčiais pamaišydami.
- Patiekite su ryžiais ir papuoškite kalendromis ir granatų sėklomis.
- Aš taip pat gaminu šį receptą su vištiena ir ėriena ir jis yra vienodai nuostabus.
- Jei nesijaudinate būti garbanotas ir neriebus, patiekite su naan duona, popadomis, mangų čatniu ir agurkų raita.
Galite užšaldyti šio lieknėjančio pasaulio jautienos kario padažą
Taip, aš visada darau papildomas masala padažo partijas ir užšaldau hermetiškame inde, arba galite gaminti kario prieskonių indelius partijoje. Tai labai paprastas receptas vidurio savaitės, kurį ryte galima paimti iš šaldiklio ir palikti atitirpti dienos metu ir paruošti greitą patiekalą. Šis padažas puikiai tinka ir prie vištienos.
Daugiau lėtos viryklės receptų
Ingredientai
-
Ingredientai jautienos masalai, lieknėjančiam pasauliui jautienos kariui,
-
700 g pakuotė kubeliais pjaustytos jautienos
-
1 didelis susmulkintas svogūnas
-
3 susmulkintos česnako skiltelės
-
1 400 g skardinės pjaustytų pomidorų, sutrintų
-
1 šaukštelis druskos
-
1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
-
1 šaukštelis ciberžolės
-
½ šaukštelio kalendros
-
1 šaukštelis cinamono
-
½ šaukštelio kajeno pipirų
-
1 valgomasis šaukštas garam masala kario miltelių
-
½ šaukštelio kmynų
-
½ šaukštelio rūkytos paprikos
-
1 šaukštelis citrinos sulčių
-
1 šaukštelis rudojo cukraus (jei nenorite naudoti sinchronizavimo, galite jo atsisakyti)
-
200 ml jautienos sultinio
-
1 valgomasis šaukštas aliejaus
-
Papuošimui šviežios smulkintos kalendros
-
Granatų sėklos papuošimui
-
Pilau ryžiai patiekti
Instrukcijos
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną
- Porą minučių pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs
- Į lėtą viryklę suberkite susmulkintus svogūnus, česnaką, prieskonius, druską ir pipirus
- Tada įmaišykite trintus pomidorus ir rudąjį cukrų.
- Įpilkite citrinos sulčių ir jautienos sultinio
- Uždenkite dangtį ir palikite ant vidutinės 6 valandas
- Patiekite su ryžiais ir papuoškite kalendromis ir granatų sėklomis.
Pastabos
Taip pat galite pakeisti vištieną ar kiaulieną
Informacija apie mitybą:
Išeiga: 6
Porcijos dydis: 1 didelis dubuo
Kiekis vienai porcijai:
Kalorijos: 224Bendras riebalų kiekis: 11gSotieji riebalai: 3gNesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 39 mgNatris: 471 mgAngliavandeniai: 19gPluoštas: 4gCukrus: 11gBaltymai: 15g