Daugelis žmonių norėtų, kad jų virtuvė būtų labiau organizuota, o gera žinia ta, kad pertvarkyti savo erdvę taip, kad ji būtų gerai prižiūrima ir be netvarkos, yra daug lengviau, nei jūs manote. Dalinamės trijų interjero dizainerių ir profesionalių organizatorių patarimais, kaip sukurti virtuvę.
Apsvarstykite galimybę atlikti šiuos veiksmus savo namuose, jei to dar nepadarėte – pamatysite savo erdvę visiškai nauja šviesa.
Susipažinkite su Ekspertu
- Tayloras Fusco yra Tay Fusco Design įkūrėjas.
- Alison Moulder yra profesionalus organizatorius ir Simplicity and Style Home Organizing įkūrėjas.
- Jessica Litman yra organizacijos „The Organized Mama“ įkūrėja.
Srauto pojūtis
@joanna_organize / Instagram
Sutvarkytos virtuvės sukurtos taip, kad padidintų srautą ir efektyvumą, sako Taylor Fusco, Tay Fusco Design įkūrėjas.
„Tikrai pagalvokite apie išdėstymą ir įsitikinkite, kad jis funkcionalus jūsų kasdieniame gyvenime“, – sako ji. „Kad ir kaip atrodo paprasta, ištraukiama šiukšlių dėžė prie pat kriauklės, kuri yra prie pat jūsų indaplovės, atrodo savaime suprantama, bet kartais ją galima praleisti.
Apsvarstykite ir kitus veiksnius, pavyzdžiui, ar jūsų šaldytuvas yra šalia jūsų salos, kurioje pjaustysite daržoves, priduria dizaineris.
Kalbant apie susijusią pastabą, tai reiškia, kad „panašus“ reikia saugoti su „panašu“.
„Pavyzdžiui, visi kepimo įtaisai, sausainių skardos, matavimo puodeliai ir maišymo dubenys turi būti laikomi toje pačioje arti, kad kepimo metu kiekvienas gaminys būtų pasiekiamas ir lengvai randamas“, – sako profesionali organizatorė Alison Moulder. Simplicity and Style Home Organizing įkūrėjas.
Norite daugiau valymo ir organizavimo patarimų? Prisiregistruokite gauti nemokamą kasdienį informacinį biuletenį, kad gautumėte naujausių įsilaužimų, ekspertų patarimų ir dar daugiau!
Padėklas arba kepimo skardos daliklis
@afreshspace / Instagram
Vieną iš jų laikykite virtuvėje, kad kiekvieną kartą gaminant maistą nereikėtų persijoti visų atsargų.
„Nėra nieko blogiau, kaip stumdytis per milijoną viena ant kitos užstrigusių keptuvių, sukeliančių didelį triukšmą, kad pagaliau rastum tą kepimo skardą, kurios jums reikia“, – sako Fusco.
Etiketės
Paprastumas ir stilius namų organizavimas
Moulder sako, kad etiketės yra pagrindinė organizuotos virtuvės sudedamoji dalis.
„Tai reiškia, kad visi namų ūkio nariai yra tame pačiame puslapyje, nesvarbu, ar jie gamina maistą, kepa ar tiesiog iškrauna indaplovę“, – sako ji. „Tai skamba paprastai, bet organizacija yra skirta kiekvienam daiktui sukurti namus.”
Etiketės leidžia lengvai grąžinti daiktus ten, kur jie priklauso, nesvarbu, kas tvarko.
Moulder rekomenduoja ženklinti valymo priemones po kriaukle, konteinerius, kuriuose laikomos prietaiso dalys, maisto laikymo indus ir kt.
Stalčių ir spintelių tvarkyklės
Nesvarbu, ar gyvenate mažoje erdvėje, ar tiesiog turite daug virtuvės reikmenų, organizatoriai padės maksimaliai išnaudoti virtuvės saugyklą.
Moulder ypač mėgsta naudoti išplečiamus bambukinius skirstytuvus stalčiuose.
„Skirstytojai tiesiog padeda išvengti daiktų, kurie atsidurtų netvarkingoje krūvoje“, – sako ji.
Akrilo talpyklos taip pat praverčia, priduria ji.
„Smulkių daiktų talpyklos naudojimas padeda išvengti gabalų pasimetimo spintelės gale.
Dažni Valymai
Išlaikę virtuvę gražią ir švarią, taip pat galėsite išlaikyti tvarką ir išvengti netvarkos.
Jessica Litman, „The Organized Mama“ įkūrėja, rekomenduoja kiekvieną vakarą išvalyti erdvę ir paleisti indaplovę.
„Užuot bėgę, kai kriauklė prisipildo, o indaplovės veikimas pagal nustatytą grafiką padeda išlaikyti netvarkingą erdvę, nes niekas nelieka lauke, kol indaplovė baigsis“, – sako ji.
Individualizuotos sąrankos
Neleiskite, kad standartinės gairės, kaip turėtų atrodyti virtuvė, nulemtų, kaip naudojate savo erdvę, sako Litmanas.
„Jei neturite jokių prieskonių, bet turite prieskonių stalčių, naudokite jį kitiems daiktams, pavyzdžiui, orkaitės pirštinėms, laikyti“, – sako ji. „Tai yra jūsų erdvė, todėl kuriate organizaciją, kuri tinka jūsų naudojimui.”
Pagalvokite prieš perkant
Užuot įtraukę šį naują prietaisą į savo krepšelį ir nerimaujant, kur jis dėsis, kai tik atkeliaus, apsipirkite pagal planą.
„Viskas, kas ateina į virtuvę, turi tam skirtą vietą“, – sako Litmanas. „Šis procesas leidžia apgalvoti, ar įsigysite viską, ką atsinešate į savo virtuvę.