Raudonojo vyno vynuogė, turinti šimtmečių istoriją visoje Amerikoje, „Mission“ turi keletą pavadinimų. Galite išgirsti, kad tai Listán Prieto Ispanijoje arba Meksikoje, Criolla Chica Argentinoje, País Čilėje ir Misión arba Misija Meksikoje ir JAV. Daugelis mano, kad vynuogės kilusios iš Ispanijos Kanarų salų ir per Atlantą atkeliavo XV amžiuje.

Pastaraisiais metais vyndariai nuo pietinės Čilės iki Meksikos ir Kalifornijos Ramiojo vandenyno pakrantės šimtmečių senumo vynuoges naudoja visiškai moderniais būdais. Rašytoja Jessica Dupuy nagrinėja šį judėjimą savo filme „Grape on a Mission“ 2024 m. rugsėjo–spalio mėn. Imbibe.

Naujos kartos „Mission“ vynai yra įvairi, apimantys rožinius, sodrius raudonus ir lengvo kūno, rubino atspalvio vynus, kurie atšaldyti yra ypač gaivūs. Jie gali būti kilę iš regeneruojantis arba ekologiniuose ūkiuose, turi būti kruopščiai maišomi su tolimomis arba vietinėmis vynuogių veislėmis ir vyno gamyboje atliekama minimali intervencija. Štai penki buteliai, skirti pažinti naująją Misijos vynų bangą.mimi pilis

Bichi Listán 2022 m

Šis gaivus, rubino atspalvio vynas yra iš granito, priemolio Valle de Guadalupe (Meksika) dirvožemio. Jis auginamas sausame ūkyje aukštuose sklypuose, fermentuojamas vietinėmis mielėmis ir brandinamas tiek nerūdijančio, tiek neutralaus ąžuolo statinėse. Lengvo kūno ir lengvai geriamas, pipirų raudonų vaisių skonio ir gaiviai sūraus skonio. Patiekite atvėsusį kartu su tamalėmis, mėsainiais ar beveik bet kuo, kas kepimo metu nukrenta nuo grotelių. 35,99 USD, astorwines.com

Catena Zapata La Marchigiana Criolla Chica 2020 m

Ši aitrioji rožinė iš gerbiamos Argentinos vyninės turi pikantišką charakterį. Citrinos žievelė ir sūrios žolelės atsveria prinokusias braškes ir avietes. Vynuogės auga priemolio, smėlio vynuogyne Mendozoje ir fermentuojamos moliniuose vazonuose. Rezultatai yra ryškūs, subalansuoti ir tinkami maistui. Derinkite šį vyną su viskuo – nuo ​​šakniavaisių iki kiaulienos kepsnio iki picos. 21,95 USD, empirewine.com

Scythian Wine Co. Vienišas vilkas 2022 m

Garsus vyndarys Rajat Parr sukūrė šį vieno vynuogyno Kalifornijos raudoną iš išskirtinės Mission vynuogių kolekcijos. Pasodintos 1896 m. ir neprižiūrimos dešimtmečius, kai kurios vynuogės susimaišė su vietinėmis vynuogių veislėmis, sukurdamos dinamišką vyną su aitriu vyšnių ir citrinų skoniu bei dideliu rūgštingumu. „Lone Wolf“ vaisiai skinami rankomis, fermentuojami iš nerūdijančio plieno ir baigiami neutraliose ąžuolo statinėse. 64,99 USD, dtwine.com

De Martino Los Olvidadas

Šio mažo įsikišimo raudonojo vyno vynuogės auga ant šimto metų senumo vynmedžių Čilės pietiniame Itatos slėnyje, mažiau nei 15 mylių nuo Ramiojo vandenyno pakrantės. Visi jie skinami rankomis ir fermentuojami su vietinėmis mielėmis, o po to metus brandinami prancūziško ąžuolo statinėse. Pasak istorikų, „Los Olvidadas“, kuris išvertus reiškia „pamirštieji“, kartu su San Franciske naudoja País – vynuogę, auginamą Čilėje nuo 1640 m. Jis pasižymi elegantišku raudonų vaisių skoniu ir aksominiais taninais ant ilgos, sausos apdailos. 38,04 USD, decantalo.com

Viñas del Tigre Zopilote 2022

Listán Prieto ir Tempranillošis ekologiškai išaugintas ribotos gamybos raudonasis vynas iš Meksikos Valle de Guadalupe yra aštraus, dūminio ir vaisių skonio. Vynuogės skinamos rankomis ir fermentuojamos su natūraliomis mielėmis atskirai dviejų tipų induose: nerūdijančio plieno Listán ir prancūziško ąžuolo – Tempranillo). Malolaktinė fermentacija prieš išpilstymą sukuria integruotus taninus ir lygią, aksominę apdailą. 47,99 USD, meksikiečių vynas.us





Source link

By admin