Kasmet šviečiant daugiau nei 300 saulėtų dienų, nenuostabu, kad daugelis Kolorado valstijos Boulderio gyventojų aistringai mėgsta leisti laiką lauke. Tos pačios sąlygos suteikia miestui tai, ką Jake’as Novotny, į romą orientuoto baro „Jungle“ ir naujai atidarytos tavernos „Siren“ savininkas, vadina „žaliąja juosta su tikrai puikiais produktais aplink mus“. Artumas prie žemės ūkio gėrybių taip pat vaidina svarbų vaidmenį miesto barų ir kokteilių scenose.

„Turime daug barmenų, glaudžiai bendradarbiaujančių su virėjais ir ūkininkais“, – sako Novotny ir pažymi, kaip kai kurie jo kolegos kiekvieną vasarą gamins oleo sirupą iš itin saldžių, riboto kiekio Palisades persikų. „Tokiu būdu tikrai trumpą sezoną galite paversti ilgesniu, o persikų – iki Kalėdų ar Naujųjų metų.

Nuo sezoninių snieglente plaukiojančių keliautojų atvykimo iki Kolorado universiteto Boulder akademinio kalendoriaus miesto gyventojų skaičius dažnai keičiasi, nors turizmo pareigūnai skaičiuoja apie 105 000. Taip pat yra 300 mylių takų, 46 000 akrų atviros erdvės ir netrūksta puikių kokteilių barų, alaus daryklų, kavos skrudintuvų ir butelių parduotuvių. Štai keletas Novotny mėgstamiausių.

„Bitter Bar“.

Daugiau nei 10 metų Jamesas Lee, dažnai vadinamas Kolorado kokteilių krikštatėviu, vadovavo šiai miesto centro vietai. „Jame yra nuostabūs gėrimai ir tvanki, jauki atmosfera“, – sako Novotny. „Visuomet gaunu šratų ir alaus, bet jie puikiai gamina klasiką. Erdvėje yra žemai pakabintos raudonos sofos, aukšti stalviršiai, apsupti bistro kėdžių, ir baras po pakabinamomis lempomis. Kasdieninės laimingos valandos pateikiami seniai mėgstami gėrimai, tokie kaip That Pink Drink (degtinė, Aperol, agurkas ir šviežia citrina) ir Boulder v 2.0 (burbonas, rabarbarų aperityvas, saldus vermutas). Kiti pagrindiniai meniu akcentai yra tradicinis alus ir pasauliniai vynai, taip pat firminiai gėrimai, pavyzdžiui, šakniavaisio alaus įkvėptas kokteilis su vaniliniais ledais, nuplauti šaknimis užpilti rugiai su šeriu, kvapiųjų pipirų likeris ir Galliano; ir Gin & Tonics su savo namuose pagamintu toniku vandeniu.

C baras

Su kuokštinėmis odinėmis sėdynėmis, granato spalvos banketais ir marmurinėmis grindimis ši elegantiška vieta yra „madinga vieta įsigyti Martini“, sako Novotny. Gėrimų sąrašas apima klasikinius ir išradingus kokteilius, tokius kaip Thyme in Andalucía (amontillado cheresas, persikas, čiobreliai ir greipfrutas) ir šilkinis karalienės eliksyras (añejo tekila, palo santo, hibiscus ir kiaušinio baltymas). Aukštojo baro patiekaluose yra mėsainiai ir tartarai iš Kolorado jautienos, Mikan crudo su pomidorų ponzu ir West Side Dog – prabangus dešrainis su aksominiais prosciutto, brie ir saulėje džiovintų pomidorų kaspinėliais. Penktadieniais Denveryje įsikūręs elektronikos duetas „Moose & Bear“ kuruoja vėlyvo vakaro didžėjų rinkinius. „Jei kas nors Boulder lankytųsi pirmą kartą, nuvežčiau juos čia“, – sako Novotny.

Fritzų šeimos aludariai

Mažiau nei 10 mylių nuo Boulderio centro vyro ir žmonos duetas Cory ir Kelly Buening valdo šią šeimai pritaikytą aludę ir alaus daryklą. Cory dešimtmečius dirbo aludariu Vajomingo Gyvatės upėje ir Gravely Kentukyje, kol su Kelly 2021 m. atidarė šią vietą, pavadintą savo sūnaus Fritzo vardu. Vidaus ir lauko erdvė apima stilingą pramoninį vonios kambarį su plytų ir medžio dailylentėmis išklotomis sienomis ir tviskančia erdvia terasa. Namų ypatumai apima Dortmunder Export, vokiško stiliaus blyškų lagerį; traškus „Check Yourself pilsner“; ir Kölsch paslaugos kiekvieną trečiadienį vasaros mėnesiais. Verta trumpai keliauti į Niwot, sako Novotny. „Jie gamina geriausią alų Kolorado valstijoje.

Džiunglės

„Mes esame būrys kokteilių mėgėjų, mėgstančių romą“, – apie savo atogrąžų oazę Boulderio centre pasakoja Novotny. 2019 m. atidarytoje „Jungle“ patiekiami klasikiniai vaistai, tokie kaip skausmą malšinantys vaistai ir šaldyti bananų daiquiris, taip pat originalūs kūriniai, tokie kaip „Cool Intentions“ (japoniškas viskis, Haičio romas, sezamas, sojos padažas ir agurkai) ir „Vice & Virtue“ (romas, Campari, kokosas, ananasas, braškių amaro). Maisto meniu yra užkandžių, tokių kaip gysločių skrudintos bulvytės arba česnakinės Karibų bulvytės, ir daugybė mėsainių, nuo veganiškų juodųjų pupelių paplotėlių su traškiomis salotomis ir poblano majonezu iki mėsingo Jungle Burger su svogūnų žiedais ir ananasais. Erdvėje vyksta vilkimo pasirodymai, tatuiruočių meno parodos, kasmetinis après-ski vakarėlis ir gaunama nauda, ​​skirta rinkti pinigus tokioms vietinėms labdaros organizacijoms kaip „Conscious Alliance“, pelno nesiekianti bado malšinimo organizacija.

Įvairios prekės

2023 m. lapkritį atidarytas šis kaimynystėje esantis turgus ir butelių parduotuvė siūlo mažų partijų amari, bealkoholinių, adaptogeninių spiritinių gėrimų ir kt. Čia yra tradicinio ir komercinio alaus pasirinkimas iš kultinių Kolorado ir tolimų alaus daryklų, o vynai kainuoja nuo 6,50 USD atšaldytų skardinių iki 350 USD šampano. „Viską surenka mūsų barmenai ir kokteilių komanda, ir tokių dalykų, kurių nerasi didelėse parduotuvėse“, – sako Novotny, kurio žmonai priklauso parduotuvė, o jis padėjo pastatyti jos aptakias medines lentynas. „Mes tai taip pat matome kaip bakalėjos pardavėją – tiesiog norime tarnauti bendruomenei“, – sako jis. Tuo tikslu „Sandry“ parduoda sausas prekes, tokias kaip popieriniai rankšluosčiai, konservuota žuvis ir kiti sandėliukai, taip pat turi vyno klubą su mėnesiniais arba vienkartiniais abonementais.

Veiksmažodžių kavos skrudintuvai

Savo originalioje skrudykloje North Boulder mieste Verb 2023 m. atidarė naują kavinę Boulder centre, kurioje pabrėžiama reta vienos kilmės kava. Saulėtoje erdvėje yra aukšti langai, spalvingos freskos ir aptakus stalviršis, apšviestas pakabinamomis lempomis. Populiarus tarp vietinių ir slidininkų bei snieglentininkų, keliaujančių į kalnus, „Verb“ patiekia šaltus užkandžius, užpilus, pagamintus iš natūralių Morke etiopinių pupelių, ir chai bei kaskaros arbatas. „Jų kava yra neįtikėtina“, – sako Novotny. „Tai tokia puiki vieta Boulderyje. Konditerijos dėžutėje yra besisukančių cinamoninių bandelių arba citrininės varškės įdarytų levandų raguolių iš Kolorado „La Belle French Bakery“, o kavinėje parduodamos pupelės pagal užsakymą pagamintuose maišeliuose arba užsisakius mėnesinę kavą.

Nuoroda į informacijos šaltinį

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -