Šiandien iš Meksikos pasirodžiusios dvasios, pradedant Agave, distiliuojama iki Sotolio ir Charanda, suteikia žavų laiką tyrinėti. Nors kibire vis dar sumažėjo, palyginti su tekila ar mezcal, meksikietiškas viskis pradeda renktis garui, gamintojai naudoja vietinius ingredientus, tokius kaip protėvių kukurūzai. Naujesnis rinkoje, tačiau nuolat plečiantis, ōlta viskis iš Michoacáno iš Michoacán yra skanus pavyzdys.
Įkurtas Kolorado valstijoje įsikūrusi Selene Nestor, kuri taip pat įkūrė Ispanijos restoranų asociaciją, ōlta viskis yra pagamintas iš 80 procentų kukurūzų ir 20 procentų salyklo pagal receptą, kuriam prireikė dvejų metų eksperimentų, kad surinktų viskį. Viskį trejus metus sensta amerikiečių ąžuolo statinėse, kurios iš pradžių laikė amerikietišką Whiskey, paskui matė antrinį agavų dvasią. Naudodamas vietinius „Heirloom“ kukurūzus, „Nestor“ taip pat specialiai įdarbina ūkininkų ir distiliuotojų komandą viskiui, kuris gaminamas, brandinamas ir išpilstytas į Michoacán.
Pats vardas yra gėlų kalba Ólta Iš esmės reiškia apsunkinti. Nestoras pagerbė savo dukters pusiau meksikos ir pusiau airių protėvių vardą ir švęsti kultūrų maišymą. (Norėdami žaviau bendrai istorijai tarp Meksikos ir Airijos, perskaitykite apie San Patricios istoriją.) Nubrankydami bronzos medalį 2025 m. San Francisko pasaulio alkoholinių gėrimų konkurse, ōlta viskis yra raudoni su „Butterscotch“ aromatas, subalansuotas žemiškais skoniais iš agavos ir subtiliai šnipinėjimo. Aš susimaišyčiau į senamadišką su molių kartų brūkšnių brūkšniu.
Šiuo metu ōlta viskį galima įsigyti Kalifornijoje ir Kolorado valstijoje, planuojant plėstis į Teksasą ir Floridą. Tačiau spirito varykla taip pat gabenama į 48 valstijas. 55 USD, oltawhisky.com
Nuoroda į informacijos šaltinį