Šie kopijuoti tetos Anės kliņģeriniai šunys yra puikus naminis variantas, norint mėgautis populiariu užkandžiu namuose! Naminė klinšo tešla apvyniojama aplink dešrainius, tada puikiai iškepama, kad būtų lengva vakarienė, puikus „Super Bowl“ užkandis ar užkandis bet kokiam būsimam vakarėliui!

Norite išsaugoti šį receptą?
Įveskite savo el. pašto adresą ir mes atsiųsime šią idėją tiesiai į jūsų pašto dėžutę (be to, gausite įdomių savaitinių idėjų iš mūsų!)
Nukopijuokite tetos Anos „Pretzel Dogs“.
Mano berniukams patinka tetos Anės pievagrybių kąsneliai. Kiekvieną kartą, kai esame prekybos centre ar oro uoste, tai jų užkandis. Išbandėme viską – nuo sūdyto klinšo kąsnelių iki pipirų pipirų ir visai neseniai – jų šunų.
Kliņģeriniai šunys yra puikūs, nes jie turi tokį patį puikų klinšo skonį išorėje, tačiau taip pat dera šiek tiek baltymų, kad jie būtų sotesni! Jie yra puikus vakarienės pasirinkimas, bet taip pat tikrai smagus užkandis, pavyzdžiui, „Super Bowl“ sekmadienį ar filmų vakarą!
Mes pagaminome šiuos viso dydžio kliņģerinius šunis su įvairiais dešrainiais ir dešrelėmis bei mažais mini dūmeliais, taip pat kąsnio dydžio kliņģeriniams šunims, kai mano berniukai turi draugų ir jiems reikia dalintis!


- Dešrainiai – Esu didžiulis dešrainių be nitratų gerbėjas iš jautienos, tokių kaip Applegate, bet galite naudoti bet kokius dešrainius ar mini dūmus!
- Mielės – Įsitikinkite, kad naudojate tirpias mieles, kad tešla greitai pakils. Jei nenaudojate greitai paruošiamų mielių, joms kilti prireiks daug ilgiau.
- Panardinamas padažas – tai visiškai neprivaloma, tačiau galite patiekti su sūrio padažu, garstyčiomis, kečupu ar net kažkuo panašaus į BBQ padažą.
Šiuos naminius kliņģerinius šunis pasigaminti gana paprasta, o sunkiausia dalis yra gaminti minkštą naminę klinšo tešlą!
1 – Pasigaminkite pyrago tešlą
Pagaminti naminę klinšo tešlą lengviau, nei gali atrodyti. Pradėkite sumaišykite vandenį, miltus, cukrų, mieles ir košerinę druską dideliame stovo maišytuvo dubenyje (arba galite naudoti rankinį maišytuvą).
Maišykite tai tešlos kabliu arba mediniu šaukštu (bet tešlą išmaišyti daug lengviau!), kol tešla susijungs į tešlos rutulį. Paprastai aš pradedu mažu greičiu, tada šiek tiek paspartinu, kai jis susijungia ir pradeda kristi nuo dubens šonų.
Kai tešla bus paruošta, įdėkite tešlos rutulį į riebalais išteptą dubenį ir uždenkite dubenį plastikine plėvele arba švariu virtuviniu rankšluosčiu.
Leiskite tešlai kilti šiltoje vietoje apie valandą arba kol ji padvigubės. Jei esate panašus į mane, rekomenduoju nufotografuoti tešlą, kai ją dedate, kad galėtumėte suprasti, kada ji padvigubėjo!


2 – Apvyniokite dešrainius
Kai tešla padidės dvigubai, padalinkite tešlą į 12 vienodų dalių, tada susukite juos į ilgas virves, kaip matote paveikslėlyje žemiau.


Apvyniokite vieną iš tų virvių aplink dešrainį, pradėdami nuo vieno galo ir apvyniokite iki galo, kol pasieksite kitą galą. Jis turėtų būti beveik visiškai uždengtas, galbūt nedideliu dešrainiu, kuris žvilgčioja iš abiejų galų.
Suvyniotus dešrainius dėkite ant pergamentinio popieriaus.
Patarimas!
Tešlą vyniokite taip, kad sluoksniai liestųsi vienas su kitu (kad neliktų laisvų vietų), bet nepervyniokite. Taip bus taip, kad kepant orkaitėje tešla iškeps į vieną vientisą sluoksnį.


3 – Išvirkite Pretzel Dogs kepimo sodoje
Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
Dideliame puode sumaišykite aštuonis puodelius vandens ir kepimo sodą, tada padėkite ant viryklės ant stiprios ugnies. Vandenį užvirinkite, kad soda ištirptų vandenyje.
Kai vanduo užvirs, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės, kad vandens mišinys užvirtų, bet neužvirtų.
Į puodą su verdančiu vandeniu po kelis sudėkite suvyniotus klinšinius šunis (puodo neperpildykite) ir leiskite virti puode apie 30 sekundžių, tada kiaurasamčiu išimkite išvirusius klingerius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.


4 – Iškepkite dešrainius orkaitėje
Dubenyje išplakite kiaušinį ir nedidelį šlakelį vandens, kad susidarytų kiaušinių plovimas. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu (mėgstu naudoti tokį silikoninį konditerinį šepetėlį), tada pašaukite į orkaitę ir kepkite 13-15 minučių arba tol, kol pyragaičiai taps auksinės spalvos.
Išimkite skardą iš orkaitės ir iš karto aptepkite tirpintu sviestu bei pabarstykite stambia druska.


5 – Patiekite pyragus
Išimkite kliņģerus iš orkaitės ir padėkite ant aušinimo grotelių kelioms minutėms atvėsti, kol jie pakankamai atvės, kad būtų galima apdoroti.
Patiekite vieną kartą pakankamai atvėsusį, kad galėtumėte valgyti su mėgstamais padažais, pavyzdžiui, sūrio padažu, medaus garstyčių padažu ar kečupu!


Naudingi patarimai ir saugojimo informacija
Likučius laikykite sandariame inde iki trijų dienų.
Pašildykite likusius kliņģerinius šunis padėdami juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tada pašaukite į šaltą orkaitę. Įjunkite orkaitę iki 350 laipsnių ir leiskite užkandžiams sušilti orkaitėje – jei jie dar nesušils iki 350 laipsnių, galite leisti įkaisti dar kelias minutes, kol sušils.
Išbandykite mini versijas naudodami mažus dūmus (kaip kiaulės antklodėje) ir iš klinšo tešlos gaminant mini gyvates, o ne ilgas. Taip pat rekomenduoju kepti trumpiau, pabandykite pradėti nuo 7-8 minučių!
Receptų DUK
Koks yra geriausias būdas pašildyti šiuos klinšinius šunis?
Mano asmeninis pasirinkimas – visus likusius kliņģerinius šunis sudėti ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir įdėti į šaltą orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių ir leiskite pyragams sušilti orkaitėje. Jie turėtų būti gražūs ir šilti, kol orkaitė sušils! Jei jie nėra pakankamai šilti, galite juos virti dar keletą minučių.
Nerekomenduoju jų šildyti mikrobangų krosnelėje, nes pyragaičiai praras savo tekstūrą ir taps šiek tiek drėgnesni nei iš tikrųjų norite.
Ar kliņģerinis šuo panardinamas į šaltą arba verdantį vandenį ir soda?
Padėkite kliņģerinius šunis į verdantį vandenį ir soda, o ne šaltą. Ir tiesiog darykite tai 30 sekundžių, kad dešrainiai nepradėtų virti.
Kaip gaminate kliņģerinius šunų įkandimus?
Rekomenduoju nesistengti gaminti šunų įkandimų, o tiesiog pasigaminti įvyniotus mažus smokines. Vykdysite tą patį procesą, kaip ir siūloma recepte, tiesiog padarykite mažesnes kliņģerinės tešlos virveles ir apvyniokite jas aplink mažus dūmelius! Tada kepkite trumpiau – rekomenduoju pradėti nuo 7-8 minučių ir žiūrėti, kol kliņģerė išorėje pasidarys auksinės spalvos.


Jei mėgstate lengvus užkandžius, išbandykite vieną iš šių skanių užkandžių!
Norite daugiau gėrybių?
Norite daugiau skanių receptų, kaip šis? Įveskite savo vardą ir el. pašto adresą žemiau esančioje formoje, kad prisijungtumėte prie „Play Party Plan“ bendruomenės! Kassavaitinius receptus ir vakarėlių idėjas gausite tiesiai į savo pašto dėžutę!
Aptarnauja porcijos
Pretzel tešla
-
Dideliame stovo maišytuvo dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, miltus, cukrų, mieles ir košerinę druską.
1 puodelis šilto vandens, 3 stiklinės miltų, 1 VŠ cukraus, 1 pakelis momentinių sausų mielių, 1 1/2 šaukštelio košerinės druskos
-
Sumaišykite tai tešlos kabliu, kol tešla susijungs į tešlos rutulį. Jei neturite stovo maišytuvo ir tešlos kabliuko, galite tai padaryti rankomis, naudodami medinį šaukštą, tačiau tešlos kabliukas yra daug lengvesnis.
-
Kai tešla bus paruošta, įdėkite tešlos rutulį į riebalais išteptą dubenį ir uždenkite dubenį plastikine plėvele arba švariu virtuviniu rankšluosčiu.
-
Leiskite tešlai kilti šiltoje vietoje apie valandą arba kol ji padvigubės.
Pretzel šunys
-
Kai tešla padidės dvigubai, padalinkite tešlą į 12 lygių dalių, tada susukite juos į ilgas virves.
-
Apvyniokite vieną iš tų virvių aplink dešrainį, pradėdami nuo vieno galo ir apvyniokite iki galo, kol pasieksite kitą galą. Suvyniotus dešrainius dėkite ant pergamentinio popieriaus.
12 visų jautienos dešrainių
-
Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
8 puodeliai vandens, 1/4 puodelio kepimo sodos
-
Dideliame puode sumaišykite aštuonis puodelius vandens ir kepimo sodą, tada padėkite ant viryklės ant stiprios ugnies. Vandenį užvirinkite, kad soda ištirptų vandenyje.
-
Kai vanduo užvirs, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės, kad vandens mišinys užvirtų, bet neužvirtų. Į puodą su verdančiu vandeniu po kelis sudėkite suvyniotus klinšinius šunis (puodo neperpildykite) ir leiskite virti puode apie 30 sekundžių, tada kiaurasamčiu išimkite išvirusius klingerius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
-
Dubenyje išplakite kiaušinį ir nedidelį šlakelį vandens, kad susidarytų kiaušinių plovimas. Tešlą aptepkite kiaušinių plakiniu.
1 kiaušinis
-
Pašaukite kliņģerinius šunis į orkaitę ir kepkite 13-15 minučių arba tol, kol kliņģerės viršus taps auksinės rudos spalvos.
-
Išimkite skardą iš orkaitės ir iš karto aptepkite tirpintu sviestu bei pabarstykite stambia druska.
3 VŠ nesūdyto sviesto, rupios druskos
-
Leiskite atvėsti, kol pakankamai atvės, kad galėtumėte valgyti, ir iškart patiekite su mėgstamu padažu.
Būtinai suvyniokite tešlą taip, kad sluoksniai liestųsi vienas su kitu (todėl nėra atvirų erdvių), bet ir nepervyniokite. Taip bus taip, kad kepant orkaitėje tešla iškeps į vieną vientisą sluoksnį.
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki trijų dienų.
Pašildykite likusius kliņģerinius šunis padėdami juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tada pašaukite į šaltą orkaitę. Įjunkite orkaitę iki 350 laipsnių ir leiskite užkandžiams sušilti orkaitėje – jei jie dar nesušils iki 350 laipsnių, galite leisti įkaisti dar kelias minutes, kol sušils.
Išbandykite mini versijas naudodami mažus dūmus (kaip kiaulės antklodėje) ir iš klinšo tešlos gaminant mini gyvates, o ne ilgas. Taip pat rekomenduoju kepti trumpiau, pabandykite pradėti nuo 7-8 minučių!
Kalorijos: 261kcal, Angliavandeniai: 33g, Baltymai: 9g, Riebalai: 10g, Sotieji riebalai: 4g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 4g, Trans riebalai: 0.1g, Cholesterolis: 41mg, Natris: 1298 mmg, Kalis: 111mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 107TV, Vitaminas C: 0,05mg, Kalcis: 24mg, Geležis: 3mg