Šis nuostabus Briuselio kopūstų su pancetta ir sviestu receptas buvo tikrai sėkmingas, nors turiu vyrą, kuris prisiekė, kad nemėgsta Briuselio kopūstų. Jie skaniai skanūs, o vakarienė be jų niekada nebus tokia pati. Taip pat išbandykite mano skanų saldžių raudonųjų kopūstų receptą.
Ar Briuselio kopūstai tinka jums?
Taip, juose gausu maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą K, kuris yra būtinas kraujo krešėjimui. Sudėtyje yra daug vitamino C, kuris skatina geležies pasisavinimą ir stiprina imuninę sistemą.
Briuselio kopūstai taip pat turi daug skaidulų. Pusėje puodelio daigų bus 2 gramai skaidulų, o tai sudaro 8% jūsų dienos poreikio. Taip skatinamas sveikas žarnynas ir virškinimas.
Kaip pasigaminti tobulus Briuselio kopūstus ir pancetą keptai vakarienei?
Ingredientai
- 250 g Briuselio kopūstų
- 80 g Pancetta kubelių
- 10 g sviesto
- Pagardinkite druska ir pipirais
- 3 šaukštai verdančio vandens
Kaip paruošti Briuselio kopūstus virti
Norėdami paruošti briuselio kopūstus, nupjaukite kietus galus ir pašalinkite išorinius lapus. Tada pusę kiekvieno daigelio ir supjaustykite į 6 dalis, taip sukursite susmulkintą tekstūrą, puikiai tinkančią gaminimui.


Metodas
- Paruoškite Briuselio kopūstus, kaip aprašyta aukščiau
- Kepkite pancetą karštoje keptuvėje, kol iškeps (visą laiką judėkite aplink keptuvę), tada padėkite į vieną pusę.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, kai karštas įpilkite verdančio vandens, kad susidarytų sviesto putos
- Sudėkite susmulkintus briuselio kopūstus
- Pagardinkite druska ir pipirais
- Virkite 2-3 minutes
- Sudėkite išvirtą pancetą ir virkite dar 2 minutes.


Briuselio kopūstai Ką reikia žinoti
Ar galite užšaldyti Briuselio kopūstus?
Taip, kol pirmiausia juos blanširuosite. Norėdami tai padaryti, supjaustykite daigus kaip įprasta ir įpilkite į verdantį vandenį 2 minutes. Tada panardinkite į ledinį vandenį, nusausinkite ant virtuvinio popieriaus ir užšaldykite porcijomis. Užšaldyti daigus galima iki 12 mėnesių.
Recepto variacijos
Jei neturite pancetta, susmulkinkite 6 rūkytos šoninės riekeles. Taip pat skrudinti kaštonai ir spanguolės yra puikus priedas.
Kaip gardinate Briuselio kopūstus?
Briuselio kopūstus galite pagardinti įvairiais ingredientais, pavyzdžiui, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, česnaku, citrinos sultimis, balzamiko actu ar medumi. Eksperimentuokite su skirtingais skonių deriniais, kad rastumėte savo mėgstamiausią.
Kaip žinoti, kada Briuselio kopūstai virti?
Briuselio kopūstai gaminami tada, kai jie yra minkšti ir gali būti lengvai pradurti šakute ar peiliu. Išorė turi būti aukso rudos spalvos ir šiek tiek traški, kai kepama arba troškinama.
Kaip laikyti likusius Briuselio kopūstus?
Likusius Briuselio kopūstus laikykite sandariame inde šaldytuve iki keturių dienų. Taip pat galite užšaldyti virtus Briuselio kopūstus iki šešių mėnesių.
Kaip pašildyti likusius Briuselio kopūstus?
Norėdami pašildyti likusius Briuselio kopūstus, galite juos kaitinti mikrobangų krosnelėje 1–2 minutes arba pašildyti keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto ant vidutinės ugnies.
Ar galite valgyti žalius Briuselio kopūstus?
Taip, Briuselio kopūstus galima valgyti žalius, supjaustytus plonais griežinėliais ir dėti į salotas arba skrudinti, kad jų tekstūra būtų traški ir traški.
Ingredientai
-
250 g Briuselio kopūstų
-
80 g Pancetta kubelių
-
10 g sviesto
-
Pagardinkite druska ir pipirais
-
3 šaukštai verdančio vandens
Instrukcijos
- Briuselio kopūstus perpjaukite per pusę, o tada į 6 riekeles
- Kepkite pancetą karštoje keptuvėje, kol iškeps (visą laiką judėkite aplink keptuvę), tada padėkite į vieną pusę.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, kai karštas įpilkite verdančio vandens, kad susidarytų sviesto putos
- Sudėkite susmulkintus briuselio kopūstus
- Pagardinkite druska ir pipirais
- Virkite 2-3 minutes
- Sudėkite išvirtą pancetą ir virkite dar 2 minutes.
Pastabos
Briuselio kopūstai, virti su šonine arba pancetta ir sviesto putomis, puikus priedas prie kepsnio vakarienės.
Informacija apie mitybą:
Išeiga: 6
Porcijos dydis: Šoninė dalis
Kiekis vienai porcijai:
Kalorijos: 96Bendras riebalų kiekis: 9gSotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0 gNesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 13 mgNatris: 73 mgAngliavandeniai: 3gPluoštas: 1gCukrus: 1gBaltymai: 2g


Ir patikrinkite šį receptą, kuriame rasite geriausių raudonųjų kopūstų kepsninei vakarienei.