Nedaugelis dvasių yra taip iš karto atpažįstamos kaip Midori. Neoninis japoniškas melionų likeris buvo Suntory įkūrėjo Shinjiro Torii aistros projektas, nors produktas rinkoje pasirodė tik 1964 m., praėjus dvejiems metams po jo mirties. Iš pradžių pavadintas Hermes Melion Liqueur, Midori gaminamas naudojant Yubari melionus iš Hokaido ir muskuso melionus, kilusius iš Aichi ir Shizuoka provincijų. Pasaldintas cukranendrių cukrumi, likeris įgauna savo išskirtinį atspalvį dėl dirbtinio dažymo.

1978 m. likeris pervadintas į Midori (japoniškai „žalias“), tais pačiais metais debiutavo JAV „Studio 54“ išleidimo vakarėlyje. Šeštadienio nakties karštligė. Atlikdamas pagrindinį vaidmenį kokteiliuose nuo „Midori Sours“ iki „Melon Ball“, likeris daugiau nei dešimtmetį suteikė savo gyvybingumo barų ir klubų scenai, kol pasikeitus skoniui, jis rinko dulkes ant lentynos. Tačiau, kaip ir kitos popmuzikos ikonos iš praeities, Midori sugrįžo, iš dalies dėl 2012 m. pristatyto Suntory perkalibruoto recepto. Likerio saldumą dabar subalansuoja sodrios, žemiškos natos, todėl jis yra patrauklus priedas prie rankdarbių kokteilių.

„Mano pažintis su Midori buvo ryškių spalvų nuotraukos Floridos tinklo restorane“, – sako Brandonas Ristaino, Santa Barbaroje įsikūrusios „Good Lion Hospitality“ bendrasavininkis. „Tačiau mėgstu naudoti perdirbtą versiją kaip akcentą. Tai puiki bazinė nata tropiniams ar japoniško stiliaus gėrimams. „Strange Beast“ Venturoje Ristaino sustiprina Midori meliono charakterį šviežiu lipčiaus sirupu „Millennial Falcon Fizz“. Londono sausas džinas įtvirtina gėrimą, o blanc vermutas ir šlakelis absento suteikia saldaus meliono skonio sudėtingumo.

Millenial Falcon Fizz

Lengvai paruošiami melionų ir kokosų sirupai sustiprina vaisines, atogrąžų atmosferas šiame lengvo džino putojant.

3/4 uncijos. Londono sausas džinas
3/4 uncijos. šviežios citrinos sultys
3/4 uncijos. kokosų sirupas
1/2 uncijos. Midori
1/2 uncijos. Blanc vermutas
1/4 uncijos. lipčiaus sirupas
1 brūkšnis absento
2 1/2 uncijos. atšaldyto sodos vandens

Priemonės: plaktuvas, šaukštas
Stiklas: Collinsas
Garnyras: tarkuotas cinamonas

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus sodos vandenį, į purtyklę ir įdėkite 1 ledo kubelį. Energingai suplakite, tada supilkite į stiklinę, užpildytą šviežiu ledu. Lėtai užpilkite atvėsintu sodos vandeniu (poveikis turėtų būti panašus į meringue Ramos Fizz galvutę). Švelniai išmaišykite, kad susimaišytų visi ingredientai, tada papuoškite šviežiai tarkuotu cinamonu.
Kokosų sirupasSumaišykite arba išplakite 2 dalis kokosų grietinėlės (pvz., Coco López) su 1 dalimi kokoso.
vandens. Laikyti šaldytuve iki 3 savaičių.
Lipčiaus sirupasBlenderiu sutrinkite paruoštus vaisius iš lipčiaus meliono, tada perkoškite ir pasverkite sultis. Išmatuokite tokį patį kiekį granuliuoto cukraus ir dideliu greičiu sumaišykite su skysčiu, kol cukrus ištirps. Laikyti šaldytuve iki 3 savaičių.

Brandonas Ristaino ir Jonas Jarrettas, „Strange Beast“, Ventura, Kalifornija

Bruklino „Nura“ gėrimų direktorius Chrisas Amiraultas su „Midori Rising“ sukuria žemesnę rūgštį, naudodamas reposado tekilą. „Man patinka augalinis sudėtingumas, kurį suteikia (tekila), kartu su kreminiu brûlée ir bananu, kai jis derinamas su Midori“, – sako jis. Gautas kokteilis turi šilkinę tekstūrą, kuri subalansuoja Midori saldumą ir sustiprina meliono ir cukruotų bananų natas, sako Amirault.

Midori kylantis

Dulkės matcha atkuria šio tekilos kokteilio žemiškas natas.

1 oz. Midori
1 oz. reposado tekila
1/2 uncijos. šviežios citrinos sultys
1/2 uncijos. šviežių laimo sulčių
1 šaukštelis agavų sirupo
1 šviežias kiaušinio baltymas (jei norite, pasterizuotas)

Įrankiai: purtytuvas, sietelis, smulkus koštuvas
Stiklas: kupė
Garnyras: matcha milteliai

Sumaišykite visus ingredientus purtyklėje ir energingai suplakite be ledo iki putų, tada įdėkite ledo ir vėl suplakite, kad atvėstų. Du kartus perkoškite į atšaldytą stiklinę ir pabarstykite matcha milteliais.

Chrisas Amiraultas, Nura, Bruklinas

San Francisko bare „Iris“ esantis „Secret Midori Sour“ yra žaismingas pasiūlymas tarp įmantrių, kulinariškai tobulų baro kokteilių. Vadybininkas Timofei Osipenko išaukština 80-ųjų klasiką įtraukdamas aquavit ir shochu, kad praplėstų skonio profilį. Sirupas, pagamintas iš kultinės japoniškos sodos Ramunė prideda kvapnų, saldainių aromatų, tačiau paprastas sirupas gali būti lengvai prisotintas. „Esame japonų įkvėptas kokteilių baras ir į savo gėrimus žiūrime rimtai“, – sako Osipenko. „Bet mums taip pat patinka linksmintis“.

Slaptas Midori Sour

Aquavit ir shochu suteikia naujų dimensijų klasikiniam Midori Sour. Shichimi togarashi yra a
Japoniškas prieskonių mišinys, kurį galima įsigyti Azijos rinkose ir specializuotose mažmeninės prekybos vietose.

1 oz. Midori
1 oz. šviežių laimo sulčių
3/4 uncijos. akvavitas
1/2 uncijos. shochu
1/2 uncijos. paprastas sirupas (1:1)
1 šviežias kiaušinio baltymas (jei norite, pasterizuotas)

Įrankiai: purtytuvas, sietelis, smulkus koštuvas
Stiklas: kupė
Garnyras: shichimi togarashi (nebūtina)

Sumaišykite visus ingredientus purtyklėje ir energingai suplakite be ledo iki putų, tada įdėkite ledo ir vėl suplakite, kad atvėstų. Du kartus perkoškite į atšaldytą stiklinę ir pabarstykite shichimi togarashi.

Timofei Osipenko, Baras Iris, San Franciskas





Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *