Kaip pasigaminti lėtos viryklės kepsnių ir alaus pyrago receptą, užpiltą sūria koše
Jums prireiks
- 4 morkos
- 1 svogūnas, grubiai pjaustytas
- 4 saliero lazdelės
- 4 didelės bulvės
- 2 kg kepsnys, supjaustytas gabalėliais
- 1 valgomasis šaukštas miltų
- 1 gabalėlis sviesto
- 125 g čederio
- 2 susmulkintos česnako skiltelės
- 1 šaukštelis mišrių žolelių
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 450 ml jautienos sultinio
- 1 butelis alaus
- 1 šaukštas jautienos padažo granulių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip pasigaminti kepsnių ir alaus pyragą
Svogūną, salierą ir morkas susmulkinkite ir sudėkite į dugną lėta viryklė.
Jautieną supjaustykite kubeliais ir suberkite į miltų, česnako miltelių ir žolelių mišinį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite jautienos mišinį, kad apskrus.
Į lėtą viryklę sudėkite jautieną ant daržovių, taip pat įpilkite sultinio, alaus ir padažo granulių, druskos ir pipirų.
Uždenkite dangtį ir padėkite ant aukšto lygio 7 valandas.
Po 7 su puse valandos supjaustykite bulves, palikdami odelę ir išvirkite, įberdami žiupsnelį druskos, kad pagardintumėte.
Po 20 minučių nupilkite vandenį ir grubiai sutrinkite bulves su sviestu ir sūriu, galite įpilti šlakelį pieno, jei norite kremiškesnio.
Mėsos ir daržovių mišinį padalinkite iš lėta viryklė į 8 atskirus orkaitėje atsparius indus.
Į kiekvieno jų centrą įdėkite po gabalėlį košės ir paskleiskite kraštus, kad visiškai apsemtų.
Pašaukite į 180° orkaitę apie 15-20 minučių, kol košė taps auksinės spalvos.
Aptarnavimo pasiūlymai
Recepto alternatyvos
Jei nesate sūrios košės gerbėjas (tai turi būti vienas iš mano mėgstamiausių dalykų pasaulyje, btw) Tačiau jei tai ne jums, savo kepsnį ir alaus pyragą papildykite pyrago pluta.
Taip pat eksperimentuokite su daržovėmis ir, jei nesate alaus mėgėjas, pakeiskite alų daugiau jautienos sultiniu arba raudonasis vynas veikia labai gerai.
Ar galite užšaldyti kepsnį ir alaus pyragą?
Taip, užšaldykite, kai tik atvės. Jei kraunate košę, naudokite plastikinius indus, kad nesuspaustumėte košės. Užšaldykite iki 4 savaičių ir gerai atitirpinkite prieš kaitindami orkaitėje.
Ingredientai
-
4 morkos
-
1 svogūnas, grubiai pjaustytas
-
4 saliero lazdelės
-
4 didelės bulvės
-
2 kg kepsnys, supjaustytas gabalėliais
-
1 valgomasis šaukštas miltų
-
1 gabalėlis sviesto
-
125 g čederio
-
2 susmulkintos česnako skiltelės
-
1 šaukštelis mišrių žolelių
-
1 valgomasis šaukštas aliejaus
-
450 ml jautienos sultinio
-
1 butelis alaus
-
1 šaukštas jautienos padažo granulių
-
druskos ir pipirų pagal skonį
Instrukcijos
- Susmulkinkite svogūną, salierą ir morkas ir sudėkite į lėtos viryklės dugną.
- Jautieną supjaustykite kubeliais ir suberkite į miltų, česnako miltelių ir žolelių mišinį.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite jautienos mišinį, kad apskrus.
- Į lėtą viryklę sudėkite jautieną ant daržovių, taip pat įpilkite sultinio, alaus ir padažo granulių, druskos ir pipirų.
- Uždenkite dangtį ir palaikykite 7 valandas.
- Po 7 su puse valandos supjaustykite bulves, palikite odelę ir išvirkite, įberkite žiupsnelį druskos, kad pagardintumėte.
- Po 20 minučių nupilkite vandenį ir grubiai sutrinkite bulves su sviestu ir sūriu, galite įpilti šlakelį pieno, jei norite kremiškesnio.
- Padalinkite mėsos ir daržovių mišinį iš lėtos viryklės į 6 atskirus orkaitėje atsparius patiekalus.
- Į kiekvienos košės centrą įdėkite po gabalėlį košės ir paskleiskite per kraštus, kad visiškai apsemtų.
- Pašaukite į 180° orkaitę apie 15-20 minučių, kol košė taps auksinės spalvos.
Pastabos
Arba gaminkite kaip vieną didelį pyragą viename pyrago inde.
Gaminkite porcijomis, kad galėtumėte lengvai paruošti paskutinės minutės patiekalus.
Pyragą galite užšaldyti, leisti atvėsti ir sušaldyti prieš dėdami į orkaitę. Kruopščiai atšildytą pašildykite orkaitėje.
Rekomenduojami produktai
Kaip „Amazon“ partneris ir kitų susijusių programų narys uždirbu iš atitinkamų pirkinių.
Informacija apie mitybą:
Išeiga: 6
Porcijos dydis: 1
Kiekis vienai porcijai:
Kalorijos: 1299Bendras riebalų kiekis: 73 gSotieji riebalai: 30gTransriebalai: 0 gNesotieji riebalai: 33gCholesterolis: 349 mgNatris: 602 mgAngliavandeniai: 52 gPluoštas: 6gCukrus: 5gBaltymai: 100g